laveudegandia.com / laveudelasafor.com

Diario de actualidad de la comarca de La Safor / Valencia


Momento de la rueda de prensa
Foto: AyuGandia/2018

Fuente: Ayuntamiento de Gandia
Valencia 16
de marzo de 2018

GANDIA I FANO REFERMEN EL PACTE D'AGERMANAMENT

 

• La regidora delegada de Relacions Internacionals, Liduvina Gil, ha comparegut aquest matí en roda de premsa acompanyada per la tècnica de Turisme, Olatz Megía; Maria Flora Gianmarioli, la presidenta de l'Ens Carnavalesca i Caterina del Bianco, regidora de Relacions Internacionals de l'Ajuntament de Fano, que aquests dies visiten la nostra ciutat per continuar amb el procés d'agermanament de les dues ciutats.

En primer lloc, Liduvina Gil ha excusat la no presència de l'alcalde de Fano, Massimo Seri, a causa d'un greu problema ocorregut a la ciutat produït després trobar-se en el terme municipal una bomba de la II Guerra Mundial que ha obligat a evacuar milers d'habitants de la ciutat.

Gil ha explicat que al juny, coincidint amb la celebració del Concurs Internacional de la Fideuà de Gandia, es procedirà a la signatura de l'agermanament. Tal com ha explicat la regidora, la visita no només servix per a refermar les relacions entre els dos governs sinó que també està permetent que els responsables de les festes del Carnaval de Fano i les Falles de Gandia, continuen treballant per establir intercanvis d'experiències i professionals entre els dos col·lectius.

D'altra banda, Gil ha incidit que "aquest agermanament permetran establir llaços educatius, econòmics i culturals entre les dues ciutats. De fet, ja hi ha contactes entre centres educatius de Gandia i Fano que possibilitaran intercanvis. Seguim afermant les relacions i posant en marxa nous projectes entre associacions i col·lectius com la Creu Roja".

Per la seua banda, Caterina del Bianco va agrair la invitació del govern de Gandia i ha explicat que "som ciutats semblants i la nostra intenció és centrar els treballs d'agermanament en aspectes com els esports, l'ensenyament (en moltes escoles del municipi els alumnes aprenen espanyol) i la cultura" Vull agrair a Mauro Tallevi la feina que ha realitzat durant aquests anys i que ara pren forma" i afegia que "tenim molts punts en comú, les falles i el Carnaval de Fano són similars; tenim concursos Internacionals Gastronòmics basats en els nostres plats principals. Estic convençuda que podrem establir moltes col·laboracions".

Finalment, Maria Flora Gianmarioli va explicar que el Carnaval de Fano és el més antic d'Itàlia, ja que data de 1347 quan després de signar la pau entre dues famílies que estaven en guerra, es va celebrar una gran festa que va derivar en l'actual carnaval. "Per a nosaltres el Carnaval és una cosa seriosa. Durant la seua celebració, l'alcalde cedix el poder al president del Carnestoltes i dóna tot el poder al poble. L'últim dia, amb la crema del monument, també es perdonen tots els pecats que es puguen haver comés aquesta setmana". Gianmarioli també va destacar que "festes com les falles i el carnaval, generen molt impacte turístic i llocs de treball. Amb aquest tipus d'agermanament, obrim les festes a Europa i a partir d'aquí treballarem per posar en marxa noves sinergies".

 

• © laveudegandia.com © laveudelasafor.com - 2015-2018 (Todos los derechos reservados).
• Queda terminantemente prohibida la reproducción total o parcial de los contenidos ofrecidos a través de esta Web, salvo autorización expresa de laveudegandia.com, o de laveudelasafor.com.
• Queda prohibida toda reproducción a los efectos del artículo 32,1, párrafo segundo, Ley 23/2006 de la Propiedad Intelectual. 
• Queda prohibida la distribución, puesta a disposición, comunicación pública y utilización, total o parcial, de los contenidos de esta Web, en cualquier forma o modalidad, sin previa, expresa y escrita autorización, incluyendo, en particular, su mera reproducción y/o puesta a disposición como resúmenes, reseñas o revistas de prensa con fines comerciales o directa o indirectamente lucrativos, a la que se manifiesta oposición expresa.