laveudegandia.com / laveudelasafor.com

Diario de actualidad de la comarca de La Safor / Valencia


Ayuntamiento de Oliva
Fuente: Ayuntamiento de Oliva
Valencia 25
de septiembre de 2018

EL PRESSUPOST MUNICIPAL D'OLIVA COMENÇA LA SEUA TRAMITACIÓ FORMAL

 

• Després d'una intensa segona ronda de negociacions, ahir (dilluns 24) es va convocar la comissió d'Hisenda on es dictaminarà el pressupost municipal de l'Ajuntament d'Oliva per a l'exercici 2018.

A finals de juliol es va fer públic que l'ajuntament oliver corria el risc d'acabar l'any amb pressupost prorrogat, atés que la proposta de pressupost per a 2018 no tenia garantits els vots suficients per a la seua aprovació. Des d'aleshores, i gràcies a l'oferiment públic dels grups de l'oposició (PP i PSPV-PSOE), va començar una segona ronda de sessions de treball amb tots els grups disposats negociar el pressupost. És a dir, amb els partits disposats a estudiar-lo, fer propostes i, en funció de la informació dels distints esborranys de treball, valorar el sentit del seu vot; comunicant esta decisió abans de la celebració del corresponent plenari.

D'esta forma, han sigut moltes les reunions mantingudes durant el mes d'agost i les primeres setmanes de setembre. Els dies 7 i 11 de setembre, a més, es va celebrar la Mesa general conjunta de negociació amb els sindicats. Arribant-se a uns acords satisfactoris en la mateixa.

Per tant, ara ja està tot disposat per tal que el pressupost puga culminar el seu recorregut. I per això, ahir, es va repartir la proposta del mateix, junt amb la resta de documents que l'integren, a tots els grups municipals. Convocant-se comissió d'Hisenda per al dijous 27, a les 12:30 h.

DECLARACIONS DEL REGIDOR DELEGAT D'HISENDA:

"Ha estat un recorregut molt complicat, el del pressupost d'enguany. Recorregut que haguera resultat impossible sense la generositat i sentit de la responsabilitat dels grups Popular i Socialista. Tots dos es van oferir públicament a facilitar l'aprovació del pressupost, i han complit la seua paraula: han participat en ple estiu de les sessions de treball, han fet aportacions i han anunciat públicament que, com a mínim, s'abstindran en la votació del mateix. Amb la qual cosa (i a falta de saber, únicament, el posicionament de Projecte Ciutadans) sembla que l'aprovació del pressupost de 2018 està garantida. Notícia molt positiva per a la ciutat.

Per tant, en estos moments, és de justícia agrair tant al PP com al PSPV-PSOE (sense desmerèixer a EUPV i Gent d’Oliva) la seua generositat i sentit de la responsabilitat davant un tema tan important com és el pressupost municipal. Sé que encara tinc pendent analitzar millor el document que el PSPV-PSOE va registrar el passat 20 de setembre (que va arribar a les meues mans divendres passat). M'haguera agradat disposar de més temps per al mateix, però faré tot el possible per estudiar fórmules alternatives (via liquidació de 2017 o PMS) per atendre les interessants propostes d'inversió que planteja".

"Ara tota començar ja la tramitació del pressupost de 2019. Estic analitzant els darrers ajustaments sobre certes previsions d'ingressos, però calcule que la segona setmana d'octubre podré repartir l'esborrany a tots aquells grups que vulguen negociar-lo".

UN PRESSUPOST PROU SUPERIOR AL DE L'ANY PASSAT, PERÒ IGUAL DE PRUDENT

La proposta de pressupost per a 2018, que continua amb els mateixos criteris de prudència dels darrers anys, ascendeix a la quantitat de 22.530.000€, 1.080.000€ superior al de l’exercici 2017.

La qual cosa s'explica pel fet que enguany s'han incorporat dins dels ingressos els 432.520€ corresponents al Fons de Cooperació Municipal (que l'any passat es van afegir posteriorment a l'aprovació del pressupost), i s'ha produït un augment considerable de la previsió de recaptació en matèria d'IBI, com a conseqüència de la liquidació dels rebuts del exercicis no prescrits (2017-2014) del procés de regularització cadastral dut a terme en el nostre municipi per part de la Gerència Regional del Cadastre durant els anys 2016-17.





