valenciadiario.com / valenciadiario.es

Diario digital Progresista / Ecologista / Solidario / Defensa del trabajador / Defensa del consumidor / Defensa de los animales


Foto de familia tras la jornada
Foto: GenVal/2018
Fuente: Generalitat Valenciana
Valencia 13
de noviembre de 2018

ALCARAZ DESTACA QUE EN ELS ÚLTIMS ANYS S'HA ACONSEGUIT UN CONSENS AL VOLTANT DE LA SOLIDARITAT I LA COOPERACIÓ DEL POBLE VALENCIÀ

 

• Nou il·lustradores valencianes exposen a l'Estació del Nord de València la seua obra per a la campanya 'Cooperar millor' de la Coordinadora Valenciana d'ONGD.
• El conseller ha inaugurat esta mostra itinerant que vol lluitar contra els prejudicis al voltant de la cooperació i que farà pròximament parada en les estacions de trens de les altres dues capitals provincials.

El conseller de Transparència, Responsabilitat Social, Participació i Cooperació, Manuel Alcaraz, ha subratllat la utilitat de campanyes de sensibilització i difusió de la cooperació com a "instrument necessari" per incentivar la participació i la col·laboració.

Així ho ha expressat en la inauguració de l'exposició 'És veritat tot el que diuen sobre la cooperació?', que s'emmarca dins de la campanya 'Cooperar millor', impulsada per la Coordinadora Valenciana d'ONGD i que compta amb el finançament de la conselleria que ell dirigeix així com amb la col·laboració d'Adif.

Durant l'acte, ha assenyalat que "tot i els recursos insuficients" s'ha aconseguit "un consens en la necessitat de ser un poble solidari i que coopere", i ha matisat que "amb aquesta exposició es demostra també que el projecte solidari és un projecte col·lectiu".

A la mostra s'exposa l'obra de nou il·lustradores valencianes i en ella es pretén acabar amb els mites i els prejudicis al voltant de la cooperació. D'aquesta manera, a través dels dissenys de les artistes Cristina Duran, Belén Segarra, Cachete Jack, Ada Diez, Laura Castello, Inma Lorente, Laura Pérez, Ada Sinache i Gisela Talita es capgira aquesta visió equivocada amb la fi que es puga conèixer bé la tasca de la cooperació internacional per tal de poder dur-la millor a terme.

"La cooperació valenciana compta amb un gran potencial per a una tasca de grans proporcions, que solament pot ser abordada des de diversos camps d'actuació i amb la complicitat de molts actors: les ONGD, les entitats locals, les universitats públiques, les organitzacions sindicals i el sector privat", ha puntualitzat el conseller.

"Des del Consell, la nostra missió i el nostre repte principal és generar una visió conjunta i compartida, basada en els principis de transparència", ha afegit Alcaraz, que també ha afegit que una de les prioritats de l'actual Consell ha sigut des de l'inici "la recuperació de la cooperació valenciana" en el marc de l'Agenda 2030 de les Nacions Unides.

Aquesta exposició itinerant es pot visitar actualment de manera gratuïta al vestíbul de l'Estació del Nord de València i després anirà a les estacions ferroviàries de les altres dues capitals provincials: Castelló i Alacant.

 

• © valenciadiario.com © valenciadiario.es - 2015-2018 (Todos los derechos reservados).
• Queda terminantemente prohibida la reproducción total o parcial de los contenidos ofrecidos a través de esta Web, salvo autorización expresa de valenciadiario.com, o de valenciadiario.es.
• Queda prohibida toda reproducción a los efectos del artículo 32,1, párrafo segundo, Ley 23/2006 de la Propiedad Intelectual. 
• Queda prohibida la distribución, puesta a disposición, comunicación pública y utilización, total o parcial, de los contenidos de esta Web, en cualquier forma o modalidad, sin previa, expresa y escrita autorización, incluyendo, en particular, su mera reproducción y/o puesta a disposición como resúmenes, reseñas o revistas de prensa con fines comerciales o directa o indirectamente lucrativos, a la que se manifiesta oposición expresa.