laveudegandia.com / laveudelasafor.com

Diario de actualidad de la comarca de La Safor / Valencia


Cartel anunciador
Fuente: Ayuntamiento de Gandia
Valencia 17
de octubre de 2018

GANDIA ACULL LA SISENA EDICIÓ DEL CICLE "BOCADOS DE CINE"

 

• La iniciativa uneix gastronomia i cinema potenciant així noves formes de turisme i el sector de l'hostaleria
• Els interessats a participar la iniciativa gastronòmica han de fer una inscripció prèvia a www.bocadosdecine.com.

L'alcaldessa de Gandia, Diana Morant, ha presentat aquest matí la sisena edició del cicle "Bocados de Cine". Durant la roda de premsa ha estat acompanyada pel regidor delegat de Cultura, Joan Muñoz; la professora del Campus de Gandia de la UPV i directora de la iniciativa, Lola Teruel; a més de Gemma Hernández (El Asombro) i Cárlos Gámez (SaboreArte).

"Bocados de Cine" són unes jornades que uneixen cinema i gastronomia. Una experiència on participen especialistes en narrativa audiovisual i experts cuiners. Els especialistes en cinema analitzen les obres i ajuden a disseccionar la pel·lícula: el seu guió, la seua tècnica cinematogràfica, els personatges i la seua relació amb el món gastronòmic representat. Les pel·lícules seleccionades mostren moments en què un plat, un ingredient, una recepta, una beguda o una tècnica de cuina són protagonistes.

En finalitzar aquesta primera part, els participants assaboreixen i degusten als restaurants adherits a la iniciativa un menú construït amb les escenes vistes en el film, completant així el recorregut de la pantalla la taula. Entre les novetats de la sisena edició, destaca que la iniciativa passa de dijous a divendres amb el que s'evita la competència amb un altre producte gastronòmic consolidat com el Destapa't i que les sessions no es realitzaran en setmanes consecutives, ja que s'han separat a raó d'una jornada per mes.

Es tracta d'una iniciativa que permet oferir noves ofertes turístiques que uneixen cultura i gastronomia,i que desestacionalitza el turisme durant la temporada baixa a més de promocionar els cuiners locals. Referent a això Diana Morant ha destacat que "Bocados de Cine" uneix tres elements que l'actual executiu està potenciant aquesta legislatura. "En primer lloc, entenem que la gestió turística s'alimenta del coneixement gràcies a la col·laboració amb la Universitat i el sector privat.

D'altra banda, suposa una aposta pel turisme de qualitat amb productes únics i també perquè es basa en una sinergia entre el turisme i un element transversal com és la cultura". Un altre aspecte en què ha incidit la màxima representant en matèria turística del consistori, és que es desenvolupa fora de la temporada turística. Finalment, Morant ha agraït als restauradors que participen "per interpretar artísticament les pel·lícules. Personalment pense que esteu fent art. Com ajuntament estem encantats que assumiu els reptes que planteja la ciutat". Aquestes jornades, que uneixen el millor cinema internacional i la millor gastronomia local, seran presentades demà al Campus Gandia de la UPV a partir de les 12.30 hores amb la conferència titulada "Diàleg sobre gastronomia, turisme i cinema.

Una vegada finalitzada la conferència, el restaurant "El Asombro" servirà un càtering. Les tres jornades posteriors són: - 26 d'octubre. Es projectarà "Estómago" i el sopar serà al restaurant Almar. - 16 de novembre. Es projectarà "The trip", i el sopar serà al restaurant SaboreArte. - 14 de desembre. Es projectarà "Menú degustación", i el sopar serà cuinat per Manuel Alonso. L'Ajuntament de Gandia col·labora directament en l'organització, oferint la possibilitat de cobrir la part cinematogràfica en una sala perfectament condicionada per a la projecció de pel·lícules: la sala B del Teatre Serrano. "Així, gràcies a la col·laboració del departament de Cultura, podrem gaudir de les tres pel·lícules, amb la comoditat del nostre teatre i de manera gratuïta per a les persones que assisteixen a les projeccions" va afirmar l'alcaldessa.

Per la seua banda, Lola Teruel va agrair la implicació del consistori, la UPV i els cuiners que participen en la iniciativa. Sobre el canvi de data, Teruel ha explicat que "ens alimentem de les opinions dels que hi participen i a més, amb el canvi de dia pretenem perllongar el projecte per allargar l'estada en la destinació. Les destinacions intel·ligents com Gandia s'han de basar en la integració de tots els actors. Esperem que aquesta i altres iniciatives servisquen per a seguir generant benefici social". Finalment, l'organitzadora ha explicat que els interessats han de realitzar la inscripció prèvia a www.bocadosdecine.com i destacat que la venda d'entrades marxa a bon ritme pel que ha recomanat realitzada com més aviat millor, ja que els sopars es preparen per a uns 25 comensals.

L'organització també contempla preus espacials per a jubilats, aturats i alumnes. Cárlos Gámez de 'SaboreArte' va posar en valor la implicació de l'ajuntament en aquest tipus d'esdeveniments culturals. "Totes aquestes iniciatives sumen i ens encanta participar en "Bocados de Cine" perquè suposa un repte per a nosaltres. Ens permet aprendre i fer valdre el nostre treball, ja que l'organització ens permet realitzar les nostres interpretacions". Finalment, Gemma Hernández ha explicat que "he participat en '"Bocados de Cine" altres anys com a públic i ara que tenim un restaurant, hem volgut participar en aquest projecte i afermar-nos de cara al futur".


Cartel anunciador

 

• © laveudegandia.com © laveudelasafor.com - 2015-2018 (Todos los derechos reservados).
• Queda terminantemente prohibida la reproducción total o parcial de los contenidos ofrecidos a través de esta Web, salvo autorización expresa de laveudegandia.com, o de laveudelasafor.com.
• Queda prohibida toda reproducción a los efectos del artículo 32,1, párrafo segundo, Ley 23/2006 de la Propiedad Intelectual. 
• Queda prohibida la distribución, puesta a disposición, comunicación pública y utilización, total o parcial, de los contenidos de esta Web, en cualquier forma o modalidad, sin previa, expresa y escrita autorización, incluyendo, en particular, su mera reproducción y/o puesta a disposición como resúmenes, reseñas o revistas de prensa con fines comerciales o directa o indirectamente lucrativos, a la que se manifiesta oposición expresa.