laveudegandia.com / laveudelasafor.com

Diario de actualidad de la comarca de La Safor / Valencia


Ayuntamiento de Tavernes de la Valldigna
Fuente: Ayuntamiento de Tavernes de la Valldigna
Valencia 26
de abril de 2018

TAVERNES DE LA VALLDIGNA JA TRAMITA LA NOVA RENDA VALENCIANA D’INCLUSIÓ

 

• Esta nova renda substitueix i amplia l’antiga renda garantida, a la qual es van acollir 70 famílies en 2017.

La Regidoria de Serveis Socials de Tavernes de la Valldigna ja tramita la nova renda valenciana d’inclusió, una mesura que “garanteix el dret a una prestació econòmica a tots els valencians que estan en una situació de vulnerabilitat”.

L’import de la prestació oscil·larà entre 515,13 euros, en el cas d’un titular, i 809,49 euros per a una unitat familiar de sis persones. Una quantia que es pot veure incrementada fins a un 25% en cas que la persona que la sol·licita requerisca ajuda per a pagar la vivenda habitual i el subministrament energètic.

Noèlia Alberola, regidora de Serveis Socials de Tavernes de la Valldigna, ha ressaltat que aquestes rendes “garanteixen la universalitat dels serveis socials i l’extensió de les garanties d’integració i assistència social”.

Les dues modalitats de la renda valenciana d’inclusió que ara entren en vigor substitueixen la renda garantida, a la qual durant el 2017 s’acolliren unes 70 famílies a Tavernes de la Valldigna, modificant i ampliant les condicions de tal manera que s’amplia el nombre de possibles beneficiaris.

D’esta manera, la renda de garantia d'inclusió social, “dirigida a garantir el dret a la inclusió a les unitats de convivència en situació d'exclusió social o de risc d'exclusió social”, “aporta, com a novetat, que va lligada al compliment d'un pla d'inclusió, i els beneficiaris de la renda adquireixen el compromís de complir el pla d'inclusió que a través del SERVEF els preparen, com ara fer diversos cursos, tallers o, fins i tot, com a contraprestació d’un treball social”.

Pel que fa a la renda de garanties d'ingressos mínims, no està lligada al compliment d’un pla d’inclusió, sinó dirigida a complementar el nivell d’ingressos fins a arribar a la quantia de la renda de garantia d’ingressos mínims per tal de fer front a les despeses associades a les necessitats bàsiques de la vida diària”.

Estes rendes tenen un caràcter indefinit, sempre que els requisits que donen dret a les prestacions es mantinguen. La renovació es produirà al cap de 3 anys, contràriament a la regulació de l’antiga renda, que cada 6 mesos obligava a una renovació.

 

• © laveudegandia.com © laveudelasafor.com - 2015-2018 (Todos los derechos reservados).
• Queda terminantemente prohibida la reproducción total o parcial de los contenidos ofrecidos a través de esta Web, salvo autorización expresa de laveudegandia.com, o de laveudelasafor.com.
• Queda prohibida toda reproducción a los efectos del artículo 32,1, párrafo segundo, Ley 23/2006 de la Propiedad Intelectual. 
• Queda prohibida la distribución, puesta a disposición, comunicación pública y utilización, total o parcial, de los contenidos de esta Web, en cualquier forma o modalidad, sin previa, expresa y escrita autorización, incluyendo, en particular, su mera reproducción y/o puesta a disposición como resúmenes, reseñas o revistas de prensa con fines comerciales o directa o indirectamente lucrativos, a la que se manifiesta oposición expresa.