laveudegandia.com / laveudelasafor.com

Diario de actualidad de la comarca de La Safor / Valencia


Desllunat
Foto: AyuTavernes/2017
Fuente: Ayuntamiento de Tavernes de la Valldigna
Valencia 18
de julio de 2018

EL FESTIVAL POP AL CARRER – DESLLUNAT ES CONSOLIDA AMB ÈXIT A LA PLATJA DE TAVERNES DE LA VALLDIGNA

 

• El festival, organitzat per l’Ajuntament i LaCasaCalba, s’ha celebrat el 13 i 14 de juliol a la Plaça de les Palmeretes de la platja.
• El Pop al carrer manté la seua aposta pel jazz en una edició que ha comptat amb referents de la innovació jazzística internacional.

La catorzena edició del festival Pop al Carrer – Desllunat, que enguany tenia per lema ‘A la vora del jazz mare 2.0’ ha congregat a més de 2.000 persones a la Plaça de les Palmeretes durant el cap de setmana, superant les bones xifres d’assistència de l’any passat. El festival es consolida així en l’escena del jazz amb una programació amb artistes de primera línia, apostant pels noms de casa com el trompetista David Pastor, el pianista i compositor Albert Sanz, o la cantautora Clara Andrés, però també internacionalitzant el festival amb artistes destacats d’arreu del món, com ara el llaütista Mohannad Nasser o el trompetista veneçolà Chipi Chacón.

La regidora de Cultura, Encar Mifsud, ha destacat “esta proposta musical diferenciada que oferta una programació apta per a tots els públics, i que mescla estils, ritmes i orígens”. “Amb el nou aire del festival Pop al Carrer hem aconseguit un festival atractiu per a un públic divers, que atrau a molts visitants, i que completa l’oferta de festivals a la ciutat, juntament amb el Sete Sóis Sete Luas, l’Iboga, el Mediterránea Festival, Sona Baixet Fest(a), i el Festivern”.

Fins a nou actuacions musicals s’han succeït des de la vesprada del divendres fins la matinada del dissabte. L’encarregada d’obrir el festival va ser la cantautora d’Oliva, Clara Andrés, acompanyada al contrabaix per Aleix Forts. A continuació, va ser el torn de les bandes. Des de l’estil rítmic dinàmic del trio Bron, passant pel consolidat grup del pianista Albert Sanz Trio, els quals van presentar el seu nou projecte Mediterranies acompanyats al llaüt pel músic siri Mohannad Nasser, fins tancar la nit amb el grup musical de ritmes boogaloo-funk-jazz, Hot Barbecue.

En la jornada del dissabte, amb major nombre de concerts i activitats, la unió entre el grup Jim War Brou i l’artista pegolí Àlex Seguí va ser l’encarregada d’alçar el teló amb una proposta musical atractiva per a tot tipus de públic. Les melodies tradicionals dels Marjal Groove Project i les bandes sonores més conegudes del cinema dels anys seixanta a càrrec del grup Tugores Film Project van inundar la Plaça de les Palmeretes d’infinits records i cançons del passat. Dos referents de la trompeta als seus països com David Pastor i Chipi Chacón, formant un quintet amb músics de talla internacional, van fer les delícies del públic amb un tribut a la història del seu instrument a través del jazz. El contundent directe del grup Cavallo va ser l’encarregat de tancar la catorzena edició del festival amb melodies i elements del math-rock, el free-jazz, el punk, el sorollisme i l’aleatorietat.

A més, el festival va comptar amb la presència del cineasta de Tavernes de la Valldigna, Santiago Estruch, que va projectar dos sessions amb bona part dels seus projectes cinematogràfics gravats amb una càmera Super-8.

Cal destacar, un any més, el civisme mostrat per els assistents a la catorzena edició del Pop al Carrer-Desllunat que ha comptat amb la col·laboració de la Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana, Turisme València i l’Institut Valencià de Cultura.

 

• © laveudegandia.com © laveudelasafor.com - 2015-2018 (Todos los derechos reservados).
• Queda terminantemente prohibida la reproducción total o parcial de los contenidos ofrecidos a través de esta Web, salvo autorización expresa de laveudegandia.com, o de laveudelasafor.com.
• Queda prohibida toda reproducción a los efectos del artículo 32,1, párrafo segundo, Ley 23/2006 de la Propiedad Intelectual. 
• Queda prohibida la distribución, puesta a disposición, comunicación pública y utilización, total o parcial, de los contenidos de esta Web, en cualquier forma o modalidad, sin previa, expresa y escrita autorización, incluyendo, en particular, su mera reproducción y/o puesta a disposición como resúmenes, reseñas o revistas de prensa con fines comerciales o directa o indirectamente lucrativos, a la que se manifiesta oposición expresa.