laveudegandia.com / laveudelasafor.com

Diario de actualidad de la comarca de La Safor / Valencia


Ayuntamiento de Gandia
Fuente: Ayuntamiento de Gandia
Valencia 16
de julio de 2018

L’AJUNTAMENT PLANTARÀ 87 ARBRES AL VOLTANT DE LA NOVA ROTONDA DEL POLÍGON ALCODAR

 

• Tècnicament ha estat impossible salvar una de les dues masses de pins i al voltant de 34 arbres han estat tallats. Tot i això, s’hi mantenen altres 34, s’han trasplantat 5 exemplars, i s’hi reforestarà amb més del doble de l’arbratge, principalment amb pins i freixos. També alguns populus i xiprers.

• L’objectiu de l’actuació, que té un pressupost d’1’2 milions d’euros subvencionada amb una ajuda de 700.000 € del Ministeri, és adequar l’antiga N-332 a una trama més urbana, millorant d’una manera substantiva la seguretat vial i l’accés al polígon. S’hi crearà una zona verda, amb accessos a peu i en bici al polígon. A més, connecta amb el barri de Santa Anna i integra en la ciutat l’espai industrial, que també s’ha modernitzat i millorat a través d’una important subvenció al 100% d’1 milió d’euros de la Conselleria d’Economia Sostenible, Sector Productius, Comerç i Treball (IVACE).

Tot i els esforços, ha estat impossible tècnicament encaixar la nova rotonda d’accés nord al polígon Alcodar, sense que afectés l’arbratge existent a la zona. I l’Ajuntament, molt al seu pesar, ha hagut d’optar per salvar-hi una de les dues masses forestals. Finalment, s’ha optat per la de la banda dreta, de gran valor patrimonial en incloure l’Hereta de Carbó. Per contra, s’hi hagut de tallar 34 arbres, tots són pins, la majoria a la banda est. Es mantenen 34 arbres i 5 s’han trasplantat, perquè era viable que sobrevisqueren. Tot i això, l’Ajuntament reforestarà la zona amb més del doble del nombre actual d’arbres. Així es preveu plantar-hi 87 arbres, principalment pins i fraxinus. També alguns populus i xiprers.

“Per a nosaltres no ha estat plat de bon gust i hem treballat per salvar el màxim d’arbres, però ha estat la primera vegada en tota la legislatura que, per raons tècniques, no hem pogut evitar una eliminació d’arbratge d’aquestes característiques. Tot i això, anem a compensar-ho amb la plantació de més del doble d’arbres”, ha assegurat el regidor de Gestió Responsable del Territori, Xavi Ródenas, qui ha recordat que durant aquest tres anys s’han plantat a la ciutat un nombre molt important d’arbres (al voltant de 2.000 arbres), bé amb la creació de nous parcs, la millora dels existents o amb la posada en marxa del programa Pla d’Ombres.

La nova rotonda d’accés nord al polígon Alcodar té un pressupost d’1’2 milions d’euros subvencionat amb una ajuda de 700.000 € del Ministeri. L’objectiu de l’esperada actuació és adequar l’antiga N-332 a una trama més urbana, millorant d’una manera substantiva la seguretat vial i l’accés al polígon.

S’hi crearà una zona verda, amb accessos a peu i en bici al polígon. A més, connecta amb el barri de Santa Anna i integra en la ciutat l’espai industrial, que també s’ha modernitzat i millorat a través d’una important subvenció al 100% d’1 milió d’euros de la Conselleria d’Economia Sostenible, Sector Productius, Comerç i Treball (IVACE).

 

• © laveudegandia.com © laveudelasafor.com - 2015-2018 (Todos los derechos reservados).
• Queda terminantemente prohibida la reproducción total o parcial de los contenidos ofrecidos a través de esta Web, salvo autorización expresa de laveudegandia.com, o de laveudelasafor.com.
• Queda prohibida toda reproducción a los efectos del artículo 32,1, párrafo segundo, Ley 23/2006 de la Propiedad Intelectual. 
• Queda prohibida la distribución, puesta a disposición, comunicación pública y utilización, total o parcial, de los contenidos de esta Web, en cualquier forma o modalidad, sin previa, expresa y escrita autorización, incluyendo, en particular, su mera reproducción y/o puesta a disposición como resúmenes, reseñas o revistas de prensa con fines comerciales o directa o indirectamente lucrativos, a la que se manifiesta oposición expresa.