laveudegandia.com / laveudelasafor.com

Diario de actualidad de la comarca de La Safor / Valencia


Ayuntamiento de Benifairó de la Valldigna
Fuente: Ayuntamiento de Benifairó de la Valldigna
Valencia 12 de noviembre de 2018

BENIFAIRÓ REALITZA EL MES D’OCTUBRE 1.035 CONTRACTACIONS

 

• Benifairó de la Valldigna és conegut a la comarca com el poble del Pi Redó. Però també per ser una localitat amb un gran capacitat industrial.

Tradicionalment la indústria local estava dedicada exclusivament al vessant agroalimentari, concretament als cítrics. Les empreses d’aquest sector han diversificat els seus productes amb què han guanyat competitivitat.

Aquestes empreses són capdavanteres a tot l’estat espanyol en el seu àmbit. Però també s’ha establert indústria puntera de tipus tecnològic, amb què es guanya amb una diversitat que també es reflecteix amb el perfil dels treballadors contractats. Crida molt l’atenció que els empresaris, tant els agroalimentaris com els d’altres productes són tots veïns de Benifairó, benifaironers.

El caràcter tradicionalment emprenedor de la població, desenvolupat per circumstàncies històriques, i a hores d’ara ja per una tradició i cultura, dóna que malgrat que algunes empreses puguen desaparèixer, se’n creen de noves o les existents creixen, amb què el volum de contractes, i l’atur intern del poble, no es veu afectat.

Internament a la Valldigna queda ben manifest quin és el potencial industrial de la localitat. Mentre a Benifairó, el mes d’octubre s’han realitzat 1.035 contractes, a Tavernes se’n computen 334 i a Simat 161. A la resta de la comarca de la Safor, només Gandia, amb 3.898 contracte, Oliva amb 1.133, i el cas també ressenyable d’Almoines amb 1.072 contractes, superen en contractació a Benifairó, encara que de tots ells és el poble amb menys habitants.

L’actual equip de govern afirma que «l’extraordinària aportació que fan aquestes empreses a l’estat mitjançant impostos, no es veu reflectida amb un retorn raonable des de Madrid cap a Benifairó. Amb què és una altra forma de veure’ns maltractats respecte al finançament. Perquè la quantitat mínima de retorn no és, ni de lluny, la quantitat que realment es necessita per a poder cobrir les necessitats d’infraestructures que aquesta indústria necessita, i l’impacte que es realitza en un poble de 1.598 habitants.

Benifairó ara és conegut arreu del món per les exportacions de les seues empreses, i a escala comarcal pel treball que genera, fet que com a veïns ens ompli. Però ara, Benifairó també caldrà que siga conegut com el poble que reivindica una distribució justa i lògica de la recaptació dels impostos de l’Estat.»

Des del govern municipal també mostren la seua indignació per l’acord de la Unió Europea per a deixar entrar dins el mercat europeu els cítrics de Sud-àfrica, «recordem que amb els vots a favor dels eurodiputats del PP i l’abstenció dels del PSOE», i recentment també els d’Egipte. Tot plagat, junt amb la reforma laboral del PP, han deixat al xicotet productor i als treballadors en una precarietat cada vegada més inassumible.

 

• © laveudegandia.com © laveudelasafor.com - 2015-2018 (Todos los derechos reservados).
• Queda terminantemente prohibida la reproducción total o parcial de los contenidos ofrecidos a través de esta Web, salvo autorización expresa de laveudegandia.com, o de laveudelasafor.com.
• Queda prohibida toda reproducción a los efectos del artículo 32,1, párrafo segundo, Ley 23/2006 de la Propiedad Intelectual. 
• Queda prohibida la distribución, puesta a disposición, comunicación pública y utilización, total o parcial, de los contenidos de esta Web, en cualquier forma o modalidad, sin previa, expresa y escrita autorización, incluyendo, en particular, su mera reproducción y/o puesta a disposición como resúmenes, reseñas o revistas de prensa con fines comerciales o directa o indirectamente lucrativos, a la que se manifiesta oposición expresa.