laveudegandia.com / laveudelasafor.com

Diario de actualidad de la comarca de La Safor / Valencia


Foto de familia tras la jornada
Foto: AyuOliva/2017
Fuente: Ayuntamiento de Oliva
Valencia 21
de septiembre de 2018

AL VOLTANT DE 500 ESCOLARS HAN VISITAT LES ESCOLES AL MERCAT

 

• Dins l'11a Mostra Gastronòmica Ciutat d'Oliva s’han celebrat "Les Escoles al Mercat", un programa en què els xiquets de cinqué de primària de les escoles de la ciutat han visitat les instal·lacions del Mercat Municipal per a conéixer millor els productes alimentaris de proximitat de la mà dels cuiners Pepe Cotaina i Xavier Blasco.

De dilluns a dijous, quasi 500 alumnes dels col·legis Rebollet, Lluís Vives, Sant Josep, la Carrasca, l’Hort de Palau, Alfadalí, Santa Anna i Desemparats han aprés a identificar els nostres productes, han interactuat amb els venedors del mercat, i han descobert les propietats nutricionals de la cuina mediterrània.

Segons Pepe Cotaina, "és molt important que els xiquets coneguen què és el mercat de proximitat i quin és el paper de les botigues de barri". A més, ha comentat que "al llarg d'estes jornades els menuts han aprés la qualitat nutricional de la pebrera farcida, que porta cereals, verdures i peix, un plat que està en consonància amb el que l'Organització Mundial de la Salut recomana en la piràmide nutricional." Tot seguit, el cuiner ha assenyalat, que “els professors s'han sorprés de com s'ha relacionat la gastronomia amb altres matèries més acadèmiques com ara història, matemàtiques, ciències naturals o ciències socials”.

La importància d'aquesta activitat organitzada per la Regidoria de Turisme, que encapçala Mireia Morera, i la Regidoria d'Educació, amb Yolanda Pastor, radica en el fet que els menuts tornen a casa amb la idea de la importància que té la nostra gastronomia dins la nostra cultura, "un aprenentatge que els servirà per a tota la vida i aconseguirà que siguen unes persones més saludables i amb més responsabilitat a l'hora de comprar els productes o alimentar-se", segons ha afirmat Morera.

Les activitats infantils tenen un gran pes dins de la XI Mostra Gastronòmica, ja que a més d'assistir a aquestes visites didàctiques, els xiquets poden participar en el V Concurs de Pebrera Farcida, juntament amb els seus majors, i també divertir-se aprenent a cuinar al Taller Júnior de Coques que es durà a terme demà, a partir de les 12.00 h del migdia.

 

• © laveudegandia.com © laveudelasafor.com - 2015-2018 (Todos los derechos reservados).
• Queda terminantemente prohibida la reproducción total o parcial de los contenidos ofrecidos a través de esta Web, salvo autorización expresa de laveudegandia.com, o de laveudelasafor.com.
• Queda prohibida toda reproducción a los efectos del artículo 32,1, párrafo segundo, Ley 23/2006 de la Propiedad Intelectual. 
• Queda prohibida la distribución, puesta a disposición, comunicación pública y utilización, total o parcial, de los contenidos de esta Web, en cualquier forma o modalidad, sin previa, expresa y escrita autorización, incluyendo, en particular, su mera reproducción y/o puesta a disposición como resúmenes, reseñas o revistas de prensa con fines comerciales o directa o indirectamente lucrativos, a la que se manifiesta oposición expresa.