laveudegandia.com / laveudelasafor.com

Diario de actualidad de la comarca de La Safor / Valencia


Nuevos nichos
Foto: AyuTavernes/2018
Fuente: Ayuntamiento de Tavernes de la Valldigna
Valencia 07
de noviembre de 2018

L’AJUNTAMENT DESTINARÀ VORA 90.000 EUROS PER A MILLORAR L’ACCESSIBILITAT DE L’AMPLIACIÓ DEL CEMENTERI

 

• El Ple Municipal aprovà la modificació de crèdit proposada pel govern municipal per a escometre la instal·lació d’un ascensor en la zona nord.
• Esta fase de l’ampliació es suma a les ja executades en la zona nord del cementeri, i que fins ara han comprés l’adequació dels terrenys, habilitació d’un vial d’accés exterior, construcció de 60 nínxols, i l’habilitació d’accessos per a vianants.

L’ampliació i adequació del cementeri municipal de Tavernes, que està duent a terme l’Ajuntament en els últims anys, continua donant passes endavant. Durant el Ple celebrat el passat 5 de novembre, es va aprovar una modificació de crèdit que permetrà invertir vora 90.000 euros en les actuacions d’eliminació de barreres arquitectòniques de la zona nord del cementeri i que connectaran els dos nivells on hi ha nínxols actualment. Estes obres venen a assegurar l’accessibilitat de l’ampliació després de l’execució de les primeres fases de les obres.

Es preveu la instal·lació d’un ascensor que comunicarà el nivell del sòl del cementeri, amb la zona nord de l’ampliació, eliminant les barreres arquitectòniques pròpies de l’orografia dels terrenys, i assegurant l’accessibilitat per a persones amb mobilitat reduïda. L’Ajuntament estima una inversió total de 89.123,42 euros provinent de fons propis, gràcies a la incorporació de la modificació de crèdit al romanent del Pla Provincial d’Obres i Serveis del 2017, que ascendia a 39.716,49 euros.

El consistori ja ha executat diverses fases del pla d’ampliació i adequació del cementeri. D’esta manera, en 2017 s’acondicionaren els terrenys per a la futura instal·lació de nínxols en la banda nord i s’obrí un nou vial d’accés per a vehicles a la nova zona, a més es rehabilitaren les zones més deteriorades, s’adequaren nous espais per a urnes funeràries i es construí un ossari en el jardí de la memòria on dipositar les restes de les casetes extintes. Ja en 2018, s’ha executat la primera fase de construcció de nínxols, en la què s’han instal·lat 60 noves casetes en la zona nord, i s’han substituït les plaques de fibrociment de les cobertes de l’edifici central del cementeri.

Perfecto Benavent, regidor d’obres, ha explicat que “el projecte d’ampliació del cementeri és costós i es troba condicionat per la complicada orografia de la zona on es troba situat i per la disponibilitat de terrenys. Per això, les actuacions s’estan escometent en diverses fases durant els últims anys, seguint una ampliació natural per a dotar el municipi d’un cementeri adient a les dimensions de la ciutat. L’actual ampliació del cementeri permetrà construir al voltant de 600 nínxols nous en el futur”.

 

• © laveudegandia.com © laveudelasafor.com - 2015-2018 (Todos los derechos reservados).
• Queda terminantemente prohibida la reproducción total o parcial de los contenidos ofrecidos a través de esta Web, salvo autorización expresa de laveudegandia.com, o de laveudelasafor.com.
• Queda prohibida toda reproducción a los efectos del artículo 32,1, párrafo segundo, Ley 23/2006 de la Propiedad Intelectual. 
• Queda prohibida la distribución, puesta a disposición, comunicación pública y utilización, total o parcial, de los contenidos de esta Web, en cualquier forma o modalidad, sin previa, expresa y escrita autorización, incluyendo, en particular, su mera reproducción y/o puesta a disposición como resúmenes, reseñas o revistas de prensa con fines comerciales o directa o indirectamente lucrativos, a la que se manifiesta oposición expresa.