laveudegandia.com / laveudelasafor.com

Diario de actualidad de la comarca de La Safor / Valencia


Momento de la rueda de prensa
Foto: Alex Oltra/2018

Fuente: Ayuntamiento de Gandia
Valencia 15
de junio de 2018

AL COL·LE, A PEU

 

• De forma simbòlica es tallarà l’accés del trànsit rodat a les escoles, el divendres 22 de juny, darrer dia de classe, entre les 8.30 i les 9.15 h. Es tracta d’una iniciativa conjunta de l’Ajuntament, les Ampes, Salut Pública i l’Espai Veïnal.
• L’objectiu és sensibilitzar i conscienciar les famílies per tal de reduir el sedentarisme en la infància, la contaminació, impulsar una mobilitat sostenible, augmentar l’autonomia de l’alumnat i fomentar una ciutat inclusiva i segura. És una de les conclusions del diagnòstic de salut participatiu elaborat per la Mesa Intersectorial i l’Espai Veïnal.
• De fet, a partir de setembre es posaran en marxa, de forma pilot, els primers “camins escolars segurs” al voltant dels col·legis Roís de Corella i Joan XXIII.

La regidora de Polítiques Saludables, Liduvina Gil, acompanyada de l’edil de Trànsit i Mobilitat, Àngels Pérez, la representant de la coordinadora d’Ampes, Patricia Villena, de l’Espai Veïnal, Luis Escobar i de Salut Pública, Rebeca Cremades, han presentat aquest matí la iniciativa “Al col·le, a peu”, que tindrà lloc el divendres 22 de juny, coincidint simbòlicament amb l’últim dia del curs, i que consisteix al tallament del trànsit rodats pels carrers adjacents als espais escolars durant 45’, entre les 8.30 i les 9.15 h. “Gandia vol ser una ciutat cuidadora i vol garantir rutes escolars segures a peu als nostres xiquets i xiquetes. Per això estem preparant una estoneta sense cotxes, perquè per un dia es puga experimentar la sensació d’anar a peu al col·le sen patir pel trànsit”. Com ha comentat Gil, aquesta acció té en compte diverses de les línies estratègiques del IV Pla de Salut de la Comunitat Valenciana en qüestions de promoció de la salut i augmentar la qualitat de vida:

• Reduir el sedentarisme en la infància.
• Reduir la contaminació.
• Impulsar una mobilitat sostenible.
• Augmentar l’autonomia infantil.
• Fomentar una ciutat inclusiva i segura.

“Serà un acte simbòlic i lúdic, enfocat a desenvolupar un projecte futur de rutes escolars segures, que a banda dels objectius abans esmentats, també redueixen l’estrés amb que l’alumnat arriba a escola cada dia”, ha explicat Pérez, qui ha anunciat que al setembre es posaran en marxa de forma pilot dos camins escolars segurs als col·legis Roís de Corella (ciutat) i Joan XXIII (Grau). “

La pròxima setmana s’explicaran els detalls del tallament al trànsit el dia 22 de juny, així com les rutes i aparcaments sostenibles. Però els centres ja disposaran d’informació al respecte. De fet, les Ampes s’ecarregaran d’explicar als pares en cada centre, els quals també disposaran de fullets informatius. “Demanem a les famílies que s’impliquen i participen per tal de garantir als nostres fills i filles les rutes escolars segures. Un activitat molt beneficiosa”, ha declarat Villena.

Es tracta de la primera acció a l’espai públic, dins del procés participatiu encetat per incrementar l’Estratègia de Promoció i Prevenció en el Sistema Nacional de Salut i el IV Pla de Salut de la Comunitat Valenciana al municipi de Gandia.

Des de l’Ajuntament de Gandia, el Centre de Salut Pública i Atenció Primària, amb representants del teixit associatiu de Gandia, han format la Mesa Intersectorial o l’Espai Veïnal, amb l’objectiu de promoure la salut en totes les edats i en totes les polítiques.

“Volem treballar el concepte de Salut de forma més ampla. Fa uns quants mesos vam realitzar un diagnòstic de salut participatiu que presentarem en breu. De les necessitats que van sorgir, una de les prioritats ha sigut potenciar l’autonomia dels xiquets i les xiquetes per tal de desplaçar-se als centres escolars. Aquesta és una proposta que naix també de la voluntat de les Ampes”, ha explicat Escobar.

Finalment, des de l’àrea de Salut Pública han agraït la iniciativa de l’Ajuntament, les Ampes i l’Espai Veïnal. Cremades ha recordat que “la salut també té a veure amb tot l’entorn, no només amb el benestar físic, psíquic, etc...”.

Des de l’Ajuntament de Gandia són conscients que la iniciativa pot crear alguna xicoteta distorsió, “però la finalitat és molt bona: retornar l’espai públic a la ciutadania, sobretot als nostres xiquets i xiquetes”.

 

• © laveudegandia.com © laveudelasafor.com - 2015-2018 (Todos los derechos reservados).
• Queda terminantemente prohibida la reproducción total o parcial de los contenidos ofrecidos a través de esta Web, salvo autorización expresa de laveudegandia.com, o de laveudelasafor.com.
• Queda prohibida toda reproducción a los efectos del artículo 32,1, párrafo segundo, Ley 23/2006 de la Propiedad Intelectual. 
• Queda prohibida la distribución, puesta a disposición, comunicación pública y utilización, total o parcial, de los contenidos de esta Web, en cualquier forma o modalidad, sin previa, expresa y escrita autorización, incluyendo, en particular, su mera reproducción y/o puesta a disposición como resúmenes, reseñas o revistas de prensa con fines comerciales o directa o indirectamente lucrativos, a la que se manifiesta oposición expresa.