laveudegandia.com / laveudelasafor.com

Diario de actualidad de la comarca de La Safor / Valencia


Momento de la presentación
Foto: AyuOliva/2018

Fuente: Ayuntamiento de Oliva
Valencia 12
de julio de 2018

OLIVA PRESENTA LES FESTES DELS MOROS I CRISTIANS, QUE TINDRAN LLOC DEL 19 AL 22 DE JULIOL

 

• Este dissabte dia 14 se celebrarà la Presentació de capitans, ambaixadors i abanderats al parc de l’Estació.
• La casa de la Festa ha acollit este matí la presentació oficial de les festes dels Moros I Cristians d’Oliva 2018, que tindran lloc del 19 al 22 de juliol I que estan organitzades per la federació de moros I cristians d’oliva amb la col·laboració de la regidoria de festes de l’ajuntament d’Oliva.

A l’acte han assistit el regidor de Festes de l’Ajuntament d’Oliva, Pepe Salazar, Lorena Ciscar, responsable de la web de la Federació de MiC d’Oliva, en representació del president de la Federació, Sergio Bañuls; a més dels càrrecs cristians i moros d’enguany: Leandra Mena i Maria Serrano, Capitana i Ambaixadora respectivament, de la Filada Jaume I, i Vicente Tercero i Vicent Roig, també capità i ambaixador, de la Filada Marràqueix.

Per la seua banda, Lorena Ciscar, després d’excusar la presència del president de la Federació, ha volgut destacar els principals actes de la programació prevista per a enguany i convidar a tots els olivers a participar i disfrutar de les Festes dels Moros i Cristians d’Oliva, que començaran este dissabte dia 14 a les 19.30 h, amb la concentració a la plaça de l’Ajuntament per a la recollida de càrrecs de les Filades Capitanes. Tot seguit, a les 22.00 h, tindrà lloc la presentació de capitans, ambaixadors i abanderats al parc de l’Estació.

Però la festa grossa tindrà lloc a partir del dijous, amb el Pregó Fester a càrrec de Luis Sendra, la interpretació del pasdoble “Oliva 1990” del mestre Miquel Villar, el tradicional sopar del Putxero a les cabiles i l’Entradeta Informal. El divendres tindrà lloc l’Entrada Cristiana, el dissabte a la matinada el Desembarc, i a la vesprada l’Entrada Mora. Ja el diumenge se celebraran l’Entrada Infantil i la Reconquesta del Castell.

Els càrrecs festers d’enguany s’han mostrat molt il·lusionats davant de les Festes que ara comencen, que tal com han explicat, culminaran el treball desenvolupat per les Filades al llarg de mesos o fins i tot anys. Pel que fa als “boatos”, han avançat, per part del bàndol cristià, que servirà per a reivindicar el paper de les dones en la festa. I per part de la capitania mora, que tindrà tres parts, començant pel desembarc dels àrabs a la península, en un guió que s’ha intentat que siga el més respectuós possible amb els fets històrics. Tots ells han destacat la bona relació entre les dues filades, i fins i tot han dit que van a col·laborar en els respectius boatos, que estaran formats per unes 500 persones cadascun.

El Regidor de Festes, per la seua part, ha volgut destacar la importància dels Moros i Cristians en el calendari fester oliver: “estem parlant d’una de les festes més destacades i multitudinàries d’Oliva, per això l’Ajuntament no pot més que donar suport, tant econòmic com logístic, a la festa, perquè puga lluir en tota la seua esplendor i tots puguem disfrutar-la, tant des de les comparses com anant a vore les Entrades o participant en els actes oberts que se celebren, com ara el Desembarc, la Nit del Putxero o l’Entradeta Informal.”

“Estem segurs que anem a disfrutar i molt com sempre de la nostra festa dels Moros i Cristians, que recordem que està declarada d’Interés Turístic Autonòmic. Per això vull convidar a tots els ciutadans d’Oliva i de les poblacions de les comarques veïnes, així com a totes les persones que ens visiten durant este mes, a participar i viure la festa intensament. De segur que els olivers, amb el nostre caràcter obert i acollidor, serem uns magnífics amfitrions”, finalitzava Pepe Salazar.

 

• © laveudegandia.com © laveudelasafor.com - 2015-2018 (Todos los derechos reservados).
• Queda terminantemente prohibida la reproducción total o parcial de los contenidos ofrecidos a través de esta Web, salvo autorización expresa de laveudegandia.com, o de laveudelasafor.com.
• Queda prohibida toda reproducción a los efectos del artículo 32,1, párrafo segundo, Ley 23/2006 de la Propiedad Intelectual. 
• Queda prohibida la distribución, puesta a disposición, comunicación pública y utilización, total o parcial, de los contenidos de esta Web, en cualquier forma o modalidad, sin previa, expresa y escrita autorización, incluyendo, en particular, su mera reproducción y/o puesta a disposición como resúmenes, reseñas o revistas de prensa con fines comerciales o directa o indirectamente lucrativos, a la que se manifiesta oposición expresa.