laveudegandia.com / laveudelasafor.com

Diario de actualidad de la comarca de La Safor / Valencia


Cartel anunciador
Fuente: Rafa Gomar y Pep Aparisi
Valencia 25 de noviembre de 2018

PRESENTACIO PLATJA AUIR

 

• Autors : Pep Aparisi (fotografia) - Rafa Gomar (textos) - Conxa Peiró (caixes-llibre).
• Període expositiu: del 30 de novembre al 6 de gener.
• De dilluns a dissabte, de 18 a 20 hores.
• Sala D´Exposicions Coll Alas. Plaça de l´Escola Pía. 7 - Gandia.
• Producció: Ajuntament de Gandia a través de les regidories de Cultura i de Gestió Responsable Del Territori.

Aquest nou projecte exclusiu sobre la platja de l’Auir, va nàixer de la ment inquieta de Pep Aparisi. Jo, com s’ha fet costum entre nosaltres, done suport a les seues magnífiques iniciatives i m’hi deixe acomboiar aportant la meua visió sobre cada idea. Tot plegat, ací estem una altra vegada, ell amb la càmera al coll i jo amb el quadern i el bolígraf a les mans per oferir-vos una proposta cultural més ambiciosa encara, ja que s’hi afegeixen els treballs de Conxa Peiró amb materials diversos per encaixar una plasticitat al voltant de l’Auir.

Així, des de la diversitat d’aquestes tres disciplines artístiques, hem embastat la nostra mirada convergent sobre el mateix paisatge; un paratge nostre que volem homenatjar i reivindicar com a espai natural, i en el qual hem depositat la nostra creativitat per fer suggeriments estètics i emotius, i cridar l’atenció sobre la importància i transcendència de preservar la natura com a condició imprescindible per garantir-nos la qualitat de vida del futur.

Pel que fa als textos, he volgut introduir uns personatges emmarcats en la nostra història que serviren d’enllaç entre el passat i el present, i que representen el protagonisme de totes aquelles persones més o menys anònimes. Es tracta de Peirona, la germana real d’Ausiàs March, i Roger, el seu criat, personatge fictici. Igualment i en la mateixa línia, he fet meues algunes rondalles, creences, llegendes, refranys i endevinalles tradicionals i populars relacionades amb la mar, per recrear-me en les ones de la cultura popular.

Pel que fa a les fotografies, Pep Aparisi persisteix a centrar la seua mirada a buscar llocs del seu entorn vital més pròxim; aquests indrets que resulten banals perquè els gaudim cada dia, però que, al mateix temps, són únics, transcendentals i imprescindibles per a la nostra quotidianitat.

En aquest cas, com ja hem comentat, Pep Aparisi ha escollit l’Auir, una platja on fa goig descobrir els components de llum i bellesa que s’hi acumulen al costat d’un munt d’objectes ben singulars. Es tracta d’un ventall d’instants on el passejador-fotògraf concatena un feix d’estímuls que vol comunicar-nos i conformen una sensibilitat que pretén compartir.

I ací, entre aquesta diversitat d’objectes podríem recrear l’essència de les actuacions artístiques de Conxa Peiró i els seus llibres-caixes o caixes-llibres, com desitgeu. Conxa Peiró recull els materials que, abans que netejaren les platges s’hi podien trobar de manera natural, i mescla els elements que conformen aquest paisatge per acomplir el repte de deixar-los plasmats en un llenç o en altres recreacions estètiques.

 

• © laveudegandia.com © laveudelasafor.com - 2015-2018 (Todos los derechos reservados).
• Queda terminantemente prohibida la reproducción total o parcial de los contenidos ofrecidos a través de esta Web, salvo autorización expresa de laveudegandia.com, o de laveudelasafor.com.
• Queda prohibida toda reproducción a los efectos del artículo 32,1, párrafo segundo, Ley 23/2006 de la Propiedad Intelectual. 
• Queda prohibida la distribución, puesta a disposición, comunicación pública y utilización, total o parcial, de los contenidos de esta Web, en cualquier forma o modalidad, sin previa, expresa y escrita autorización, incluyendo, en particular, su mera reproducción y/o puesta a disposición como resúmenes, reseñas o revistas de prensa con fines comerciales o directa o indirectamente lucrativos, a la que se manifiesta oposición expresa.