laveudegandia.com / laveudelasafor.com

Diario de actualidad de la comarca de La Safor / Valencia


Foto de familia tras la jornada
Foto: Miquel Font/2018
Fuente: Ayuntamiento de Oliva
Valencia 05 de noviembre de 2018

EL REBOLLIT GUANYA EL ‘SALVADOR SOLER’ I LA PARTICIPACIÓ EN EL CERTAMEN ‘AMAT’

 

• La Falla Barri Sant Francesc representarà Oliva en la III Mostra de Teatre Faller de Juntes Locals i Junta Central Fallera de València.
• La XIX edició del veterà concurs posa punt final amb un balanç molt positiu, tant en l’àmbit artístic com d’assistència de públic.

El grup de teatre El Rebollit s’ha alçat amb el triomf al XIX Concurs de Teatre en valencià ‘Salvador Soler i Soler’, que va abaixar el teló ahir divendres amb el lliurament de premis al Teatre Olímpia. La representació de l’obra “Un cadàver a les postres” ha sigut per al jurat la més completa de les quatre que es presentaven i els ha servit per a adjudicar-se el primer premi a l’obra i la participació en el VI Certamen ‘aMat’ de Teatre Amateur. La jove companyia va acumular altres quatre trofeus: el guardó ‘Pepe Colom’ a la millor direcció per a Ricardo Peris, que també va ser el millor actor, i els premis a la millor actriu i millor actor de repartiment, que van recaure en Mònica Montilla i Juanjo Sanchis.

La segona posició d’enguany ha sigut per a la Falla Barri Sant Francesc, per l’obra “Boeing boeing”, actuació que va meréixer el millor ús del valencià i el premi a la millor actriu de repartiment per a Maria José Miralles. A més a més, com a espectacle faller millor valorat, el grup representarà Oliva en la III Mostra de Teatre Faller de Juntes Locals i Junta Central Fallera de València. Finalment, la Falla Casa d’Alonso va ser recompensada amb el tercer premi a l’obra, per “Dos-i-ficat”.

L’acte de cloenda, presidit per la fallera major d’Oliva Maria Morant, va comptar amb la presència de familiars de Salvador Soler i Pepe Colom. La filla de Soler, Mercedes Soler, que va lliurar el primer premi del concurs, va encoratjar les companyies a continuar “gaudint del teatre i contagiant un públic cada any més entregat.”

Per la seua banda, l’alcalde d’Oliva David González, el regidor de Cultura Enric Escrivà, i el president de la Federació de Falles Vicent Pérez, van felicitar els participants d’una edició que ha crescut en públic i qualitat. Pérez es va mostrar satisfet perquè “l’afluència d’espectadors ha sigut constant i nombrosa des de la primera funció. Això prova la bona salut del concurs i l’interés que segueix suscitant entre el públic local”.

“Més de 1.200 espectadors han seguit i aplaudit el vostre treball. Podeu estar ben orgullosos d’haver contribuït a recuperar l’afició en l’àmbit faller per a gaudi de tot el poble”, va apuntar el regidor de Cultura.

Finalment, l’alcalde va posar en relleu l’esforç per mantenir viu “un concurs recuperat en 2016 que, de la mà de les falles, reforça la política de promoció cultural del teatre, juntament amb el Certament ‘aMat’ i l’Escola Municipal de Teatre.”

Els encarregats de clausurar la XIX edició van ser els últims guanyadors del Certamen ‘aMat’ de Teatre Amateur, Pla i Revés d’Altea, que van tornar a l’Olímpia “per a tancar el cercle i consolidar la unió entre els dos concursos”.

 

• © laveudegandia.com © laveudelasafor.com - 2015-2018 (Todos los derechos reservados).
• Queda terminantemente prohibida la reproducción total o parcial de los contenidos ofrecidos a través de esta Web, salvo autorización expresa de laveudegandia.com, o de laveudelasafor.com.
• Queda prohibida toda reproducción a los efectos del artículo 32,1, párrafo segundo, Ley 23/2006 de la Propiedad Intelectual. 
• Queda prohibida la distribución, puesta a disposición, comunicación pública y utilización, total o parcial, de los contenidos de esta Web, en cualquier forma o modalidad, sin previa, expresa y escrita autorización, incluyendo, en particular, su mera reproducción y/o puesta a disposición como resúmenes, reseñas o revistas de prensa con fines comerciales o directa o indirectamente lucrativos, a la que se manifiesta oposición expresa.