laveudegandia.com / laveudelasafor.com

Diario de actualidad de la comarca de La Safor / Valencia


Momento de la rueda de prensa
Foto: Alex Oltra/2018

Fuente: Ayuntamiento de Gandia
Valencia 07
de junio de 2018

ES FA PÚBLICA L’AUDITORIA INTERNA DELS COMPTES MUNICIPALS DELS ÚLTIMS 14 ANYS

 

• El govern local ha presentat el document elaborat i certificat pels funcionaris habilitats nacionals de la Intervenció i Secretaria municipal. Ja està a disposició de la ciutadania al web municipal.
• D’aquesta manera, s’acompleix un altre dels acords del Pacte d’Investidura entre socialistes i Més Gandia, amb l’objectiu de donar transparència a la gestió econòmica de les darreres quatre legislatures.

La regidora de Polítiques Econòmiques, Alícia Izquierdo i el coordinador general de l’àrea d’Economia i Hisenda, Salvador Gregori, han comparegut davant els mitjans de comunicació per tal d’anunciar que la ciutadania ja té a la seua disposició l’Auditoria Interna dels comptes municipals de 2003 a 2016. Des de hui mateix ja es pot consultar al web municipal www.gandia.es.

“Es tracta de l’acompliment d’un altre dels acords i compromisos ineludibles dels dos partits o grups que vam signar l’acord d’Investidura. Una auditoria que abastirà els darrers 14 anys, implicant l’anàlisi de la gestió econòmica de totes les forces vives de l’Ajuntament de Gandia que han tingut responsabilitat de govern durant les quatre legislatures, per tal d’evitar susceptibilitats”, ha indicat Izquierdo.

L’auditoria ha estat elaborada i certificada pels tècnics funcionaris municipals, dos d’ells habilitats nacionals, és a dir, depenents del Ministeri d’Economia. “Aquesta situació abarateix els costos, perquè no s’ha d’encarregar a una empresa externa (el govern anterior va encomanar una per valor de 60.000 €), i tampoc dóna lloc a cap tipus de susceptibilitat. Per contra, ha retardat la seua elaboració i presentació, donat l’alt volum de feina i treball del funcionariat d’aquesta casa, sobretot de la Intervenció Municipal”.

Per la seua banda, Gregori ha destacat que el document “té molta professionalitat i analitza amb rigor quins han estat i són els patrons d’endeutaments durant aquests anys i el context en el qual es van realitzar. Les solucions aportades per l’actual govern a la terrible situació econòmica ha estat reconeguda pels tècnics i pel Ministeri mateix. També desmunta mentides del PP pel que fa al deute heretat en 2011 o el generat durant la seua gestió”.

Finalment, el coordinador d’Economia i Hisenda ha citat unes frases textuals dels documents: “Lo que se produce a partir del 2012 no es una situación de saneamiento, sino de agravamiento, pero con un patrón de endeudamiento distinto”. “És a dir, que l’anterior govern va deixar de pagar”, ha conclòs.

 

• © laveudegandia.com © laveudelasafor.com - 2015-2018 (Todos los derechos reservados).
• Queda terminantemente prohibida la reproducción total o parcial de los contenidos ofrecidos a través de esta Web, salvo autorización expresa de laveudegandia.com, o de laveudelasafor.com.
• Queda prohibida toda reproducción a los efectos del artículo 32,1, párrafo segundo, Ley 23/2006 de la Propiedad Intelectual. 
• Queda prohibida la distribución, puesta a disposición, comunicación pública y utilización, total o parcial, de los contenidos de esta Web, en cualquier forma o modalidad, sin previa, expresa y escrita autorización, incluyendo, en particular, su mera reproducción y/o puesta a disposición como resúmenes, reseñas o revistas de prensa con fines comerciales o directa o indirectamente lucrativos, a la que se manifiesta oposición expresa.