laveudegandia.com / laveudelasafor.com

Diario de actualidad de la comarca de La Safor / Valencia


Momento de la reunión
Foto: AyuTavernes/2018
Fuente: Ayuntamiento de Tavernes de la Valldigna
Valencia 23
de octubre de 2018

L’AJUNTAMENT DE TAVERNES CONCLOU LA REDACCIÓ DEL DOCUMENT INICIAL DEL PLA ESPECIAL DEPURADORA

 

• En dos anys l’Ajuntament ha redactat el projecte d’execució, l’estudi d’integració paisatgística i el Pla Especial Depuradora.
• El document es remetrà ara a la Comissió Territorial d’Urbanisme per a la tramitació administrativa.

L’Ajuntament de Tavernes de la Valldigna ha conclòs la redacció del Pla Especial de reserva de sòl de dotació per a construir la nova estació depuradora d’aigües residuals (EDAR). Este document, que ara es remetrà a la Comissió Territorial d’Urbanisme, permet obtenir els informes sectorials per a desenvolupar el projecte d’execució de la depuradora.

El consistori entregà ja en 2017 a l’Entitat Publica de Sanejament d’Aigües Residuals (EPSAR) de la Comunitat Valenciana i a la Confederació Hidrogràfica del Xúquer el nou projecte d’execució que redimensionava la capacitat de depuració d’aigües a una població de 42.354 habitants. Esta nova EDAR tindrà prou capacitat de tractament per a depurar les aigües residuals generades pels actuals nuclis urbans de la ciutat i de la platja, de les zones industrials existents i dels futurs desenvolupaments urbanístics. A més, el projecte d’execució recull la construcció d’estacions de bombament i nous col·lectors i s’eliminaran les tres estacions depuradores existents (Tavernes-nucli, Bassa i Goleta).

Una vegada s’aprove el Pla Especial, l’Ajuntament de Tavernes haurà d’expropiar els terrenys on s’ubicarà la futura EDAR i la Generalitat haurà d’executar les obres, que ascendiran a un total de 22,7 milions d’euros, segons el projecte d’execució.

Jordi Juan, alcalde de Tavernes, ha afirmat que “rebem amb molta alegria l’esborrany d’este Pla Especial, que és la ferramenta urbanística que ens permetrà expropiar els terrenys on es construirà la futura depuradora. Per tant, és un exemple més que el compromís d’este govern amb la construcció de la nova depuradora és total. No en va, encetarem este camí en 2011, quan no hi havia res iniciat per les corporacions precedents, i a hores d’ara estem en disposició de remetre tota la documentació tècnica per a que amb la seua aprovació, procedim a expropiar els terrenys, i la Generalitat execute l’obra”.

Amb la redacció del Pla Especial, que ha costat al voltant de 20.000 euros, l’Ajuntament de Tavernes de la Valldigna ha invertit jamés de 270.000 euros a preparar els projectes i la documentació tècnica d’este projecte. Un projecte del qual depèn el desenvolupament urbanístic dels sectors 16 Torre de Guaita i 17 Marenys.

Per altra banda, el regidor d’Urbanisme, Josep Llàcer, ha assenyalat que “el govern municipal avança en els tràmits necessaris per a aconseguir que la Generalitat execute el projecte de la depuradora i es resolguen els problemes derivats del mal planejament urbanístic d’anteriors corporacions”.

 

• © laveudegandia.com © laveudelasafor.com - 2015-2018 (Todos los derechos reservados).
• Queda terminantemente prohibida la reproducción total o parcial de los contenidos ofrecidos a través de esta Web, salvo autorización expresa de laveudegandia.com, o de laveudelasafor.com.
• Queda prohibida toda reproducción a los efectos del artículo 32,1, párrafo segundo, Ley 23/2006 de la Propiedad Intelectual. 
• Queda prohibida la distribución, puesta a disposición, comunicación pública y utilización, total o parcial, de los contenidos de esta Web, en cualquier forma o modalidad, sin previa, expresa y escrita autorización, incluyendo, en particular, su mera reproducción y/o puesta a disposición como resúmenes, reseñas o revistas de prensa con fines comerciales o directa o indirectamente lucrativos, a la que se manifiesta oposición expresa.