laveudegandia.com / laveudelasafor.com

Diario de actualidad de la comarca de La Safor / Valencia


Momento de la jornada
Foto: AyuGandia/2018
Fuente: Ayuntamiento de Gandia
Valencia 23 de noviembre de 2018

AL VOLTANT DE 1.300 ALUMNES PARTICIPEN AL PROGRAMA ESCOLAR MUNICIPAL DE MEMÒRIA DEMOCRÀTICA

 

• Està destinat a 6è de Primària i 4rt de Secundària amb un objectiu doble: Recordar a les noves generacions el sacrifici i la lluita de moltes persones perquè puguem gaudir de la nostra democràcia. I, alhora, llançar el missatge que la violència no és vàlida per resoldre cap conflicte...
• La campanya escolar coincideix amb el primer aniversari de l’apertura dels Refugis antiaeris de la Guerra Civil del Prado i la Peixateria. 3.000 persones han visitat ja els Espais de la Memòria Democràtica.

El regidor de Patrimoni, Xavier Ródenas, ha valorat molt positivament la campanya escolar municipal per visitar els Espais de la Memòria Democràtica, els refugis antiaeris de la Guerra Civil del Prado i la Peixateria. No en va hi estan participant al voltant de 1.300 alumnes de 6è de primaria i 4rt de Secundària dels centres públics i concertats de Gandia, de forma gratuïta, gràcies a l’ajuda de 10.000 € i la col·laboració de la Conselleria de Justícia i Llibertats Democràtiques de la Generalitat.

“És la primera vegada que es realitza a Gandia una activitat similar amb escolars. L’objectiu és doble: D’una banda, recordar el sacrifici, la lluita dels nostres avantpassats perquè puguem tindre democràcia. També llançar un missatge clar a les noves generacions: la violència no és vàlida per resoldre cap conflicte, ni al País Valencià, ni a Síria”, ha assegurat Ródenas.

L’alumnat de la Safor-Valldigna també tindrà l’oportunitat de visitar els refugis, ja que el Teatre del Raval ha inclòs aquests itineraris dins la seua campanya teatral escolar.

D’altra banda, gràcies a la participació de professorat i historiadors s’han elaborat dues unitats didàctiques per a sisè de Primària i quart de Secundària que permetrà continuar treballant la memòria democràtica a l’aula.

“El programa escolar de memòria democràtica ve a coincidir amb el primer aniversari de l’apertura i posada en funcionament dels refugis del Prado i la Peixateria. Amb un resultat exitós, ja que els han visitat aproximadament 3.000 persones (25 per grup). També hi ha hagut moltes peticions de visites d’hotels, grups de turistes, escolars, etc...”, ha ressaltat el regidor de Més Gandia.

 

• © laveudegandia.com © laveudelasafor.com - 2015-2018 (Todos los derechos reservados).
• Queda terminantemente prohibida la reproducción total o parcial de los contenidos ofrecidos a través de esta Web, salvo autorización expresa de laveudegandia.com, o de laveudelasafor.com.
• Queda prohibida toda reproducción a los efectos del artículo 32,1, párrafo segundo, Ley 23/2006 de la Propiedad Intelectual. 
• Queda prohibida la distribución, puesta a disposición, comunicación pública y utilización, total o parcial, de los contenidos de esta Web, en cualquier forma o modalidad, sin previa, expresa y escrita autorización, incluyendo, en particular, su mera reproducción y/o puesta a disposición como resúmenes, reseñas o revistas de prensa con fines comerciales o directa o indirectamente lucrativos, a la que se manifiesta oposición expresa.