laveudegandia.com / laveudelasafor.com

Diario de actualidad de la comarca de La Safor / Valencia


Momento de la rueda de prensa
Foto: Alex Oltra/2018

Fuente: Ayuntamiento de Gandia
Valencia 24
de abril de 2018

JA ES POT TRAMITAR A GANDIA LA NOVA RENDA VALENCIANA D'INCLUSIÓ PER A LES FAMÍLIES MÉS DESFAVORIDES

 

• Nahuel González: “Són una autèntica revolució social en matèria de garantia del dret per a les persones més vulnerables de la nostra ciutat i en risc d'exclusió”.
• Des d'aquesta setmana ja es pot sol·licitar en els centres socials dels barris del Raval, Corea, Beniopa i Grau.
• Aquesta nova ajuda contempla dues modalitats: la RENDA DE GARANTIA D’INGRESSOS MÍNIMS (completa les rendes més baixes per a arribar a un mínim d'ingressos amb els quals subsistir) i la RENDA DE GARANTIA D’INCLUSIÓ SOCIAL (lligada al compliment d'un pla d'inclusió a través del SERVEF, com ara realitzar diversos cursos, tallers i fins i tot com a contraprestació a algun treball social). Pot arribar als 809 euros mensuals, a més d’un complement fins al 25% del cost de la quota del lloguer de l’habitatge.

Més informació: http://www.gva.es/va/inicio/procedimientos?id_proc=19152

Aquest matí han comparegut en roda de premsa, el regidor de Responsabilitat Social i Polítiques amb la Ciutadania, Nahuel González i la tècnica de Serveis Socials, Isabela Seguí, per tal d’anunciar que ja està obert el termini per a la sol·licitud de les noves Rendes d'Inclusió, ja en vigor.

Les rendes d'inclusió aniran des dels 257 euros fins als 809 euros mensuals per a les famílies més desfavorides, a més compta amb un complement per a ajuda al lloguer d'habitatge que va des de 64 euros al mes fins a 202 euros mensuals, sense que sobrepasse el 25% del cost de la quota de lloguer.

Nahuel González ha destacat que aquestes rendes “són una autèntica revolució social, en matèria de garantia de dret per a les persones més vulnerables de la nostra ciutat i en risc d'exclusió” i venen a millorar i substituir a l'anterior Renda Garantida, a la qual es van acollir 587 famílies de Gandia, només en 2017.

La Renda de garantia d'inclusió social, “aporta com a novetat, que va lligada al compliment d'un pla d'inclusió, adquirint els beneficiaris de la renda, el compromís de complir amb el pla d'inclusió que a través del SERVEF li preparen, com realitzar diversos cursos, tallers i fins i tot com a contraprestació a algun treball social”, ha subratllat el regidor.

Pel que fa a la Renda de Garanties d'ingressos mínims, les quanties dels quals són molt inferiors als de la renda d'inclusió, no requereix el compromís de complir amb cap pla d'inserció, ja que el que fa és completar les rendes més baixes per a arribar a un mínim d'ingressos amb els quals subsistir.

Per a poder tenir accés a la renda és necessari portar més de 12 mesos empadronat de forma continuada, o 5 de forma discontínua en la Comunitat Valenciana, i estar dins d'aqueix col·lectiu que es troba en situació de necessitat.

Al contrari que l'antiga renda, que cada 6 mesos obligava a una renovació, aquesta nova, tindrà una durada de 3 anys renovable, sempre que se seguisquen complint els requisits necessaris.

Les primeres famílies a les quals ja se'ls està tramitant el cobrament d'aquestes rendes, són les famílies que ja eren beneficiàries de l'antiga renda per la seua situació de necessitat, vulnerabilitat i risc d'exclusió social.

“Per a aquest govern és una satisfacció poder engegar aquestes mesures amb la renda d'inclusió social i poder garantir una vida digna a totes aquelles famílies que ho necessiten”.

Per la seua banda, Seguí anima a totes les persones que estan patint necessitat a informar-se en qualsevol dels centres socials amb què compta Gandia: centres socials en Raval, Corea, Beniopa i el del Grau.

 

• © laveudegandia.com © laveudelasafor.com - 2015-2018 (Todos los derechos reservados).
• Queda terminantemente prohibida la reproducción total o parcial de los contenidos ofrecidos a través de esta Web, salvo autorización expresa de laveudegandia.com, o de laveudelasafor.com.
• Queda prohibida toda reproducción a los efectos del artículo 32,1, párrafo segundo, Ley 23/2006 de la Propiedad Intelectual. 
• Queda prohibida la distribución, puesta a disposición, comunicación pública y utilización, total o parcial, de los contenidos de esta Web, en cualquier forma o modalidad, sin previa, expresa y escrita autorización, incluyendo, en particular, su mera reproducción y/o puesta a disposición como resúmenes, reseñas o revistas de prensa con fines comerciales o directa o indirectamente lucrativos, a la que se manifiesta oposición expresa.