valenciadiario.com / valenciadiario.es

Diario digital Progresista / Ecologista / Solidario / Defensa del trabajador / Defensa del consumidor / Defensa de los animales


Momento de la jornada
Foto: BComú/2018
Fuente: Barcelona en Comú
Valencia 11
de noviembre de 2018

ADA COLAU: "SEMPRE HEM DENUNCIAT LA JUDICIALITZACIÓ DE LA POLÍTICA I, AMB LA MATEIXA FERMESA, DIEM ALS PARTITS INDEPENDENTISTES QUE LES CLASSES POPULARS NO ES MEREIXEN SEGUIR PAGANT ELS PLATS TRENCATS DE LES RETALLADES"

 

• En un acte celebrat a Nou Barris, l’alcaldessa de Barcelona ha demanat que s’aprovin uns Pressupostos Generals de l'Estat que permetin continuar construint polítiques de canvi que milloren la vida de la ciutadania. Pablo Iglesias, Lucía Martín, Gerardo Pisarello i Jèssica Albiach han participat també en aquest acte.

La plaça Àngel Pestaña de Nou Barris ha reunit aquest matí a més de 2.500 persones a l’acte "Ara és possible", on Ada Colau i Pablo Iglesias han reclamat la necessitat de tenir uns Pressupostos Generals de l'Estat que permetin plantar cara i revertir les polítiques de l'austeritat del PP. En aquest sentit, l’alcaldessa de Barcelona ha dit que “sempre hem denunciat la judicialització de la política i, amb la mateixa fermesa, diem als partits independentistes que les classes populars no es mereixen seguir pagant els plats trencats de les retallades."

Ada Colau també ha fet una interpel·lació directa a Pedro Sánchez: “No tirin la tovallola dels pressupostos. Estigueu a l’altura de la responsabilitat que tenen. Nosaltres els batallarem fins a l’últim moment perquè sabem el que està en joc”. A més, Colau ha remarcat que a Barcelona “necessitem aconseguir recursos per al transport públic, per a la dependència, per a la gent que més ho necessita. No són promesses: hem de fer que siguin realitat”.

Pablo Iglesias, secretari general de Podemos, ha subratllat el treball que l’Ajuntament de Barcelona està fent per instaurar i consolidar les polítiques del canvi. “El que s’està fent Barcelona està transcendint Barcelona, està demostrant que hi ha alternativa al feixisme, que es pot lluitar contra Salvini. Barcelona és referent i està assenyalant un camí democràtic”. Iglesias s’ha referit als principals canvis valents que s’estan portant a terme a l’Ajuntament com ara l’operador públic energètic o la mesura d’obligar a destinar un 30% de les noves promocions a habitatge social. Sobre els pressupostos, Iglesias ha dit que “és la gent de baix, els pensionistes, les dones, qui ens han fet tirar endavant per lluitar pels pressupostos”.

En l’acte també han participat la diputada d’En Comú Podem al Congrés dels Diputats, Lucía Martín qui ha posat l’accent en la necessitat d’uns pressupostos que permetin regular i limitar les pujades abusives dels preus dels lloguers. “Arrosseguem 40 anys de polítiques d'habitatge que han posat la catifa vermella als bancs i grans tenidors. Avui estem patint les conseqüències d'aquestes polítiques”, ha dit Martín, qui també ha remarcat que, malgrat les dificultats de la negociació dels pressupostos, En Comú Podem ha aconseguit negociar un pressupost que augmenta el 40% els diners per a habitatge.

Per la seva banda Gerardo Pisarello, primer tinent d’Alcaldia a Barcelona, ha manifestat la importància d'un gran acord de pressupostos a l'Estat, la Generalitat i l'Ajuntament, amb un únic objectiu: posar els diners al servei de la gent. “En aquests tres anys hem demostrat que hi havia alternativa, que era possible tenir un govern honest sense el 3% i sense la Gürtel”, ha dit Pisarello.

Finalment, Jèssica Albiach, diputada al Parlament de Catalunya ja afirmat que els pressupostos no podran ser socials si no s'aproven els pressupostos de l'Estat i si no s'aplica una reforma fiscal que només beneficia els privilegiats. La diputada s’ha adreçat també al president de la Generalitat: “Senyor Torra, no aprovarem uns pressupostos continuistes, no acceptarem gestos simbòlics en els pilars del sistema de benestar”.

 

• © valenciadiario.com © valenciadiario.es - 2015-2018 (Todos los derechos reservados).
• Queda terminantemente prohibida la reproducción total o parcial de los contenidos ofrecidos a través de esta Web, salvo autorización expresa de valenciadiario.com, o de valenciadiario.es.
• Queda prohibida toda reproducción a los efectos del artículo 32,1, párrafo segundo, Ley 23/2006 de la Propiedad Intelectual. 
• Queda prohibida la distribución, puesta a disposición, comunicación pública y utilización, total o parcial, de los contenidos de esta Web, en cualquier forma o modalidad, sin previa, expresa y escrita autorización, incluyendo, en particular, su mera reproducción y/o puesta a disposición como resúmenes, reseñas o revistas de prensa con fines comerciales o directa o indirectamente lucrativos, a la que se manifiesta oposición expresa.