laveudegandia.com / laveudelasafor.com

Diario de actualidad de la comarca de La Safor / Valencia


Momento de la visita
Foto: AyuTavernes/2018

Fuente: Ayuntamiento de Tavernes de la Valldigna
Valencia 07
de septiembre de 2018

L’ALCALDE DE TAVERNES JORDI JUAN I REGIDORS DE L’AJUNTAMENT ACOMPANYEN LA DELEGACIÓ EUROPEA EN LA VISITA ALS TREBALLS D’EXHUMACIÓ DE LA FOSSA 112

 

• Els eurodiputats Miguel Urbán i Marina Albiol, i l’assessor al Parlament Europeu i exdiputat Jordi Sebastià han visitat els treballs per a conèixer de primera mà les actuacions amb l’intenció de traslladar a l’Eurocàmara els cassos de les fosses comunes de Paterna.
• La regidora de memòria històrica, Noèlia Alberola, i el regidor d’EU-AC Eduardo Bononad han acompanyat l’alcalde i els familiars en la visita als treballs a la fossa.

L’alcalde de Tavernes de la Valldigna, Jordi Juan, la regidora de memòria històrica, Noèlia Alberola, el regidor d’EU-APV Eduardo Bononad i familiars de víctimes del franquisme han acompanyat este matí la visita d’una delegació d’eurodiputats que han acudit al cementeri de Paterna per a conèixer de primera mà els treballs d’exhumació dels cossos represaliats i soterrats a la Fossa 112 del cementeri de Paterna que està duent a terme l’Ajuntament de Tavernes de la Valldigna. En esta fossa s’esperen trobar les restes de 13 veïns vallers víctimes de la repressió franquista d’entre el centenar de cossos que es preveu exhumar.

Familiars i autoritats han transmès a la delegació europea la preocupació pel desemparament legal que encara hi troben en el recorregut judicial dels cassos dels represaliats pel règim franquista, i les dificultats que encara es troben per a completar els treballs d’exhumació, la custòdia legal dels cossos, la identificació a través de proves genètiques i el posterior trasllat a una sepultura digna prop de les famílies. L’objectiu de la visita és dur a l’Eurocàmara els casos de les fosses comunes de Paterna i demanar empara al Parlament Europeu per a acabar amb la impunitat d’estos crims i demanar justícia.

L’Alcalde de Tavernes Jordi Juan ha assenyalat sentir-se molt satisfet per haver aconseguit la fita d’escometre els treballs d’exhumació dels cossos. “Ha estat un èxit de col·laboració institucional entre la Diputació de València i l’Ajuntament de Tavernes de la Valldigna, però sobretot, un èxit dels familiars. Sense la seua espenta i valentia no estaríem ací celebrant este primer pas per a donar dignitat als represaliats pel franquisme, i reclamar reparació i justícia”.

Els familiars de les víctimes preveuen una visita al Parlament Europeu en octubre, on podran transmetre a la resta de l’eurocambra la lluita que han de seguir els familiars de les víctimes per a aconseguir certa reparació i les demandes per a que s’investiguen estos assassinats i es faça justícia.

L’Ajuntament de Tavernes ha gestionat els treballs d’exhumació amb la subvenció provinent de la Diputació de València de 89.719,90 euros per a la primera fase, a la què s’han destinat 6.034,66 euros addicionals de fons propis municipals. A una segona fase de les ajudes, es procedirà a la identificació del cossos i el trasllat definitiu dels cossos que siguen reclamats pels familiars a una sepultura digna.

 

• © laveudegandia.com © laveudelasafor.com - 2015-2018 (Todos los derechos reservados).
• Queda terminantemente prohibida la reproducción total o parcial de los contenidos ofrecidos a través de esta Web, salvo autorización expresa de laveudegandia.com, o de laveudelasafor.com.
• Queda prohibida toda reproducción a los efectos del artículo 32,1, párrafo segundo, Ley 23/2006 de la Propiedad Intelectual. 
• Queda prohibida la distribución, puesta a disposición, comunicación pública y utilización, total o parcial, de los contenidos de esta Web, en cualquier forma o modalidad, sin previa, expresa y escrita autorización, incluyendo, en particular, su mera reproducción y/o puesta a disposición como resúmenes, reseñas o revistas de prensa con fines comerciales o directa o indirectamente lucrativos, a la que se manifiesta oposición expresa.