laveudegandia.com / laveudelasafor.com

Diario de actualidad de la comarca de La Safor / Valencia


Momento de la jornada
Foto: AyuOliva/2018

Fuente: Ayuntamiento de Oliva
Valencia 25
de mayo de 2018

HABITATGE ABONA 576.000 EUROS A VEÏNS D'OLIVA EN AJUDES PER A LLOGUER I REHABILITACIÓ

 

• La directora general d'Habitatge ha inaugurat una jornada sobre el Pla Renhata i les ajudes per a l'Informe d'Avaluació d'Edificis (IEE) Oliva disposa també d’una inversió total de quasi 4 milions d'euros per a la rehabilitació del centre històric a través de l’ARRU.

La Conselleria d'Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori, a través de la Direcció general d'Habitatge, Rehabilitació i Regeneració Urbana, ha abonat un total de 576.000 euros en ajudes per al lloguer i la rehabilitació d'habitatge a veïns i veïnes d'Oliva, segons ha informat la directora general, Rebeca Torró.

La directora general d'Habitatge ha confirmat aquestes xifres durant la inauguració d'una jornada a Oliva sobre el Pla Renhata, que la Generalitat ofereix per a actuacions de millora de les condicions d'habitabilitat a l'interior dels habitatges, la reforma de banys i cuines i l'adaptació de l'accessibilitat. A més, Torró també ha informat als veïns dels municipis sobre les ajudes disponibles perquè els edificis i habitatges de més de 50 anys elaboren l'Informe d'Avaluació d'Edificis, IEE.

“És un orgull que se celebren aquestes jornades a la nostra localitat. Açò ens anima a seguir treballant en aquesta línia de foment de la rehabilitació, i cercar projectes que milloren la nostra localitat. Sabem que estem en el bon camí i continuarem treballant per a construir la ciutat entre totes i tots”, ha conclòs l’alcalde d’Oliva, David González.

En la seua intervenció Torró ha explicat que “del total de les ajudes gestionades per la Direcció general d'Habitatge a ciutadans d'Oliva al llarg d'enguany, 540.000?€ corresponen a subvencions impagades per l'anterior Govern valencià del Partit Popular en matèria d'habitatge”- Subvenciones que, com ha incidit Torró “a causa de la seua mala gestió mai van pagar als seus beneficiaris, amb els consegüents perjudicis que açò va comportar, per la qual cosa ha hagut de ser l'actual Consell el que ha assumit i fet efectius els pagaments”.

En aquest sentit, la directora general ha insistit que “les ajudes s’han de convocar, tramitar i, sobretot pagar, com estem fent des de l'actual executiu valencià”, per la qual cosa ha lamentat que “siga notícia el fet que les ajudes concedides s'abonen, quan és un deure i obligació de les administracions fer-ho”. A més, Torró ha valorat el treball del departament que dirigeix María José Salvador, que a més d'abonar els retards de l'anterior equip de govern “estem pagant amb rapidesa i fins i tot en el mateix any de la convocatòria les ajudes actuals”. “El PP convocava, però mai pagava”, ha reiterat la dirigent.

De fet, Torró ha recordat que al final d'abril es va dur a terme un segon pagament de 7.457.001 euros als beneficiaris de les ajudes al lloguer corresponents a 2017, amb la qual cosa des de la Direcció general d'Habitatge ja s'han abonat 10.982.001 euros a les 12.426 famílies que van resultar beneficiades amb aquestes ajudes en tota la Comunitat.

A més, ha destacat que en quatre anys, la conselleria gestionada pel Partit Popular “solament va concedir a veïns d'Oliva, 6.700?€ en ajudes a l'habitatge, mentre que en només dos anys, gràcies al treball i l'esforç del departament que dirigeix la consellera Salvador, hem pogut concedir ja 36.000?€ en ajudes”.

