valenciadiario.com / valenciadiario.es

Diario digital Progresista / Ecologista / Solidario / Defensa del trabajador / Defensa del consumidor / Defensa de los animales


Barcelona en Comú

Fuente: Barcelona en Comú
Valencia 11
de julio de 2018

ALIANCES
EL MOVIMENT MUNICIPALISTA S’ESTÉN I GUANYA FORÇA ALS ESTATS UNITS

 

• Barcelona en Comú compartirà a Nova York i Minneapolis la seva experiència en la gestió dels béns comuns, radicalitat democràtica i la feminització de la política.

Les aliances entre el municipalisme transformador barceloní i americà es consolida aquest mes de juliol als Estats Units. Diversos representants de Barcelona en Comú participen en dues cimeres on compartiran la seva experiència amb activistes i governs locals de l’altra banda de l'Atlàntic.

La trobada internacional Fearless Cities organitzada per Barcelona en Comú a l’estiu de 2017 va marcar un punt d’inflexió en l’articulació global del moviment municipalista. Segons el portaveu de Barcelona en Comú, Enric Bárcena, “l’imaginari de Fearless Cities (Ciutats Sense Por) ha anat calant i cobrant cada cop més força des de la trobada que vam organitzar el juny de 2017. A les ciutats dels Estats Units hi ha un gran interès en allò que està passant a Barcelona i moltes persones tenen ganes de replicar allà les nostres maneres de fer i de governar.”

El primer esdeveniment, el Congrés anual de Local Progress, tindrà lloc del 13 al 14 de juliol a Minneapolis. Local Progress és una xarxa d’electes locals progressistes de ciutats de tots els Estats Units que ha estat molt activa en les lluites contra les polítiques més regressives de Trump. La seva acció se centra en la defensa de la justícia econòmica, els drets de les persones migrades, la democràcia i els drets civils. Barcelona en Comú hi serà representat per Kate Shea Baird i Marc Serra, que participaran en una sessió sobre la democràcia participativa juntament amb la directora del Texas Organizing Project, Michelle Tremillo; Rukia Lumumba de Jackson (Mississippi); i el regidor de Chicago, Carlos Rosa.

FEARLESS CITIES NORTH AMERICA

Amb l’objectiu d’estendre i articular el municipalisme a EUA, Mèxic i el Canadà, del 26 al 28 de juliol se celebrarà a Nova York el Fearless Cities North America, organitzat per Cooperation Jackson, NYU i Movement Netlab.

Seguint el model de la trobada Ciutats Sense Por que Barcelona en Comú va organitzar l’any passat, l'edició nord-americana buscarà d’enxarxar les plataformes municipalistes del continent i de facilitar l’intercanvi d’idees i eines entre elles. Els quatre eixos de la trobada són: transformant el poder, democràcia participativa, pràctiques polítiques queer i feministes i abordar les preocupacions actuals del municipalisme.

De Barcelona en Comú hi participaran, del grup municipal, la regidora Gala Pin i el comissionat Àlvaro Porro i, de l’organització, representants de la Direcció Executiva i la Comissió Internacional.

 

• © valenciadiario.com © valenciadiario.es - 2015-2018 (Todos los derechos reservados).
• Queda terminantemente prohibida la reproducción total o parcial de los contenidos ofrecidos a través de esta Web, salvo autorización expresa de valenciadiario.com, o de valenciadiario.es.
• Queda prohibida toda reproducción a los efectos del artículo 32,1, párrafo segundo, Ley 23/2006 de la Propiedad Intelectual. 
• Queda prohibida la distribución, puesta a disposición, comunicación pública y utilización, total o parcial, de los contenidos de esta Web, en cualquier forma o modalidad, sin previa, expresa y escrita autorización, incluyendo, en particular, su mera reproducción y/o puesta a disposición como resúmenes, reseñas o revistas de prensa con fines comerciales o directa o indirectamente lucrativos, a la que se manifiesta oposición expresa.