laveudegandia.com / laveudelasafor.com

Diario de actualidad de la comarca de La Safor / Valencia


Momento de la rueda de prensa
Foto: Alex Oltra/2018
Fuente: Ayuntamiento de Gandia
Valencia 12
de septiembre de 2018

GANDIA MOSTRA LA SEUA DIVERSITAT AL FESTIVAL MULTICULTURAL DE LA FIRA I FESTES

 

• “Ritmes del Món” es celebrarà els dies 29 i 30 de setembre, des de les 19.30 h fins a les 23.30 h, a la plaça Prado.
• Es tracta d’un espai multicultural on diferents associacions donaran a conèixer les cultures que omplin Gandia de ritmes, sons i danses vingudes des dels diferents orígens amb l’objectiu de construir una societat més inclusiva i diversa.
• El Passeig de les Germanies també acollirà el dissabte, 29 de setembre, la Fira d’Associacions, amb la participació de més de 80 entitats de la ciutat.

El regidor responsable de Polítiques Interculturals, Nahuel González i la responsable de l’Agència PANGEA Intercultural Gandia, Maira Anchundia, han presentat aquest matí el Festival Multicultural: “Ritmes del Món”, que se celebrarà el dissabte 29 i el diumenge, 30 de setembre, dins la programació de la Fira i Festes 2018 a la plaça Prado, des de les 19.30 h fins a les 23.30 h, organitzat conjuntament per les regidories de Polítiques amb la Ciutadania i Cultura.

“Gandia es mou al ritme que marquen les diferents cultures que conviuen i es relacionen en cada un dels seus barris. Diferents cultures que formen part de la nostra ciutat i l’obrin al món. Cultures que es complementen per convertir a Gandia en una ciutat multicultural, acollidora i inclusiva. I aquesta és la realitat que també volem mostrar durant la Fira, quan ens visiten milers de persones d’arreu del territori valencià”, ha explicat González.

I és que des de l’Ajuntament consideren fonamental ficar en valor la diversitat cultural de Gandia i donar a conèixer les diferents cultures per mitjà de ritmes i balls tradicionals dels diferents pobles. “A més, fer-ho amb un procés participatiu per implicar a les diferents organitzacions culturals i convertir-les en protagonistes de l’escena multicultural de la festa municipal”, assegura Anchundia.

EN AQUEST SENTIT, LES ASSOCIACIONS QUE PARTICIPARAN SERAN:

- L’associació intercultural Acfen presentarà el grup Na Horoto Gandia, que hi realitzarà un ball típic búlgar i altre amb música llatina.
- L’associació marroquina Basma presentarà el grup Dakka Marrakchina, que hi realitzarà ritmes del Marroc amb els instruments típics del país.
- L’Associació de la Cultura Eslava de Gandia presentarà el grup folklòric Zabava, que hi farà balls i cançons russes i ucraïneses.
- L’Associació Cultural Murgandia, amb el seu espectacle de Murga i també presentarà el cantautor uruguaià José Antonio Viña Lalinde, amb el millor cant popular d’Uruguai.
- L’Associació Fraternidad Juventud Boliviana, que presentarà el seu espectacle de diferents balls tradicionals de Bolívia, Takirari – Toba.
- El Coro Ruso Perezvón, amb el seu repertori internacional de cançons de diferents orígens: russes, ucraïneses, bielorusses... Cançons populars i folklòriques tradicionals i contemporànies.
- Coordinadora d’Associacions d’Immigrants Subsaharians a l’Estranger CAISE, amb el Grup Musical artístic Djimayor.

 

• © laveudegandia.com © laveudelasafor.com - 2015-2018 (Todos los derechos reservados).
• Queda terminantemente prohibida la reproducción total o parcial de los contenidos ofrecidos a través de esta Web, salvo autorización expresa de laveudegandia.com, o de laveudelasafor.com.
• Queda prohibida toda reproducción a los efectos del artículo 32,1, párrafo segundo, Ley 23/2006 de la Propiedad Intelectual. 
• Queda prohibida la distribución, puesta a disposición, comunicación pública y utilización, total o parcial, de los contenidos de esta Web, en cualquier forma o modalidad, sin previa, expresa y escrita autorización, incluyendo, en particular, su mera reproducción y/o puesta a disposición como resúmenes, reseñas o revistas de prensa con fines comerciales o directa o indirectamente lucrativos, a la que se manifiesta oposición expresa.