laveudegandia.com / laveudelasafor.com

Diario de actualidad de la comarca de La Safor / Valencia


Momento de la rueda de prensa
Foto: Alex Oltra/2018

Fuente: Ayuntamiento de Gandia
Valencia 20
de abril de 2018

GANDIA SELECCIONA VIDEOMAPPINGPRO COM A EXEMPLE D'EMPRESA INNOVADORA

 

• L'Ajuntament i el Campus de Gandia de la UPV escullen a la mercantil per participar en la III Trobada Alcaldes + Innovadors de la Xarxa Innpulso.
• La iniciativa congregarà a Màlaga a més de 60 talents de diferents punts de la geografia nacional, juntament amb els alcaldes.

L'alcaldessa de Gandia, Diana Morant, ha comparegut aquest matí en roda de premsa acompanyada per Pepe Marín, director de la Càtedra d'Innovació del Campus de la UPV de Gandia, i el gerent de l'empresa VideoMappingPro, Chema Siscar, per informar que Gandia participarà el 25 d'abril en la III Trobada Alcaldes + Innovadors de la Xarxa Innpulso, que enguany es desenvoluparà a Màlaga.

La iniciativa congregarà a més de 60 talents innovadors de diferents punts de la geografia nacional, juntament amb els alcaldes. Un esdeveniment organitzat per la Xarxa de Ciutats de la Ciència i la Innovació (Xarxa Innpulso), amb la col•laboració, en aquesta edició, de l'Ajuntament de Màlaga, que reunirà a tots els alcaldes de les ciutats que s'integren en aquesta xarxa, juntament amb les pimes més innovadores que s'hagen seleccionat per promocionar-les i dotar-les de visibilitat, per tal de facilitar el seu accés a mercats potencials i possibles inversors.

En aquesta edició, l'Ajuntament i la Universitat Politècnica de València han triat a VideoMappingPro com a exemple d'empresa innovadora. Es tracta d'una mercantil implantada a Gandia, especialista en la generació de continguts audiovisuals i vídeo mapping.

VideoMappingPro utilitza una tècnica innovadora que consisteix en mapejar i projectar imatges i animacions realitzades en 3D, acompanyades d'efectes de llum i so sobre superfícies reals, façanes d'edificis, superfícies de qualsevol altre tipus i objectes diversos, adaptant-se als seus contorns i elements, i aconseguint resultats espectaculars. L'empresa treballa per a ajuntaments, empreses corporatives i festivals nacionals i internacionals, fent valdre els elements de patrimoni cultural, històric, arquitectònic, turístic i sociocultural de les ciutats mitjançant tecnologies interactives, hologrames i realitat virtual. VídeoMappingPro també ha treballat per a l'Ajuntament de Gandia, amb les projeccions a la façana de l'ajuntament per a l'inici de la Fira i Festes i el tret de sortida de la Capitalitat Cultural Valenciana.

Sobre l'elecció de la mercantil, Diana Morant ha destacat que "a la nostra ciutat hi ha moltíssimes empreses que ho estan fent molt bé en matèria d'innovació i que estan obtenint uns magnífics resultats". Després de valorar totes les possibles candidates, la comissió tècnica de l'Ajuntament i la UPV es va decantar per Vídeo Mapping pel seu component jove i innovador i perquè és un exemple d'empresa que s'ajusta molt bé als paràmetres establerts per a l'esdeveniment d'alcaldes i alcaldesses per la Innovació.

"És una empresa jove, que participa de l'ecosistema emprenedor de la ciutat i que exemplifica molt bé la professionalitat i l'empenta de joves emprenedors que utilitzen les últimes tecnologies en el producte i que els permeten diferenciar d'altres mercantils, ja que creen producte molt útil per desenvolupar polítiques culturals públiques noves".

Durant la Trobada, les ciutats tindran l'oportunitat d'exposar en quatre minuts davant alcaldes, alcaldesses i representants municipals de les Ciutats Innpulso, els projectes innovadors. Un exercici molt interessant per la mercantil, atés que els seus principals clients són els ajuntaments. A més, dins de la Fira de Greencities de Màlaga on es desenvoluparà aquest esdeveniment, també hi ha un espai de Networking on empresaris i alcaldes poden conversar amb altres ciutats i empresaris innovadors.

