laveudegandia.com / laveudelasafor.com

Diario de actualidad de la comarca de La Safor / Valencia


Foto de familia tras la jornada
Foto: AyuTavernes/2017
Fuente: Ayuntamiento de Tavernes de la Valldigna
Valencia 19
de julio de 2018

TAVERNES DE LA VALLDIGNA S’ADHEREIX AL PROGRAMA VILES EN FLOR PER A POTENCIAR EL PATRIMONI VEGETAL I PAISATGÍSTIC

 

• La iniciativa de la Confederació d’Horticultura Ornamental (CHO) reconeix públicament els projectes d’enjardinament i ornamentació floral de la ciutat.
• Tavernes ha rebut els membres del jurat professional, que acompanyats dels tècnics mediambientals i les autoritats municipals, han visitat diferents zones verdes de la ciutat com la Torre de Guaita.

L’Ajuntament de Tavernes de la Valldigna ha rebut hui la visita del jurat professional del programa Viles en flor. Esta iniciativa, impulsada per la Confederació d’Horticultura Ornamental (CHO), i a la qual s’ha adherit Tavernes, pretén potenciar el patrimoni vegetal i paisatgístic dels municipis.

El programa Viles en Flor reconeix públicament els projectes d’enjardinament, ornamentació floral, mobiliari urbà i espais lúdics que són un exemple a seguir en la millora i potenciació dels espais verds urbans. En este sentit, promou la transformació de distints racons de pobles i ciutats a través de la renovació i creació de noves àrees verdes.

Una vegada adherit a la iniciativa, el municipi ha estat considerat Vila en flor. És per això que hui Tavernes ha rebut el jurat encarregat de valorar la realitat mediambiental de la localitat i els objectius i plans que pretenen desenvolupar-se en el futur. Els tècnics mediambientals i les autoritats municipals responsables han acompanyat el jurat per diferents zones de la ciutat i la platja, com la Torre de Guaita o l’Ullal Gran.

Després de ser valorades la resta de ciutats i pobles participants, l'Associació Professional de Flors, Plantes i Tecnologia Hortícola de la Comunitat Valenciana (ASFPLANT) lliurarà, en una gala que es celebrarà al mes d’octubre, els guardons als municipis amb millor puntuació segons els criteris establerts.

Tavernes de la Valldigna, amb una població de 17.336 habitants i uns 255.492 m2 d’espais verds, gaudeix d’un percentatge d’espais verds de 14,73 m2/habitant, superant així els 10 m2/habitant recomanats per les organitzacions internacionals i la mitjana espanyola de 12.46m2/habitant.

Els recursos destinats al manteniment de les zones verdes ascendeixen a una quantia anual de 302.207€/any. Tenint en compte les dades esmentades anteriorment la relació entre els recursos destinats al manteniment de la superfície verda i enjardinada equivalen a 1’477€/m2.

 

• © laveudegandia.com © laveudelasafor.com - 2015-2018 (Todos los derechos reservados).
• Queda terminantemente prohibida la reproducción total o parcial de los contenidos ofrecidos a través de esta Web, salvo autorización expresa de laveudegandia.com, o de laveudelasafor.com.
• Queda prohibida toda reproducción a los efectos del artículo 32,1, párrafo segundo, Ley 23/2006 de la Propiedad Intelectual. 
• Queda prohibida la distribución, puesta a disposición, comunicación pública y utilización, total o parcial, de los contenidos de esta Web, en cualquier forma o modalidad, sin previa, expresa y escrita autorización, incluyendo, en particular, su mera reproducción y/o puesta a disposición como resúmenes, reseñas o revistas de prensa con fines comerciales o directa o indirectamente lucrativos, a la que se manifiesta oposición expresa.