laveudegandia.com / laveudelasafor.com

Diario de actualidad de la comarca de La Safor / Valencia


Antigua Cámara Agraria
Foto: AyuTavernes/2018
Fuente: Ayuntamiento de Tavernes de la Valldigna
Valencia 06
de junio de 2018

EL CONSELL CEDEIX A L’AJUNTAMENT DE TAVERNES EL BAIX DE L’ANTIGA CAMBRA AGRÀRIA

 

• Amb el procés de liquidació de les cambres agràries, la planta baixa es va atribuir a la Generalitat.
• La cessió s’ha aconseguit després de dos anys de contactes amb la Generalitat i ha fet realitat una reclamació històrica.

L’Ajuntament de Tavernes de la Valldigna ha aconseguit del Consell la cessió gratuïta de la planta baixa de l’antiga Cambra Agrària. La propietat de l’edifici, situat en la Plaça Major número 11, va ser repartida entre l’administració local i la Generalitat, segons el decret del 1994 que establia el procediment per a la liquidació de les cambres agràries extingides.

La cessió del immoble, aprovada en la reunió del Consell del passat 18 de maig del 2018, s’efectua gratuïtament, però amb el condicionament d’utilitzar les instal·lacions per a finalitats d’interès general agrari.

Esta cessió arriba gràcies a les negociacions que va encapçalar l’alcalde Jordi Juan davant de les conselleries de Patrimoni i Agricultura de la Generalitat, iniciades en juliol de 2016. Ara, quasi dos anys després, i fruit de diverses converses amb les conselleries implicades, l’Ajuntament ha aconseguit afegir este immoble al seu patrimoni i recuperar este edifici d’un gran valor sentimental per a la ciutat.

Jordi Juan, alcalde de Tavernes, ha destacat “la importància de retornar al nostre patrimoni este edifici emblemàtic per a la ciutat i, en especial, per al món agrícola”. “Hem aconseguit finalment el que moltes administracions han reclamat en el últims temps”.

A hores d’ara, per a concloure el procediment de la cessió, l’Ajuntament ha iniciat l’expedient d’inscripció de l’immoble en el registre de la propietat, i amb l’expedient conclòs, l’incorporarà aleshores en el patrimoni municipal.

 

• © laveudegandia.com © laveudelasafor.com - 2015-2018 (Todos los derechos reservados).
• Queda terminantemente prohibida la reproducción total o parcial de los contenidos ofrecidos a través de esta Web, salvo autorización expresa de laveudegandia.com, o de laveudelasafor.com.
• Queda prohibida toda reproducción a los efectos del artículo 32,1, párrafo segundo, Ley 23/2006 de la Propiedad Intelectual. 
• Queda prohibida la distribución, puesta a disposición, comunicación pública y utilización, total o parcial, de los contenidos de esta Web, en cualquier forma o modalidad, sin previa, expresa y escrita autorización, incluyendo, en particular, su mera reproducción y/o puesta a disposición como resúmenes, reseñas o revistas de prensa con fines comerciales o directa o indirectamente lucrativos, a la que se manifiesta oposición expresa.