"Des de l'Ajuntament, un cop més, anem demostrar que estem del costat de les empreses perquè són les que generen llocs de treball i dinamitzen l'economia. Així que, la setmana que, amb molt d'orgull, anirem amb aquesta mercantil a Màlaga per posar-la com a exemple d'empresa innovadora, en una ciutat també innovadora com Gandia" va finalitzar Morant.

Per la seua banda, Pepe Marín va qualificar de "molt encertada" l'elecció de Vídeo Mapping Pro per representar Gandia com a ciutat de la innovació. "És un projecte que s'emmarca dins del que es coneix com a Economia Taronja que posa en valor la cultura mitjançant l'ús de les últimes tecnologies creatives. És un exemple d'emprenedoria per als estudiants del Campus on es donen totes les circumstàncies per desenvolupar iniciatives similars".

Marín està convençut que en un futur pròxim "tindrem moltes més empreses relacionades amb l'Economia Taronja". Marín ha recordat que el Campus porta ja 25 anys treballant amb les noves empreses. "Hem sembrat la comarca de professionals altament qualificats i això s'està notant. Cada vegada hi ha més empreses i pimes que aporten un valor diferenciador. Des de i la Càtedra ens hem proposat quantificar aquest tipus d'iniciatives i calcular l'impacte que han tingut en el nostre entorn. Des d'ací, no puc fer altra cosa que felicitar Chema Siscar".

Finalment, Chema Siscar va agrair a l'alcaldessa i a Pepe Marín per la seua elecció. "Quan m'ho van dir, em vaig quedar en xoc. Ha costat molt esforç perquè a Espanya aquest tipus de tecnologia és nova i estem treballant en la generació de nous mercats". "Per a mi el videomapping és gairebé màgic perquè permet una nova forma de comunicació donant vida a façanes i superfícies inerts".

Videomapping ha realitzat treballs per al Teatre Bolsoï de Moscou, per a la plaça Major de Salamanca, les Torres de Serrano, al Palau de la Generalitat, la façana d'una universitat pública a San José, a Costa Rica, la pista del València Bàsquet Club, entre d'altres. I el proper repte és crear un videomapping per a la ciutat de Kíev, a Ucraïna.

Cal recordar que el Ministeri d'Economia, Indústria i Competitivitat va atorgar fa un parell d'anys la distinció 'Ciutat de la Ciència i la Innovació' a Gandia, premiant l'esforç que s'està realitzant per desenvolupar un ecosistema d'innovació i d'emprenedoria amb capacitat de transformar el perfil productiu i emprenedor. A l'hora de l'elecció, el Ministeri va tenir en compte diversos factors que avalen la presència de Gandia a aquesta Xarxa tals com el potencial del Campus i la seua Càtedra d'Innovació, en la qual participa l'Ajuntament de Gandia amb altres ciutats i empreses de la Safor; el vast teixit empresarial; l'afany per la innovació i la investigació; el Pla d'Administració Electrònica i Modernització; l'Urbalab; les iniciatives en relació amb Destinació Turística Intel•ligent i els projectes d'Eficiència Energètica en marxa, entre d'altres.

 

• © laveudegandia.com © laveudelasafor.com - 2015-2018 (Todos los derechos reservados).
• Queda terminantemente prohibida la reproducción total o parcial de los contenidos ofrecidos a través de esta Web, salvo autorización expresa de laveudegandia.com, o de laveudelasafor.com.
• Queda prohibida toda reproducción a los efectos del artículo 32,1, párrafo segundo, Ley 23/2006 de la Propiedad Intelectual. 
• Queda prohibida la distribución, puesta a disposición, comunicación pública y utilización, total o parcial, de los contenidos de esta Web, en cualquier forma o modalidad, sin previa, expresa y escrita autorización, incluyendo, en particular, su mera reproducción y/o puesta a disposición como resúmenes, reseñas o revistas de prensa con fines comerciales o directa o indirectamente lucrativos, a la que se manifiesta oposición expresa.