laveudegandia.com / laveudelasafor.com

Diario de actualidad de la comarca de La Safor / Valencia


Momento de la rueda de prensa
Foto: Alex Oltra/2018
Fuente: Ayuntamiento de Gandia
Valencia 18
de septiembre de 2018

IV SETMANA EUROPEA DE LA MOBILITAT A GANDIA

 

• Sota el lema “Combina i mou-te!”, es desenvoluparà del 19 al 28 de setembre amb nombroses activitats, com ara un plenari infantil, xarrades, bicicletades populars, tallers, etc...
• Es col·locaran 16 aparcaments per a bici privada en diferents trams del Passeig de les Germanies; Dues bases de SaforBici: a Beniopa i al polígon Alcodar; S’ampliarà la senyalització i pintura dels carrers “30”, per a limitar la velocitat dels cotxes i protegir vianants i bicicletes.
• S’aprofitarà per posar en marxa dos Camins escolars segurs, de forma experimental, als col·legis Roís de Corella i Joan XXIII. De forma progressiva s’implantarà a tots els centres educatius de la ciutat durant el curs 2018-2019.

El regidors de Mobilitat Sostenible i Trànsit i Mobilitat, Xavi Ródenas i Àngels Pérez, respectivament, han presentat aquest matí les activitats programades amb motiu de la celebració de la Setmana Europea de la Mobilitat a Gandia, del 19 al 28 de setembre, sota el lema “Combina i mou-te!”.

“Cal recordar que és la quarta edició ja, que no s’havia celebrat abans, llevat d’activitats puntuals i simbòliques. Això demostra que per al govern local la mobilitat sostenible és una prioritat, amb polítiques transversals que impliquen directament a dos departaments, però també a la resta d’Ajuntament. Estem fent un esforç important en la implementació, acabament i millora dels carrils i anells ciclistes, la xarxa pública de bicicletes, aparcaments per a bicis privades, peatonalització de carrers, camins escolars segurs, carrers 30; així com d’educació i sensibilització”, ha recordat Ródenas.

Com ha explicat Pérez, les activitats de la Setmana Europea de la Mobilitat s’inicien demà dimecres, 19 de setembre, a les 9.30 h, amb un Plenari infantil sobre educació vial, amb la col·laboració de la DGT. “El Ple d’enguany té el lema: “Si jo fóra alcalde/alcaldessa, quines serien les accions en educació vial a la ciutat?. El curs passat, l’alumnat de 5è primària va fer redaccions al respecte. Enguany, a 6è, s’ha triat la millor redacció per curs i escola, que es llegirà al plenari. Cal dir, que el nivell és molt alt”.

A les 13.30 h, hi haurà una xerrada informativa dirigida a famílies i professorat al voltant dels Camins escolars segurs. En aquesta primera fase s’implantarà el joc de la Serp, amb la col·laboració de la DGT. “Com recordareu, el darrer dia del curs passat es van fer els camins escolars segurs de forma simbòlica a tots els centres educatius. Tal i com vam anunciar també, s’iniciaran de forma experimental als col·legis Roís de Corella (Gandia) i Joan XXIII (Grau). Però la intenció és instaurar-los de forma progressiva a tots els centres abans que finalitze el curs”.

Entre les 16 i les 20 h, a la Casa de la Marquesa, es desenvoluparà la Jornada Municipis Sostenibles, amb el títol “Canvi Climàtic i Energia Sostenible”. Xerrades, tallers i informació sobre energies renovables. Està organitzada per ASELEC i la Diputació de València.

- El divendres, 21 de setembre, es posarà en marxa la nova base de SaforBici a Beniopa, que es trasllada de l’entrada al centre del districte. Així com la col·locació de 16 aparcaments per a bici privada en els diferents trams del Passeig de les Germanies. Cada illa del passeig tindrà un mínim de 2 arcs per a bicis.

- El dissabte, 22 de setembre, amb motiu del Dia Mundial Sense Cotxes, hi ha prevista una Bicicletada familiar pels diferents carrils bici de la ciutat. Hi haurà llimonada popular. La eixida serà la Font del Parc del País Valencià, a les 10 h. Hi haurà guia.

- El diumenge, 23 de setembre, tindrà lloc el XXVII Dia de la Bici a la Plaça El·líptica, organitzat per l’associació veïnal. La concentració serà a les 9.30 h i l’eixida a les 10 h, a la plaça, cap als Ullals de la Marjal de Gandia.

- El dilluns, 24 de setembre, es col·locaran vinils MetreMinut a diferents llocs de la ciutat. Durant tot el dia, la brigada municipal la dedicarà a marcar els carrers 30, per a limitar la velocitat dels cotxes i protegir vianants i ciclistes. S’amplien aquests ciclo-carrers.

- El dijous, 27 de setembre, es posarà en marxa la base de SaforBici al polígon Alcodar.

- Finalment, del 24 de setembre al 19 d’octubre, les escoles poden participar a Tallers d’ús de bicicletes.

 

• © laveudegandia.com © laveudelasafor.com - 2015-2018 (Todos los derechos reservados).
• Queda terminantemente prohibida la reproducción total o parcial de los contenidos ofrecidos a través de esta Web, salvo autorización expresa de laveudegandia.com, o de laveudelasafor.com.
• Queda prohibida toda reproducción a los efectos del artículo 32,1, párrafo segundo, Ley 23/2006 de la Propiedad Intelectual. 
• Queda prohibida la distribución, puesta a disposición, comunicación pública y utilización, total o parcial, de los contenidos de esta Web, en cualquier forma o modalidad, sin previa, expresa y escrita autorización, incluyendo, en particular, su mera reproducción y/o puesta a disposición como resúmenes, reseñas o revistas de prensa con fines comerciales o directa o indirectamente lucrativos, a la que se manifiesta oposición expresa.