laveudegandia.com / laveudelasafor.com

Diario de actualidad de la comarca de La Safor / Valencia


Momento de la rueda de prensa
Foto: Alex Oltra/2018
Fuente: Ayuntamiento de Gandia
Valencia 25
de septiembre de 2018

UNA FESTA PER ALS MÉS MENUTS OBRI DIJOUS L’ESPAI INFANTIL DE LA PLAÇA TIRANT

 

• A les 18 hores, eixirà un espectacle itinerant des de la Casa de la Marquesa cap a la plaça, on hi haurà teatre infantil i regals per als xiquets i les xiquetes.
• S’hi ha instal·lat una zona de jocs (de 3 a 6 anys), amb un espai d’ombres i es recuperen els populars Pinotxos d’Artur Heras, amb altres elements com un escenari circular, un joc d’escacs, etc...

Es dóna per finalitzada l’actuació a la plaça, que ha patit molts entrebancs urbanístics les darreres legislatures. Les casetes estan obertes amb serveis municipals (Padró i Agència Municipal de l’Habitatge) i estan adequades per a futurs usos, com ara una cafeteria. S’aconsegueix la connexió entre el Raval i el Centre Històric, a través del nou carrer Mesquita del Raval i es dignifica l’accés des del pont vell (amb uniformitat paisatgística). Amb un pressupost d’1’5 milions d’euros, les obres han estat sufragades al 100% gràcies a les ajudes econòmiques de la Generalitat i la Diputació.

El coordinador d’Urbanisme, Vicent Mascarell i el regidor de Cultura, Joan Muñoz, han presentat aquest matí la festa per als més menuts que obrirà al públic la nova zona infantil de la plaça Tirant.

Així, el pròxim dijous, a partir de les 18 hores hi haurà un espectacle itinerant des de la Casa de la Marquesa cap a la plaça, des del pont Vell, on una altra companyia realitzarà un representació infantil a un xicotet escenari circular.

“Precisament, l’escenari, juntament la zona de jocs infantils, de 3 a 6 anys, amb ombratge, un joc d’escacs... seran alguns dels elements de la nova zona. On destaquen els populars Pinotxos d’Artur Heras que tornen al carrer, després d’haver estat retirats de la plaça rei En Jaume I i abandonats per l’anterior govern”, ha recordat Muñoz.

Amb l’apertura de la zona infantil, es dóna per finalitzada i resolta l’actuació urbanística a la plaça Tirant, després de 8 anys de despropòsits i problemes urbanístics. “Gràcies als esforços d’altres administracions, com la Generalitat i la Diputació, hem pogut invertir sense cap cost per a l’Ajuntament 1’5 milions d’euros per a finalitzar la plaça, recuperant la trama urbana, adequant i obrint les casetes i connectant definitivament el Raval i el Centre Històric”, ha destacat Mascarell.

Durant aquesta legislatura, i gràcies a la col·laboració dels propietaris, s’ha obert el carrer Mesquita del Raval, que connecta les places del Prado i de Sant Josep amb la plaça Tirant i el Centre Històric. També s’ha dignificat l’accés a la plaça des de l’entrada a l’aparcament subterrani, amb una uniformitat paisatgística amb l’entorn del pont Vell, recentment peatonalitzat.

Les casetes ja estan obertes, ubicant-hi dos serveis municipals: el Padró i l’Agència Municipal de l’Habitatge. I estan adequades per a futurs usos, com ara una cafeteria, etc.. 

 

• © laveudegandia.com © laveudelasafor.com - 2015-2018 (Todos los derechos reservados).
• Queda terminantemente prohibida la reproducción total o parcial de los contenidos ofrecidos a través de esta Web, salvo autorización expresa de laveudegandia.com, o de laveudelasafor.com.
• Queda prohibida toda reproducción a los efectos del artículo 32,1, párrafo segundo, Ley 23/2006 de la Propiedad Intelectual. 
• Queda prohibida la distribución, puesta a disposición, comunicación pública y utilización, total o parcial, de los contenidos de esta Web, en cualquier forma o modalidad, sin previa, expresa y escrita autorización, incluyendo, en particular, su mera reproducción y/o puesta a disposición como resúmenes, reseñas o revistas de prensa con fines comerciales o directa o indirectamente lucrativos, a la que se manifiesta oposición expresa.