laveudegandia.com / laveudelasafor.com

Diario de actualidad de la comarca de La Safor / Valencia


Momento de la rueda de prensa
Foto: Alex Oltra/2018
Fuente: Ayuntamiento de Gandia
Valencia 25
de septiembre de 2018

EL DESÈ MURAL DEL SERPIS URBAN ART PROJECT ESTARÀ DEDICAT A LA POBRESA INFANTIL

 

• L’autor, Manomatic, un dels artistes d’art urbà més important del panorama internacional, hi treballa fins dijous en el mur, de 6 x 4, a la plaça del Molí (Raval).
• Molt prompte es posarà en marxa una web on es podran consultar les obres realitzades, els autors, les explicacions... Amb una ruta per l’art urbà a la nostra ciutat.
• Els propietaris interessats a oferir al seu mur per al projecte municipal poden posar-se en contacte mitjançant l’adreça electrònica: participació@gandia.org.

Manomatic, un dels pintors d’art urbà més importants del panorama espanyol i internacional es troba aquests dies a Gandia convidat pel Serpis Urban Art Project, el programa municipal desenvolupat per les regidories de Responsabilitat Social i Gestió Responsable del Territori, amb la col·laboració de Pintura Mondúber, que busca recuperar zones degradades als diferents barris de la ciutat mitjançant l’art urbà i amb temàtiques inclusives que tenen a veure amb reivindicacions socials, mediambientals, solidàries...

Concretament, Manomatic hi treballarà fins a dijous a un mur de 6x4 metres situat a la plaça del Molí del Raval. La desena intervenció està dedicada a la pobresa infantil. “Mitjançant la contraposició de les figures de dues xiquetes, s’hi busca cridar l’atenció sobre la situació especial de vulnerabilitat de la infància, que és qui més pateix la crisi econòmica, social... Es tracta d’una pintura realista, colorista, inspirada en la tècnica de l’aquarel·la”, ha explicat l’autor de Huelva, qui ha destacat que aquests tipus de projectes democratitzen l’art i enriqueixen la societat, aportant-li una experiència vital.

Manomatic ha estat presentat aquest matí pel regidor de Responsabilitat Social, Nahuel González i el coordinador del Serpis Urban Art Project, Eloi Àngel. Una obra, segons Àngel, que “dóna llibertat de pensament a l’espectador”. “És un orgull que un artista de la seua categoria deixe la seua empremta també a Gandia”, ha assegurat González, qui ha destacat l’èxit del programa municipal per al qual hi ha moltes peticions d’intervenció. En aquest sentit, ha recordat que les persones interessades a oferir els seus murs poden posar-se en contacte amb l’Ajuntament a través de l’adreça: participació@gandia.org.

Unes obres que quedaran reflectides a una web, que es presentarà pròximament, juntament els autors i les explicacions de les mateixes. Oferint, d’aquesta manera, una ruta per l’art urbà a la nostra ciutat.

 

• © laveudegandia.com © laveudelasafor.com - 2015-2018 (Todos los derechos reservados).
• Queda terminantemente prohibida la reproducción total o parcial de los contenidos ofrecidos a través de esta Web, salvo autorización expresa de laveudegandia.com, o de laveudelasafor.com.
• Queda prohibida toda reproducción a los efectos del artículo 32,1, párrafo segundo, Ley 23/2006 de la Propiedad Intelectual. 
• Queda prohibida la distribución, puesta a disposición, comunicación pública y utilización, total o parcial, de los contenidos de esta Web, en cualquier forma o modalidad, sin previa, expresa y escrita autorización, incluyendo, en particular, su mera reproducción y/o puesta a disposición como resúmenes, reseñas o revistas de prensa con fines comerciales o directa o indirectamente lucrativos, a la que se manifiesta oposición expresa.