laveudegandia.com / laveudelasafor.com

Diario de actualidad de la comarca de La Safor / Valencia


Momento de la rueda de prensa
Foto: Alex Oltra/2018
Fuente: Ayuntamiento de Gandia
Valencia 11
de septiembre de 2018

EL CURS ESCOLAR COMENÇA A GANDIA AMB ABSOLUTA NORMALITAT

 

• 11.390 alumnes d’Infantil, Primària, ESO, Batxillerat i escoletes van iniciar ahir les classes als centres públics i concertats de la ciutat sense incidents. Tot l’alumnat que ha sol·licitat plaça ha estat acceptat. Fins i tot hi hagut vacants a totes les etapes.
• Aquests curs serà el del la posada en marxa del programa Edificant: La Conselleria d’Educació ja ha acceptat la delegació de competències en l’Ajuntament per tal que s’encarregue dels projectes de millora, remodelació o construcció de 6 dels 13 centres que així ho han sol·licitat.
• Milvaques: “En un temps rècord, menys d’un any, i després de 20 anys sense a penes inversió a Gandia en educació, estem ja en el 80% d’execució del programa Edificant. Això demostra l’aposta de la Conselleria i el govern local per l’educació pública i de qualitat”.

La vicealcaldessa i regidora de Polítiques Educatives, Lorena Milvaques, ha comparegut aquest matí davant els mitjans de comunicació per informar sobre l’inici del curs escolar 2018-2019 a la nostra ciutat. Així, a grans trets, es pot dir que s’ha iniciat amb normalitat absoluta als 13 centres educatius públics i als 8 concertats d’Infantil, Primària, ESO i Baxitllerat, a més de les 7 escoletes, que han tornat a tindre gestió pública.

Aquest curs hi ha matriculats 11.390 alumnes, aproximadament, ja que el període oficial d’escolarització finalitza al desembre. Per nivells, hi ha 1.900 alumnes a Infantil, 4.600 a Primària, 3.327 a la ESO, 1.093 matriculats a Batxillerat (519 a Ciències Socials, 501 a Ciències i Tecnologia i 73 en Arts), a més dels 470 xiquets i xiquetes de 0 a 3 anys de les Escoletes Municipals. “Tot l’alumnat que ho ha sol·licitat, ha obtingut plaça. Fins i tot hi ha hagut vacants a tots els nivells”.

De l’alumnat d’Infantil i Primària (6.500), més d’un 64% s’ha matriculat en ensenyament en valencià (PEV), front a un 35% que ho ha fet en el Programa d’Incorporació Progressiva (PIP). “Una clara demostració que a la nostra ciutat hi ha una preferència majoritària per estudiar en la nostra llengua”, ha assegurat Milvaques.

Pel que fa a les aules prefabricades, la vicealcaldessa ha explicat que hi ha instal·lades 2 a l’IES Ausiàs March i el Tirant lo Blanc, a petició de la comunitat educativa per tal de garantir un espai d’estudi en condicions. Els dos centres estan pendents d’obres importants d’ampliació i remodelació dins el programa Edificant de la Conselleria d’Educació. En el mateix cas s’hi troba el CEIP de Les Foies, en aules prefabricades a l’espera de la construcció del nou col·legi. “En breu s’encetaran els processos de redacció, licitació i execució de projectes per part de l’Ajuntament. I és que aquest curs serà el de la normalització i posada en marxa de l’Edificant. La Conselleria d’Educació ja ha acceptat la delegació de competències en l’Ajuntament per a la millora, remodelació o construcció de 6 (al pròxim Ple també l’Enric Valor) dels 13 centres que ho han sol·licitat. En un temps rècord, menys d’un any, i després de 20 anys sense a penes inversió a Gandia en educació, estem ja en el 80% d’execució del programa Edificant. Això demostra l’aposta de la Conselleria i el govern local per l’educació pública i de qualitat”.

 

• © laveudegandia.com © laveudelasafor.com - 2015-2018 (Todos los derechos reservados).
• Queda terminantemente prohibida la reproducción total o parcial de los contenidos ofrecidos a través de esta Web, salvo autorización expresa de laveudegandia.com, o de laveudelasafor.com.
• Queda prohibida toda reproducción a los efectos del artículo 32,1, párrafo segundo, Ley 23/2006 de la Propiedad Intelectual. 
• Queda prohibida la distribución, puesta a disposición, comunicación pública y utilización, total o parcial, de los contenidos de esta Web, en cualquier forma o modalidad, sin previa, expresa y escrita autorización, incluyendo, en particular, su mera reproducción y/o puesta a disposición como resúmenes, reseñas o revistas de prensa con fines comerciales o directa o indirectamente lucrativos, a la que se manifiesta oposición expresa.