laveudegandia.com / laveudelasafor.com

Diario de actualidad de la comarca de La Safor / Valencia


Estación meteorológica
Foto: AyuBellreguard/2018
Fuente: Ayuntamiento de Bellreguard
Valencia
06 de noviembre de 2018

BELLREGUARD POSA EN MARXA LA SEUA ESTACIÓ METEOROLÒGICA

 

• L’adquisició de l’equip permet a l’Ajuntament i als veïns comptar amb un registre de l’evolució de l’oratge en tems real, així com una previsió per als dies següents.
• Àlex Ruiz: “Ara disposem d’un sistema d’alertes amb les quals la Policia Local podrà estar preparada per afrontar amb previsió les situacions que puguen representar un risc per a la ciutadania”.
• Alícia Boigues: “L’estació facilita als llauradors un millor organització del treball agrícola, així com la reclamació de danys ocasionats en els conreus per fenòmens meteorològics”

Bellreguard compta ja amb la seua pròpia estació meteorològica, amb la qual els veïns tenen accés als registres i evolució en temps real de l’oratge, així com a la previsió per als propers dies, entre d’altres serveis. Tota aquesta informació està disponible en el web http://inforatge.com/meteo-bellreguard, per a la seua consulta en tot moment.

L’adquisició de l’estació meteorològica per part de l’Ajuntament de Bellreguard té, a més, molts altres avantatges. Permet disposar de registres meteorològics propis i no dependre d’estacions instal·lades en altres localitats. Això fa, per exemple, que els ciutadans puguen sol·licitar, a través de l’Ajuntament, informes per a reclamar qualsevol dany a les asseguradores després d’algun episodi sever que haja afectat a la localitat.

De la mateixa manera, l’estació ja instal·lada està programada per enviar un SMS als responsables municipals (alcalde, cap de Policia, regidors,...) sempre que detecte algun valor que puga comportar risc per a la població (pluja intensa, vent fort, altes temperatures, regla 3/30 incendis...), de manera que l’Ajuntament podrà anticipar-se en la resposta a eixes situacions i alertar a temps als veïns. “Amb aquestes alertes, la Policia Local podrà estar preparada per afrontar amb previsió qüestions meteorològiques que puguen posar en risc la seguretat de la ciutadania”, ha destacat l’alcalde, Àlex Ruiz. Al

mateix temps, ha afegit, l’estació “és també una ferramenta especialment útil tant per a l’Ajuntament com per a les associacions del poble a l’hora d’organitzar amb garanties activitats a l’aire lliure”.

No obstant això, els serveis que ofereix la nova estació meteorològica van més enllà. Es presanta també com una utilitat bàsica per a aquelles persones que es dediquen al camp

En un municipi com Bellreguard, la nova estació és d’especial rellevància per a totes aquelles persones que es dediquen al camp. “Per una banda, disposar d’una ferramenta de previsió de l’oratge com aquesta permet una millor i més eficient organització del treball agrícola; per altra, comptar amb un registre de les dades meteorològiques és també de gran utilitat a l’hora de poder reclamar possibles danys”, segons assenyala la regidora d’Agricultura i Medi Ambient, Alícia Boigues.

 

• © laveudegandia.com © laveudelasafor.com - 2015-2018 (Todos los derechos reservados).
• Queda terminantemente prohibida la reproducción total o parcial de los contenidos ofrecidos a través de esta Web, salvo autorización expresa de laveudegandia.com, o de laveudelasafor.com.
• Queda prohibida toda reproducción a los efectos del artículo 32,1, párrafo segundo, Ley 23/2006 de la Propiedad Intelectual. 
• Queda prohibida la distribución, puesta a disposición, comunicación pública y utilización, total o parcial, de los contenidos de esta Web, en cualquier forma o modalidad, sin previa, expresa y escrita autorización, incluyendo, en particular, su mera reproducción y/o puesta a disposición como resúmenes, reseñas o revistas de prensa con fines comerciales o directa o indirectamente lucrativos, a la que se manifiesta oposición expresa.