ARRU

A més, tal com ha comentat Torró, aquestes ajudes directes per al lloguer i la reforma d'habitatges, cal sumar les subvencions corresponents a les actuacions de renovació urbana, ARRU, que estan en marxa a Oliva i que suposarà una inversió total per al municipi de quasi 4 milions d'euros, dels quals la Generalitat, aportarà 1.611.000?€. “D'aquesta quantitat, en 2017 ja es van abonar 241.650 euros i ja s'estan tramitant els 1.369.350 restants”, ha apuntat Torró.

Les actuacions per a l'Àrea de Regeneració i Renovació Urbana, gestionat per la Generalitat, del centre històric d'Oliva inclouen l'edificació de 12 habitatges, així com les obres de reurbanització necessàries i la rehabilitació de 60 habitatges.

“Oliva ha obtingut un programa d'Àrea de Regeneració i Renovació Urbana (ARRU). Estem convençuts que amb iniciatives com aquesta es millorarà l'economia local i la qualitat de vida dels nostres ciutadans” assenyalava l’alcalde, David González.

PLA RENHATA

La Generalitat va impulsar les ajudes del Pla Renhata per primera vegada en 2017 i “la convocatòria va ser tot un èxit, amb la qual cosa es va demostrar que aquestes ajudes són necessàries i molt esperades per un ampli sector de la ciutadania”, ha remarcat Torró.

“En aquesta segona convocatòria de 2018 s'ha augmentat el pressupost fins a arribar als 5,5 milions d'euros, quasi un 50% més que en la primera, i poden acollir-se els propietaris, usufructuaris o arrendataris d'habitatges de la Comunitat amb una antiguitat superior als 20 anys” ha recordat la directora general.

IEE

Quant a l'Informe d'Avaluació d'Edificis, IEE, Rebeca Torró ha fet referència al fet que el termini per a optar a aquestes ajudes de la Generalitat finalitzarà el 10 de juny i “podran beneficiar-se les comunitats de propietaris, agrupacions de comunitats de propietaris o propietàries únics d'edificis de caràcter predominantment residencial, que hagueren registrat el IEE amb posterioritat al 10 de juliol de 2017”.

Gràcies a la convocatòria del passat any, “es van poder elaborar 759 informes, dels quals 81 són de la província d'Alacant, 62 de la Castelló i 616 de València, i que corresponen a altres edificis d'habitatge, que gràcies a açò ja disposen d'informació precisa sobre l'estat del seu edifici i una adequada orientació a l'hora de millorar la seua conservació, la seua eficiència energètica i la seua accessibilitat”, ha ressaltat Torró.

El IEE és obligatori per als edificis de residència col·lectiva amb una antiguitat superior a 50 anys i els que pretenguen acollir-se a ajudes públiques per a la seua rehabilitació.

Tant el Pla Renhata com les ajudes per al IEE, ha insistit la directora general, responen “a la nova política impulsada per la Conselleria d'Habitatge i que aposta per la rehabilitació perquè millora la qualitat de vida de les persones en millorar les condicions d'habitabilitat dels nostres habitatges a través d'ajudes directes als propietaris i, a més, reactiva un sector tan castigat per la crisi com el de la construcció”.

 

• © laveudegandia.com © laveudelasafor.com - 2015-2018 (Todos los derechos reservados).
• Queda terminantemente prohibida la reproducción total o parcial de los contenidos ofrecidos a través de esta Web, salvo autorización expresa de laveudegandia.com, o de laveudelasafor.com.
• Queda prohibida toda reproducción a los efectos del artículo 32,1, párrafo segundo, Ley 23/2006 de la Propiedad Intelectual. 
• Queda prohibida la distribución, puesta a disposición, comunicación pública y utilización, total o parcial, de los contenidos de esta Web, en cualquier forma o modalidad, sin previa, expresa y escrita autorización, incluyendo, en particular, su mera reproducción y/o puesta a disposición como resúmenes, reseñas o revistas de prensa con fines comerciales o directa o indirectamente lucrativos, a la que se manifiesta oposición expresa.