laveudegandia.com / laveudelasafor.com

Diario de actualidad de la comarca de La Safor / Valencia


Momento de la rueda de prensa
Foto: Alex Oltra/2018

Fuente: Ayuntamiento de Gandia
Valencia 04
de julio de 2018

BARX S'ADHEREIX COM SUBDESTÍ AL SEGELL SICTED DE GANDIA

 

• Gandia es converteix en el municipi amb més segells SICTED de la Comunitat Valenciana, en comptar ja amb 123 empreses i organismes en menys de dos anys.

L'alcaldessa de Gandia, Diana Morant; i l'alcalde de Barx, Miguel Donet han comparegut en roda de premsa per a informar que Barx s'incorporarà com subdestino SICTED de la ciutat de Gandia. Una notícia que ha sigut qualificada de "una molt bona iniciativa" pels alcaldes, ja que suposa un pas més en l'augment de l'oferta de qualitat que presten tots dos municipis.

"Gandia suma una altra destinació al segell SICTED de la nostra ciutat" ha declarat Diana Morant qui ha informat que “és una mesura que ja s'ha engegat en el cas de les ciutats de València i El Puig. Sumem sinergies i esforços perquè tant Barx com Gandia es beneficien tal com recomana l'Agència Valenciana de Turisme, ja que amb aquesta elecció s'augmenta la capacitat de creixement" "La família del SICTED de Gandia li dóna la benvinguda a Barx, per què considerem que les destinacions turístiques no tenen fronteres i que els municipis que envolten a una ciutat poden enriquir l'estada del turista".

El municipi s'incorpora amb nou adhesions al reconeixement (tres cases rurals, tres comerços, dos restaurants i una oficina de turisme) que se sumen a les 25 noves de Gandia, amb el que la nostra ciutat es converteix en el municipi amb més segells SICTED de la Comunitat Valenciana, en arribar ja a 123 empreses i organismes en menys de dos anys. "El SICTED s'ha convertit en una de les grans eines d'aquesta legislatura amb la qual de manera col•laborativa estem treballant entre l'administració i la iniciativa privada. Sumar a Barx és una bona notícia amb la que ens reafirmem en la nostra aspiració de seguir creixent".

Sobre Barx, l'alcaldessa ha recordat que els estudis demostren que els turistes cerquen cada vegada més experiències que vagen més enllà de l'oferta de sol i platja i dels mateixos municipis. "El turisme no coneix les fronteres. Un dels nostres recursos turístics més importants és la Cova del Parpalló i el seu centre d'interpretació que pràcticament compartim amb Barx. Té tot el sentit del món que els visitants tinguen la referència dels comerços que tenen el distintiu SICTED en el municipi veí" i afegia que "ampliem l'àmbit de Gandia com a destinació. Anem a sumar a l'oferta de Gandia serveis molt concrets i diferents, com les cases rurals, que fins ara no oferia la nostra ciutat com a destinació turística. Es tracta de combinar el turisme de platja amb el turisme rural i de muntanya que aporta Barx amb la finalitat, com deia abans, de millorar l'experiència del turista que ens visita. Un turista que cada vegada és més exigent i cada vegada més demana la qualitat i l'autenticitat d'una destinació".

Sobre les novetats del SICTED per a enguany, la màxima responsable en matèria turística de Gandia, ha indicat que s'engegaran cinc grups per a millorar la destinació de Gandia sobre la base de les propostes de les empreses que formen part del projecte.

1. El primer tindrà com a objectiu que els establiments es coneguen, compatibilitzen energies i sinergies amb la finalitat d'engegar la venda creuada mitjançant recomanacions entre els establiments que formen part.

2. Hospitalitat Mediterrània. A maig, l'Agència Valenciana del Turisme (AVT) va triar Gandia com a ciutat pilot del projecte d'hospitalitat, una iniciativa que posa l'accent en els valors mediterranis a l'hora de vendre la destinació. Una oportunitat per a fer que atributs com l'autenticitat, la innovació, el positivisme o la inclusivitat arriben al nombre més gran de visitants possibles. Aquest programa inclou la programació de sessions informatives i tallers per al sector turístic, per a treballar en com transmetre als visitants aquests valors mediterranis.

3. Un altre dels grups s'ocuparà de la creació d'enquestes de destinació. Els mateixos establiments desenvoluparan les preguntes per a conéixer la informació que més interessa als turistes.

4. El quart grup abordarà les oportunitats que la presència del Sicted Gandia puga tenir en xarxes socials i com donar-li contingut.

5. L'últim grup estudiarà la possibilitat que el fullet SICTED tinga més informació sobre cada establiment amb la finalitat de millorar l'accés a les dades dels adherits al programa de cara al gran públic.

Per a finalitzar la seua intervenció, Diana Morant va reconéixer a l'alcalde de Barx, Miguel Donet, "el lideratge en aquesta matèria que està demostrant. Ell ens ho va proposar i hem de felicitar-lo per una iniciativa que segur serà un èxit per al municipi i per a Gandia".

Per la seua banda, Miguel Donet va agrair a l'Ajuntament de Gandia i a l'alcaldessa "haver-nos donat la possibilitat de sumar-nos al projecte i donar-nos la possibilitat de créixer amb qualitat com a destinació turística. Teníem clar des de l'inici de la legislatura que havíem d'invertir en aquest aspecte i prova d'açò és que ja tenim una Tourist Info, una cosa que mai abans havia tingut Barx a més d'haver engegat altres iniciatives" "Hem donat el primer pas com a ajuntament i ara són els comerços els que han d'aportar el seu gra d'arena per a tindre la qualitat necessària. Un aspecte que cada vegada demanden més els turistes que visiten la nostra comarca. Gandia, la seua platja i Barx no han de ser competència sinó tot el contrari, han de ser complementaris. Tots junts, oferint la nostra millor cara, arribarem més lluny que si anem per separat".

"Gandia ens ha obert les portes i de la seua mà acudirem a totes les fires on participe, un aspecte impensable per a un municipi xicotet com nosaltres. Gandia ha actuat com el que és, la capital de la Safor que aposta, ara sí, per un turisme de qualitat que oferisca el millor producte als turistes que ens visiten". 

 

• © laveudegandia.com © laveudelasafor.com - 2015-2018 (Todos los derechos reservados).
• Queda terminantemente prohibida la reproducción total o parcial de los contenidos ofrecidos a través de esta Web, salvo autorización expresa de laveudegandia.com, o de laveudelasafor.com.
• Queda prohibida toda reproducción a los efectos del artículo 32,1, párrafo segundo, Ley 23/2006 de la Propiedad Intelectual. 
• Queda prohibida la distribución, puesta a disposición, comunicación pública y utilización, total o parcial, de los contenidos de esta Web, en cualquier forma o modalidad, sin previa, expresa y escrita autorización, incluyendo, en particular, su mera reproducción y/o puesta a disposición como resúmenes, reseñas o revistas de prensa con fines comerciales o directa o indirectamente lucrativos, a la que se manifiesta oposición expresa.