UN PRESSUPOST PER TANCAR ADEQUADAMENT L'ANY, MÉS QUE NO PER A GESTIONAR-LO

Cal tindre molt present que aquest pressupost, en el millor dels casos, entrarà en vigor cap a mitjans del mes de novembre, quasi finalitzat l'any. Per tant, més que d'un pressupost per a ser gestionat, es tracta d'un pressupost per a "pagar factures". És a dir, un pressupost per a quadrar les desviacions de determinades partides pressupostàries, aconseguir que els proveïdors als quals se'ls deuen diners puguen cobrar uns mesos abans d'anar a REX en 2019, i, per tant, evitar que el pressupost de l'exercici 2019 haja de carregar amb els deutes del de 2018. Per tot això, podem dir que es tracta d'un pressupost "tècnic". Els seus objectius principals són:

- Garantir la consignació necessària per a l'increment de la massa salarial de l'1,5%-1,75% dels treballadors i treballadores de l'Ajuntament, sense haver de restar esta quantitat (uns 180.000€) al capítol 2 de les partides del pressupost prorrogat.
- Consignar els imports suficients per tal de poder atendre necessitats de gran importància per a la ciutat. Com són: garantir la licitació dels nous contractes de recollida de RSU i neteges, garantir la licitació de la fase 1 de la reforma de l'Olímpia, l'accessibilitat de l'Escola de Música, etc.
- Poder atendre el pagament de factures que ara mateix estan pendents de pagament per falta de disponible en les corresponents partides. Solucionant així situacions límit com la que presenta en estos moments la partida d'Esports, per exemple.
- Poder convocar les subvencions destinades al clubs esportius i als esportistes d'elit. La qual cosa no resulta possible amb el pressupost prorrogat, atés que la consignació existent es va haver d'usar per a la concessió extemporània de les subvencions convocades a finals de l'exercici 2017.
- Poder convocar les altres subvencions amb els increments previstos per les distintes àrees.
- Poder concedir les subvencions nominatives sense haver de modificar les bases d'execució d'un pressupost prorrogat, o haver d'adoptar acords específics, complicant tant la gestió com la pròpia comptabilitat (i forçant la legislació, amb interpretacions no del tot confirmades, per tal de poder fer-ho).

Amb tot, també es contemplen inversions per import de 588.000€, les quals seran finançades íntegrament amb ingressos corrents, ja que no es contempla la concertació de cap préstec. Inversions entre les quals destaquen la implementació de la fase 1 del projecte d'adequació a normativa del Teatre Olímpia (91.000€, a banda de les dues actuacions prèvies que ja s'han dut a terme), l'accessibilitat de l'edifici que alberga l'Escola de Música (88.000€), l'adquisició de vehicles per a la Brigada d'Obres i Serveis (40.000€ per a la 1a fase de la renovació del seu parc mòbil), l'aire condicionat de la Llar dels jubilats (26.000€)... I moltes altres xicotetes inversions que sempre fan falta.

 

• © laveudegandia.com © laveudelasafor.com - 2015-2018 (Todos los derechos reservados).
• Queda terminantemente prohibida la reproducción total o parcial de los contenidos ofrecidos a través de esta Web, salvo autorización expresa de laveudegandia.com, o de laveudelasafor.com.
• Queda prohibida toda reproducción a los efectos del artículo 32,1, párrafo segundo, Ley 23/2006 de la Propiedad Intelectual. 
• Queda prohibida la distribución, puesta a disposición, comunicación pública y utilización, total o parcial, de los contenidos de esta Web, en cualquier forma o modalidad, sin previa, expresa y escrita autorización, incluyendo, en particular, su mera reproducción y/o puesta a disposición como resúmenes, reseñas o revistas de prensa con fines comerciales o directa o indirectamente lucrativos, a la que se manifiesta oposición expresa.