laveudegandia.com / laveudelasafor.com

Diario de actualidad de la comarca de La Safor / Valencia


Momento del descubrimiento de la placa
Foto: AyuBellreguard/2018
Fuente: Ayuntamiento de Bellreguard
Valencia 26
de abril de 2018

BELLREGUARD HOMENATJA ELS APLECS AMB MOTIU DEL 25 D’ABRIL

 

Bellreguard va aprofitar el 25 d’abril per a homenatjar “la participació i implicació de tot un poble per organitzar i realitzar els Aplecs” com resa la placa que es va inaugurar ahir en la mateixa Casa de Cultura la construcció de la qual van fer possible.

A continuació, Paqui Llopis, Salvador Caudeli, Gongui i Toni Pastor van reflexionar sobre l’esdeveniment cultural en una taula redona organitzada per l’Ateneu la Roda sobre el paper de la cultura popular en la transformació de la societat.

Com explica l’alcalde, Àlex Ruiz, «el 25 d’abril es commemora la desfeta d’Almansa, però també hem volgut commemorar tots aquells esdeveniments com els Aplecs que han mantingut viva la identitat nacional».

Els actes pel 25 d’abril van començar amb l’oneig amb mig pal de la senyera i, a les 17 hores, va sonar el cant dels ocells per la megafonia municipal en record de l’hora de rendició de les tropes austriacistes i les persones que van perdre la vida en defensa de les llibertats de valencianes i valencians.

 

• © laveudegandia.com © laveudelasafor.com - 2015-2018 (Todos los derechos reservados).
• Queda terminantemente prohibida la reproducción total o parcial de los contenidos ofrecidos a través de esta Web, salvo autorización expresa de laveudegandia.com, o de laveudelasafor.com.
• Queda prohibida toda reproducción a los efectos del artículo 32,1, párrafo segundo, Ley 23/2006 de la Propiedad Intelectual. 
• Queda prohibida la distribución, puesta a disposición, comunicación pública y utilización, total o parcial, de los contenidos de esta Web, en cualquier forma o modalidad, sin previa, expresa y escrita autorización, incluyendo, en particular, su mera reproducción y/o puesta a disposición como resúmenes, reseñas o revistas de prensa con fines comerciales o directa o indirectamente lucrativos, a la que se manifiesta oposición expresa.