laveudegandia.com / laveudelasafor.com

Diario de actualidad de la comarca de La Safor / Valencia


Momento de la presentación
Foto: AyuOliva/2018
Fuente: Ayuntamiento de Oliva
Valencia 23 de noviembre de 2018

OLIVA RECUPERA LA HISTÒRIA ORAL DE SANT FRANCESC, DE LA MÀ DE L’ESCOLA MUNICIPAL DE TEATRE I SIS ASSOCIACIONS

 

• La històrica Rondalla d’Oliva se suma a les entitats implicades per a oferir “un apassionant viatge en el temps al barri dels anys 50”.

El barri de Sant Francesc d’Oliva acollirà el pròxim dissabte, 1 de desembre, una ruta guiada i teatralitzada pels seus carrers i places, basada en històries, espais i persones del barri, que partirà a les 10.30 h des del Conservatori Josep Climent. Es tracta de la iniciativa ‘Vivim i contem Sant Francesc’, que enguany arriba a la segona edició després de l’èxit de la celebrada el 2017, i ho fa amb novetats. La més important és la incorporació de l’Escola Municipal de Teatre, amb una quinzena d’actors i actrius.

Una parella de joves enamorats, de diferents classes socials, prepara un esdeveniment molt especial per a ells que coincideix amb la celebració de les festes en honor al “Niño Jesús de Praga”. La història fictícia, ambientada en els anys 50, tractarà d’acostar els costums, les tradicions i la forma de vida d’un barri en ple creixement urbanístic, però amb unes arrels culturals i socials molt consolidades. És el plantejament d’una ruta que serà conduïda per Rodamón en acció; l’entitat ha realitzat una interessant tasca d’investigació, al llarg dels últims anys, amb la recollida de nombrosos testimonis orals. L’activitat continua la línia de propostes ja consolidades, com ara les ‘Llegendes del Pinet’.

La iniciativa té, a més a més, una participació veïnal i social important. Així ho ha explicat el regidor de Cultura, Enric Escrivà, en companyia de la presidenta de l’Associació de Veïns de Sant Francesc, María Antonia Vilches, i una les coordinadores de l’activitat, Cristina Colomar, de Rodamón en acció. En l’activitat hi prendran part l’Associació de Veïns de Sant Francesc, la Junta de Festes a Sant Francesc d’Assís, l’Associació Cultural Falla Barri Sant Francesc i part del teixit comercial del barri.

Escrivà ha destacat la col·laboració de les tres entitats culturals que amenitzaran la proposta: el Grup de Danses Raval i Vila, la Colla Sarabanda, i la Rondalla d’Oliva, “històrica formació que se suma enguany a l’itinerari de manera molt especial. És una alegria poder comptar amb ells per posar el barri de Sant Francesc en el mapa cultural del poble; una reivindicació veïnal que hem fet possible en els últims tres anys.”

L’itinerari teatralitzat finalitzarà a la plaça del Riuet dels Frares, “on podrem degustar alguns dels dolços més nostres, com ara els bunyols de carabassa que cuinaran les associacions.”

 

• © laveudegandia.com © laveudelasafor.com - 2015-2018 (Todos los derechos reservados).
• Queda terminantemente prohibida la reproducción total o parcial de los contenidos ofrecidos a través de esta Web, salvo autorización expresa de laveudegandia.com, o de laveudelasafor.com.
• Queda prohibida toda reproducción a los efectos del artículo 32,1, párrafo segundo, Ley 23/2006 de la Propiedad Intelectual. 
• Queda prohibida la distribución, puesta a disposición, comunicación pública y utilización, total o parcial, de los contenidos de esta Web, en cualquier forma o modalidad, sin previa, expresa y escrita autorización, incluyendo, en particular, su mera reproducción y/o puesta a disposición como resúmenes, reseñas o revistas de prensa con fines comerciales o directa o indirectamente lucrativos, a la que se manifiesta oposición expresa.