valenciadiario.com / valenciadiario.es

Diario digital Progresista / Ecologista / Solidario / Defensa del trabajador / Defensa del consumidor / Defensa de los animales


Momento de la jornada
Foto: BComú/2018
Fuente: Barcelona en Comú
Valencia 06
de noviembre de 2018

BARCELONA EN COMÚ PRESENTA AL PARLAMENT EUROPEU LA SEVA PROPOSTA PER TRANSFORMAR I MUNICIPALITZAR EUROPA

 

• Gerardo Pisarello: “Tenim una gran oportunitat per impulsar una agenda pròpia de les ciutats i poder lluitar contra l'especulació i els grans oligopolis”.

Barcelona en Comú ha presentat avui al Parlament Europeu una bateria de 20 propostes per transformar i municipalizar Europa, de cara a les eleccions europees del 2019. L'acte “Municipalitzem Europa” ha reunit avui regidors dels governs municipals de Barcelona, Nàpols, París, Amsterdam i Grenoble, així com regidors d'altres municipis europeus, eurodiputats i representants de xarxes europees.

La lluita contra els lobbies, la necessitat de posar l'habitatge en l'agenda política europea, com posar fi als oligopolis, la feminització de la política, l'aposta per la democràcia real o el desenvolupament de mecanismes per combatre el canvi climàtic, són algunes de les propostes que s'han presentat.

“Tenim una gran oportunitat per impulsar candidatures europees que siguin municipalistes”, ha manifestat Gerardo Pisarello, primer tinent d'Alcaldia de Barcelona en referència a les eleccions europees del 2019. Pisarello ha subratllat la necessitat de “portar a Europa una agenda pròpia de les ciutats per lluitar contra l'especulació, contra els grans oligopolis, i per una normativa que permeti marge d'actuació i autonomia municipal”.

Durant el debat, s'ha destacat el lideratge de Barcelona en l'articulació del moviment municipalista a nivell internacional. “Vull agrair a Barcelona per liderar la xarxa de moviments municipalistes. Aquesta dimensió internacional és primordial", ha manifestat Anne-Sophie Olmos, regidora d'Administració Pública de Grenoble. En la mateixa línia s'ha expressat Rutger Groot Wassink, regidor d'Assumptes Socials en Amsterdam, qui ha subratllat que “l'experiència de Barcelona és inspiradora per a nosaltres a Amsterdam. Treballant junts podem transformar radicalment l'agenda europea".

En l'acte també han participat Eleanora De Maco, regidora de Nàpols; Rutger Groot Wassink, regidor d'Assumptes Socials en Amsterdam; Ian Brossat, regidor d'Habitatge de París; Anne-Sophie Olmos, regidora d'Administració Pública de Grenoble; Ernest Urtasun, eurodiputat; Marisa Matias, eurodiputada, Kenneth Haar, Corporate Europe Observatory; Satoko Kishimoto, Transnational Institute; i la periodista Nora Hamadi.

“DEL BARRI A EUROPA”

“Municipalitzem Europa” és el resultat de sis mesos de treball desenvolupat durant el primer semestre del 2018. En aquest període, es va organitzar un cicle de sis debats públics en diferents barris de Barcelona sota el títol ‘Del Barri a Europa’, per promoure una reflexió sobre la relació entre el municipalisme i la Unió Europea. Les trobades van tractar temàtiques prioritàries per a les ciutats, com són l'habitatge, l'aigua i l'energia o la radicalitat democràtica. El cicle va permetre constatar el gran interés que genera la política europea quan se la vincula a les prioritats de la comunitat local.

 

• © valenciadiario.com © valenciadiario.es - 2015-2018 (Todos los derechos reservados).
• Queda terminantemente prohibida la reproducción total o parcial de los contenidos ofrecidos a través de esta Web, salvo autorización expresa de valenciadiario.com, o de valenciadiario.es.
• Queda prohibida toda reproducción a los efectos del artículo 32,1, párrafo segundo, Ley 23/2006 de la Propiedad Intelectual. 
• Queda prohibida la distribución, puesta a disposición, comunicación pública y utilización, total o parcial, de los contenidos de esta Web, en cualquier forma o modalidad, sin previa, expresa y escrita autorización, incluyendo, en particular, su mera reproducción y/o puesta a disposición como resúmenes, reseñas o revistas de prensa con fines comerciales o directa o indirectamente lucrativos, a la que se manifiesta oposición expresa.