laveudegandia.com / laveudelasafor.com

Diario de actualidad de la comarca de La Safor / Valencia


Fiestas de Beniopa
Fuente: Ayuntamiento de Gandia
Valencia 18
de julio de 2018

FESTES PATRONALS DE BENIOPA: DEL 21 AL 26 DE JULIOL

 

• La Presidenta de la Junta de Districte de Beniopa, Laura Morant, i la Comissió de Festes de Beniopa han donat a conèixer el programa de festes d’enguany.

“Des de l’Ajuntament, fem un fort esforç per a seguir donant suport a les festes patronals que conjuntament i gràcies a les comissions que hi treballen durant tot l’any poden ser una realitat. Però a banda de les festes, també hi ha preparada una programació durant tot el més de juliol, per al públic familiar. Com son tallers, jocs infantils, contacontes concert de la banda de música, cinema solidari, etc. I especialment una nova iniciativa com és el I Concurs de Poesia Pare Miret, que ja en la seua primera edició es tot un èxit, organitzada pels festers dels Desamparats, i compta amb la col·laboració de la poeta Rosa Sabater, Saforíssims, entre d’altres”.

Les festes patronals de Benipla comencen el dia 21, però al barri ja s'han organitzat activitats com el XII concurs de paelles nocturnes solidàries que va tindre lloc el darrer dia 8 o la cavalcada de disfresses pel barri amb la imatge del Tio Roro el dissabte 14. A més, també es va projectar el 17 la pel·lícula “Ballerina” que està dintre de la programació de Cinema d’Estiu Solidari organitzat pel Departament de Participació Ciutadana.

Per al dijous 19 de juliol a les 20:30 h està programat el recital de poesia a càrrec de Saforíssims i el lliurament del I Premi de poesia Pare Miret de Beniopa, a la plaça de la Presó i l’actuació del cantautor Carles Pastor acompanyat per Iván Espí a les 21:15 h. El dia 20 es realitzarà la gran partida de pilota de Beniopa a les 18:30 h en el carrer de l’Església així com tallers per a xiquets i xiquetes, un concurs de Cassoles de Bonyitol a les 22:00 h. La nit finalitzarà amb una revetla Discmòbil Elegant a les 23:30 h i un correfocs a càrrec de la colla de dimonis Dimolí que anirà des de la plaça de l’Església fins a la plaça de Llauadors.

El dissabte 21 un vol de campanes a la 13:00 h donarà l’inici de les Festes Patronals. A més, hi haurà un carrera ciclista d’escoles a les 22:00 i un sopar dels festers de la Magdalena a les 22:00 que conclourà amb una revetla de l’orquestra titànic a la plaça major de Beniopa. El dia 22 haurà castells d'aigua per als xiquets, dinar de festers, cercaviles, la missa solemne en honor a la patrona, Santa Maria Magdalena, processó, i castell de focs d’artifici a càrrec de la pirotècnia Borredà.

El dilluns 23 de juliol es celebrarà festa del merengue i tot seguit, la festa de la bromera i la festa de l'aigua. La nit conclourà amb una masceltà nocturna a càrrec de la pirotècnia Europlà i la revetla amb el grup Bestof i discomòbil amb el Dj’s Adrian. L'endemà, al matí es realitzarà la baixada de la imatge del Cor de Jesús i la jornada continuarà amb activitats per als xiquets com el Castell aquàtic al pati del col·legi Joan Martorell, la missa solemne en honor al Sagrat Cort de Jesús, processó, mascletada i finalitzarà com totes les nits amb revetlla i discomòbil.

El dimarts 25 és la festa del Crist de l'Empar, el dia començarà amb la despertà i la baixada de la imatge del Crist. Al llarg del dia tindrà lloc la festa de l'aigua a la plaça Major de Beniopa, la missa i la processó en honor al Santíssim Crist de l'Empar. El dia acabarà amb un castell de focs d’articifi a càrrec d’Eruoplà, la revetla Inspiration Party amb els Dj’s Paul Smith, Mistic i Pablo Alemany i un a cercavila amb Figatells bakat’s pels carrers de Beniopa.

Finalment, el dia 26 tindrà lloc la festa de la Mare de Déu dels Desamparats, Durant el matí tindran lloc novament jocs d'aigua, cercaviles i processó. A més, es realitzarà a les 11:45 h el Festival Party Color amb dicoteca mòbil. La festa conclourà a les 22:30 hores amb una gran mascletada nocturna a càrrec de la pirotècnia Europlà que tancarà les festes i el cant d’albades a la Mare de Déu dels Desamparats a l’Esglèsia Santa Maria Magdalena.

Per acabar, Morant ha convidat el veïnat de la resta de la ciutat a "creuar el barranc" i gaudir de les Festes de Beniopa. “Uns dies de festa, música i color, dissenyada per a tots els públics que arribarà als racons principals del nostre poble, ja que són unes festes pròximes, per a totes i tots”.

 

• © laveudegandia.com © laveudelasafor.com - 2015-2018 (Todos los derechos reservados).
• Queda terminantemente prohibida la reproducción total o parcial de los contenidos ofrecidos a través de esta Web, salvo autorización expresa de laveudegandia.com, o de laveudelasafor.com.
• Queda prohibida toda reproducción a los efectos del artículo 32,1, párrafo segundo, Ley 23/2006 de la Propiedad Intelectual. 
• Queda prohibida la distribución, puesta a disposición, comunicación pública y utilización, total o parcial, de los contenidos de esta Web, en cualquier forma o modalidad, sin previa, expresa y escrita autorización, incluyendo, en particular, su mera reproducción y/o puesta a disposición como resúmenes, reseñas o revistas de prensa con fines comerciales o directa o indirectamente lucrativos, a la que se manifiesta oposición expresa.