valenciadiario.com / valenciadiario.es

Diario digital Progresista / Ecologista / Solidario / Defensa del trabajador / Defensa del consumidor / Defensa de los animales

Fuente: Barcelona en Comú
Valencia 25
de mayo de 2018

ACORD DE CIUTAT SOBRE CIUTAT VELLA A PROPOSTA DE BCOMÚ PER REFORÇAR LES ACTUACIONS AL DISTRICTE

 

• El plenari municipal aprova un pla de xoc dotat amb gairebé cinc milions d’euros per intensificar les accions que s’estan duent a terme en habitatge, seguretat, millora de l’espai públic i salut pública.

Acord de ciutat sobre Ciutat Vella. El plenari municipal de l’Ajuntament de Barcelona ha arribar avui a un acord de ciutat per lluitar contra la venda de droga al barri del Raval. Aquest acord s’ha concretat en un pla de xoc proposat per Barcelona En Comú que preveu destinar gairebé cinc milions d’euros extra a reforçar les accions i mesures que ja s’estan prenent en habitatge, seguretat, millora de l’espai públic i salut pública per tal de garantir la convivència al districte, especialment en els mesos d’estiu. La proposició de BComú ha rebut el suport del PDECat, ERC i del regidor no adscrit. C’s, el PSC i el PP s’han abstingut i la CUP ha votat en contra. Amb això es quatriplica al 2018 la inversió que es va fer respecte a 2017.

L’alcaldessa Ada Colau ha tancat el debat sobre la proposició agraint la mà estesa de diversos grups municipals i “totes les intervencions propositives que hi ha hagut en aquest plenari”. “El Raval s’ho mereix”, ha indicat. Alhora, ha advertit que “estarem lluny de la solució, inclús podrem agreujar el problema, si insistim en utilitzar de forma partidista un tema tan sensible com és narcotràfic, seguretat i Raval/Ciutat Vella”. I en aquest sentit, ha lamentat la irresponsabilitat del grup municipal de C’s, que, ha afirmat, “alimenten la confrontació perquè viuen de la confrontació”.

El primer tinent d’alcaldia i portaveu del govern, Gerardo Pisarello, ha defensat la proposta tot recordant moltes de les mesures que ja s’estan desplegant al Raval. Per exemple, amb més d’una setantena d’entrades en narcopisos, incrementant les plantilles de neteja i d’educadors, o identificant fins a 360 pisos buits i treballant per posar-los al mercat.

“El que fem avui aquí és anar un pas més enllà, plantejar un pacte de ciutat”, ha indicat Pisarello. “Hem intentat, amb aquest pla de xoc, recollir bona part de les propostes que se’ns han fet, perquè tenim un objectiu fonamental: que la situació del Raval quedi fora de la batalla partidista. No perquè ho demanem nosaltres, sinó perquè és el que demanen les entitats del Raval, per als qui aquest tema és prou seriós perquè s’abordi com un tema de ciutat”, ha dit.

El pla aprovat pel plenari preveu reforçar els equips de la Guàrdia Urbana, als que es sumen els equips professionals que treballen a l’espai públic, i en especial a les zones d’oci nocturn, per preservar la convivència en el marc del pla de veïnatge; així com els professionals de salut, els equips que treballen en l’àmbit de l’habitatge, les intervencions de millora de l’espai públic. També preveu destinar dos milions d’euros extra a reforçar el pla de xoc contra la venda de drogues que està en marxa des del 2017. Així mateix, l’acord preveu un pla específic al parc de la Ciutadella i al conjunt del districte per evitar la pernocta al carrer i la venda ambulant no autoritzada.

Finalment, l’acord preveu traslladar a la Generalitat i al govern espanyol la necessitat de que complementin l’actuació municipal en àmbits de la seva competència, com la lluita contra el narcotràfic o la mobilització dels habitatges buits.

 

• © valenciadiario.com © valenciadiario.es - 2015-2018 (Todos los derechos reservados).
• Queda terminantemente prohibida la reproducción total o parcial de los contenidos ofrecidos a través de esta Web, salvo autorización expresa de valenciadiario.com, o de valenciadiario.es.
• Queda prohibida toda reproducción a los efectos del artículo 32,1, párrafo segundo, Ley 23/2006 de la Propiedad Intelectual. 
• Queda prohibida la distribución, puesta a disposición, comunicación pública y utilización, total o parcial, de los contenidos de esta Web, en cualquier forma o modalidad, sin previa, expresa y escrita autorización, incluyendo, en particular, su mera reproducción y/o puesta a disposición como resúmenes, reseñas o revistas de prensa con fines comerciales o directa o indirectamente lucrativos, a la que se manifiesta oposición expresa.