valenciadiario.com / valenciadiario.es

Diario digital Progresista / Ecologista / Solidario / Defensa del trabajador / Defensa del consumidor / Defensa de los animales

Fuente: Comisiones Obreras-PV (CCOO-PV)
Valencia 05
de octubre de 2018

CCOO INSTA A PRIORITZAR L'INTERÉS SUPERIOR DEL MENOR DAVANT EL REBUIG A L'OBERTURA DEL CENTRE TUTELAT DE MONTECAÑADA

 

• La secretària de Política Social i Joventut de CCOO PV, Ana Belén Montero, considera que “aquest rebuig és contrari a dret i ignora l'interés superior de protecció al menor”. En conseqüència, el sindicat reclama que la decisió del Jutjat Contenciós Administratiu núm. 9 de València siga corregida de manera immediata en segona instància.

El responsable de l'Àrea d'Infància d’Ensenyament de CCOO PV, Toni Jimenez recorda que “la majoria de centres d'acolliment estan inserits en el seu medi i són molt pocs on s'han produït conflictes ressenyables; en tot cas, allà on hi ha projectes inclusius, els xiquets i adolescents milloren i la comunitat s'enriqueix en un grau molt major”.

Aquests centres estan dotats d'equips humans i de recursos materials dissenyats per a cercar la inserció sociocomunitària i la normalització vital a través del treball educatiu. Aspectes que treballats en l'entorn més proper produeixen beneficis, tant per a ells, com per a la comunitat en la qual viuen.

Per tot això, CCOO PV considera una mala notícia que s'haja hagut d'arribar a un escenari de conflicte en impedir l'obertura del centre per part de l'Ajuntament i de la seu judicialització. “Si aquesta sentència es confirmara ens endinsaríem en una senda molt perillosa, ja que molts municipis podrien suspendre les llicències de recursos d'atenció social i aleshores no es podria atendre els col·lectius més vulnerables” adverteix Jiménez.

Aquesta resolució judicial, que afecta en aquest cas el municipi de Paterna, ha avalat una decisió que CCOO PV considera injusta i, a més, amb una insolidària justificació del jutge que els xiquets "poden estar en un altre centre" o que "el centre pot situar-se a un altre municipi".

La secretària de Política Social i Joventut afirma que CCOO PV considera injustificables aquest tipus d'afirmacions i els dos escenaris proposats ja que “en el primer supòsit representaria una saturació de places que abocaria, com així ha ocorregut en el passat, que els menors hagueren de dormir fins als passadissos, una massificació inadmissible que obstaculitzaria el desenvolupament del pla educatiu; el segon podria provocar un efecte pervers en altres poblacions que utilitzarien la mateixa tàctica per impedir obrir centres tan necessaris bloquejant les llicències d'obertura per a centres d'atenció socioeducativa”.

Segons el parer del responsable de l'Àrea d'Infància de la Fedració d’Ensenyament de CCOO PV l'espiral que es produiria tindria conseqüències incalculables “on serien atesos els xiquets de Paterna o d'altres municipis quan necessiten una plaça en un centre d'acolliment? O, dit més concretament, és què Paterna no té o pot tenir xiquets amb necessitats educatives i d'atenció social?”.

Comissions Obreres, juntament amb altres organitzacions, porta treballant amb la Direcció General d'Infància i Adolescència des de fa dos anys i mig, amb l'objectiu en una millora clara de plantilles professionals per a atendre ràtios adequades i tipologies de xiquets amb diferents necessitats, justament per a oferir una major qualitat en l'atenció i una atenció a la diversitat que facilite educació i inclusió. “Però per aconseguir-ho són imprescindibles entorns que proporcionen seguretat, estabilitat i cooperació veïnal” conclou Toni Jiménez.

En coherència, el sindicat exigeix una solució negociada i consensuada entre l'Ajuntament de Paterna i el Consell que done solució a aquest despropòsit i done prioritat a l'interés superior del menor, oferint una eixida positiva a la necessitat d'aquest o altres recursos de caràcter social. Si això no es produïra, el sindicat espera que, en instàncies judicials superiors, es corregisca de la manera més ràpida possible aquesta anomalia que atempta contra els drets dels menors.

Finalment, CCOO PV aplaudeix el suport de diversos col·lectius veïnals i socials de Paterna a l'obertura d'aquest centre, sabent així que seran en el futur un suport a les activitats d'aquests menors i al seu pla de vida.

 

• © valenciadiario.com © valenciadiario.es - 2015-2018 (Todos los derechos reservados).
• Queda terminantemente prohibida la reproducción total o parcial de los contenidos ofrecidos a través de esta Web, salvo autorización expresa de valenciadiario.com, o de valenciadiario.es.
• Queda prohibida toda reproducción a los efectos del artículo 32,1, párrafo segundo, Ley 23/2006 de la Propiedad Intelectual. 
• Queda prohibida la distribución, puesta a disposición, comunicación pública y utilización, total o parcial, de los contenidos de esta Web, en cualquier forma o modalidad, sin previa, expresa y escrita autorización, incluyendo, en particular, su mera reproducción y/o puesta a disposición como resúmenes, reseñas o revistas de prensa con fines comerciales o directa o indirectamente lucrativos, a la que se manifiesta oposición expresa.