laveudegandia.com / laveudelasafor.com

Diario de actualidad de la comarca de La Safor / Valencia


Momento de la reunión
Foto: AyuTavernes/2018
Fuente: Ayuntamiento de Tavernes de la Valldigna
Valencia 13
de noviembre de 2018

L’AJUNTAMENT DE TAVERNES TRANSMET UN MISSATGE DE TRANQUIL·LITAT A LES VEÏNES I VEÏNS DE LA URBANITZACIÓ DEL VERGERET

 

• En una reunió oberta amb el veïnat, tant l’alcalde, Jordi Juan, com el regidor d’Urbanisme, Josep Llàcer, asseguraren que no s’enderrocarà cap habitatge.
• El dimecres 14 de novembre, l’Ajuntament es reunirà amb el comissari de la Confederació, entre d’altres temes a tractar, s’aprofitarà per demanar l’agilització dels tràmits de construcció del mur del Vergeret.
• Provergeret ha sol·licitat a l’Ajuntament deixar de ser l’agent urbanitzador. Davant esta intenció, el consistori cercarà un consens que esdevinga beneficiós per a Tavernes.

El passat dilluns 12 de novembre, l’Ajuntament de Tavernes celebrà una reunió informativa, a la Casa de la Cultura, amb el veïnat de la Urbanització del Vergeret. Dita reunió, oberta a la ciutadania i que comptava amb un torn obert de preguntes adreçat al veïnat de la citada urbanització, s’aprofità per tal de transmetre, després de les darreres notícies publicades sobre el futur de la urbanització, un missatge de tranquil·litat a les veïnes i veïns d’esta.

Segons l’alcalde, Jordi Juan, i el regidor d’Urbanisme, Josep Llàcer, el veïnat del Vergeret pot tenir el convenciment que no s’enderrocarà cap habitatge. L’acord entre l’Ajuntament i la Confederació Hidrogràfica del Xúquer per complir amb la sentència del Tribunal Suprem de Justícia, la construcció del mur del Vergeret continua en està en procés de tramitació. El procés, això sí, es preveu llarg per la complexa tramitació burocràtica que comporta. De totes maneres, demà dia 14, l’Ajuntament de Tavernes de la Valldigna té prevista una reunió amb el comissari de la Confederació Hidrogràfica del Xúquer en la que, entre d’altres temes, es sol·licitarà, per part de l’ajuntament, la sensibilitat necessària per tal d’agilitzar el procés administratiu per la construcció del mur del Vergeret.

D’altra banda, l’Ajuntament confirmà que la constructora de dita urbanització, Provergeret, ha sol·licitat al consistori deixar de ser l’agent urbanitzador de la Urbanització del Vergeret. L’Ajuntament, davant d’esta petició, cercarà un consens amb Provergeret que esdevinga beneficiós per la ciutadania vallera. Si no s’aplega al consens, l’Ajuntament anuncià que no té previst acceptar la retirada de Provergeret com a agent urbanitzador, fet que pot comportar un contenciós judicial.

L’alcalde de Tavernes, Jordi Juan, ha expressat que “la reunió va servir per a explicar de primera mà tot allò que estem fent per tal de solucionar els problemes del Vergeret i donar l’oportunitat de participar als mateixos veïns per donar-los la màxima informació possible. Vam aprofitar també per reivindicar les obres de canalització del riu Vaca que ha d’impulsar el Ministeri de Medi Ambient, l’única actuació que pot solucionar els problemes d’inundabilitat del Vergeret i permetrà executar projectes tan importants com els polígons industrials, vivendes de protecció oficial i la circumval·lació”.

 

• © laveudegandia.com © laveudelasafor.com - 2015-2018 (Todos los derechos reservados).
• Queda terminantemente prohibida la reproducción total o parcial de los contenidos ofrecidos a través de esta Web, salvo autorización expresa de laveudegandia.com, o de laveudelasafor.com.
• Queda prohibida toda reproducción a los efectos del artículo 32,1, párrafo segundo, Ley 23/2006 de la Propiedad Intelectual. 
• Queda prohibida la distribución, puesta a disposición, comunicación pública y utilización, total o parcial, de los contenidos de esta Web, en cualquier forma o modalidad, sin previa, expresa y escrita autorización, incluyendo, en particular, su mera reproducción y/o puesta a disposición como resúmenes, reseñas o revistas de prensa con fines comerciales o directa o indirectamente lucrativos, a la que se manifiesta oposición expresa.