laveudegandia.com / laveudelasafor.com

Diario de actualidad de la comarca de La Safor / Valencia


Ayuntamiento de Tavernes de la Valldigna
Fuente: Ayuntamiento de Tavernes de la Valldigna
Valencia 17
de octubre de 2018

FOMENT ATÉN LA DEMANDA DE L’AJUNTAMENT I ESTUDIARÀ LA CONSTRUCCIÓ D’UN ENLLAÇ ENTRE LA AP-7, N-332 I CV-50

 

• En una carta remesa per l’enginyer en cap de l’Àrea de Planejament, Projectes i Obres, es comunica al consistori que “s’inclourà per a anàlisi la construcció d’este enllaç”.
• El regidor d’Urbanisme Josep Llàcer destaca el “gest significatiu, però haurem d’esperar que prospere en el projecte definitiu”.

El Ministeri de Foment del govern espanyol ha accedit a estudiar la demanda de l’Ajuntament de Tavernes de la Valldigna per a construir un enllaç entre la AP-7, coneguda com a Autopista del Mediterrani, la N-332 i la CV-50.

La petició, formulada en una moció aprovada amb el vot favorable de tota la corporació municipal, va ser remesa al Ministeri el mes d’agost passat, i instava el govern central, entre altres qüestions, “que en el Pressupost General de l’Estat per a l’exercici 2019 i en successius pressupostos es consignen les partides corresponents per a la redacció d’un estudi informatiu, estudi d’impacte ambiental i projecte d’execució d’un enllaç entre les ja esmentades carreteres AP-7, N-332 i CV-50 al terme municipal de Tavernes”.

Ara, el Ministeri, a través de la Demarcació de Carreteres de l’Estat a la Comunitat Valenciana, ha remés una missiva al consistori valler considerant la seua demanda. L’enginyer en cap de l’Àrea de Planejament, Projectes i Obres especifica que “la Direcció General de Carreteres està realitzant els tràmits per a la contractació de la redacció de l’estudi previ sobre la distribució de la demanda de trànsit després de la supressió del peatge de la AP-7 València–Alacant i les necessitats d’actuacions en la Xarxa de Carreteres de l’Estat”, i serà en el marc d’este estudi en què “s’analitzaran aquelles actuacions que optimitzen la distribució del trànsit en la AP-7 i N-332, i s’inclourà per a anàlisi la seua (de l’Ajuntament de Tavernes) sol·licitud de construcció d’un enllaç entre la AP-7, la N-332 i la CV-50”, conclou la carta.

Josep Llàcer, regidor d’Urbanisme, ha destacat el gest del Ministeri d’atendre la demanda de la societat vallera per a estudi, encara que s’ha mostrat cautelós, ja que el projecte està en una fase molt embrionària. “Agraïm que per fi es tinga en consideració esta demanda, però esperem que finalment esta connexió quede recollida en el projecte definitiu. Els vallers patim cada dia el pas pel nostre municipi d’un gran volum de trànsit pesant, i el dèficit de connectivitat ens obliga a fer nombrosos desplaçaments de desenes de quilòmetres. L’execució d’este enllaç seria una important millora per a la mobilitat dels veïns i de les empreses de la Valldigna”.

A més de l’enllaç, la moció demana també la permeabilització del “traçat de la AP-7 en la seua confluència amb els rius Vaca i Badell alhora que s’execute l’enllaç de la AP-7 amb la N-332 i la CV-50 de manera que es solucionen els problemes d’inundabilitat generats a Tavernes per la construcció de l’autopista AP-7 i que ha produït en els episodis de grans pluges quantiosos danys econòmics i materials en vivendes, garatges, centres educatius, edificis públics, terrenys de cultiu, sòl industrial, vies públiques i camins rurals del nostre municipi”.

 

• © laveudegandia.com © laveudelasafor.com - 2015-2018 (Todos los derechos reservados).
• Queda terminantemente prohibida la reproducción total o parcial de los contenidos ofrecidos a través de esta Web, salvo autorización expresa de laveudegandia.com, o de laveudelasafor.com.
• Queda prohibida toda reproducción a los efectos del artículo 32,1, párrafo segundo, Ley 23/2006 de la Propiedad Intelectual. 
• Queda prohibida la distribución, puesta a disposición, comunicación pública y utilización, total o parcial, de los contenidos de esta Web, en cualquier forma o modalidad, sin previa, expresa y escrita autorización, incluyendo, en particular, su mera reproducción y/o puesta a disposición como resúmenes, reseñas o revistas de prensa con fines comerciales o directa o indirectamente lucrativos, a la que se manifiesta oposición expresa.