laveudegandia.com / laveudelasafor.com

Diario de actualidad de la comarca de La Safor / Valencia


Noelia Alberola ha recogido el galardón
Foto: AyuTavernes/2018
Fuente: Ayuntamiento de Tavernes de la Valldigna
Valencia 19
de octubre de 2018

LA REGIDORIA D’IGUALTAT PARTICIPA EN LA MOSTRA CONTESCOLTES DEDICADA AL PAPER DE LA DONA EN LA LITERATURA

 

• El Monestir de Santa Maria de la Valldigna ha acollit una nova edició del Contescoltes baix el lema ’Amb veu de dona’, on s’ha posat en valor la importància de la dona en la narrativa històrica i actual.
• La regidora d’Igualtat, Noèlia Alberola, ha tingut l’honor de presentar l’acte i rebre un guardó per haver participat en esta jornada de debat per a combatre la desigualtat de gènere.

La Regidoria d’Igualtat de l’Ajuntament de Tavernes, representada per la regidora Noèlia Alberola com a ponent, ha participat hui en l’onzena edició de la Mostra Contescoltes, celebrada un any més al Monestir de Santa Maria de la Valldigna de Simat. Esta nova edició ha girat al voltant del lema ‘Amb veu de dona’ per remarcar el paper de la dona en la narració de contes i novel·les, donant cabuda a propostes de tot tipus sobre la perspectiva de gènere en la literatura.

Des de l’organització s’ha fet entrega d’un guardó a la Regidoria d’Igualtat per formar part d’esta jornada de treball i debat per reflexionar sobre les accions a emprendre per aturar la desigualtat. A més, Noèlia Alberola ha tingut l’honor d’obrir l’acte amb un discurs en què ha reclamat la implicació d’homes i dones en la lluita per la igualtat, i ha remarcat el paper destacat de les dones en la societat, especialment en la cultura.

“Per ocupar espais que encara hui estan masculinitzats, les dones hem de comptar amb les mateixes eines i les mateixes oportunitats. L’escletxa salarial i el sostre de cristall no són metes aconseguides. Podríem parlar d’escriptores que per poder publicar el seu treball, s’amagaven baix un pseudònim masculí, però no queda lluny, encara ocorre. Conscienciar a la societat i educar en valors per la igualtat és la forma d’eradicar qualsevol tipus de desigualtat”, ha assenyalat la regidora.

Un any més, l’Ajuntament de Tavernes ha sigut una de les entitats organitzadores de la Mostra Contescoltes. En esta edició centrada en el paper de l’aportació femenina a la literatura, han participat destacades escriptores, narradores i dones molt lligades a la lluita per la igualtat com Elisa Sanchís, Maite Fernández, Roser Pérez, Paula Carbonell, Tania Muñoz i Carmen Sara Floriano.

 

• © laveudegandia.com © laveudelasafor.com - 2015-2018 (Todos los derechos reservados).
• Queda terminantemente prohibida la reproducción total o parcial de los contenidos ofrecidos a través de esta Web, salvo autorización expresa de laveudegandia.com, o de laveudelasafor.com.
• Queda prohibida toda reproducción a los efectos del artículo 32,1, párrafo segundo, Ley 23/2006 de la Propiedad Intelectual. 
• Queda prohibida la distribución, puesta a disposición, comunicación pública y utilización, total o parcial, de los contenidos de esta Web, en cualquier forma o modalidad, sin previa, expresa y escrita autorización, incluyendo, en particular, su mera reproducción y/o puesta a disposición como resúmenes, reseñas o revistas de prensa con fines comerciales o directa o indirectamente lucrativos, a la que se manifiesta oposición expresa.