laveudegandia.com / laveudelasafor.com

Diario de actualidad de la comarca de La Safor / Valencia


Momento de la rueda de prensa
Foto: Alex Oltra/2018

Fuente: Ayuntamiento de Gandia
Valencia 13
de marzo de 2018

EL COMITÉ MUNICIPAL DE TRANSPARÈNCIA COMENÇARÀ A FUNCIONAR ABANS DEL PRÒXIM ESTIU

 

• Les associacions i col·lectius de la ciutat elegiran 6 dels 11 membres de l'organisme. Els cinc membres restants seran 3 tècnics municipals, un representant de la Universitat de València i un altre de la Universitat Politècnica de València.

El coportaveu del govern, Jose Manuel Prieto i el regidor delegat de Responsabilitat Social i Polítiques amb la Ciutadania, Nahuel González, han comparegut aquest matí per donar compte dels dos principals acords als què es va arribar ahir durant el transcurs de la Junta de Govern de la ciutat.

En primer lloc, Prieto ha informat que després de la posada en marxa el passat any de la Llei de Compliment de procediment Administratiu, el consistori aprovarà des d'aquest any el Pla Anual Normatiu.

D'aquesta manera, el Pla Anual Normatiu de 2018 recull tot el conjunt de normativa en forma d'Ordenances o Reglaments de qualsevol tipus que vullga aprovar l'Ajuntament i que hauran de ser fetes públiques de manera prèvia explicant el desenvolupament del text.

"El Pla Anual Normatiu de 2018 recull l'aprovació de 13 ordenances o reglaments que afecten diverses facetes del consistori. La intenció del govern és aprovar-durant aquest any i donar-los tota la publicitat i concurrència perquè tota la ciutadania puga conéixer-les" va declarar Jose Manuel Prieto.

L'altra qüestió que s'ha abordat durant la roda de premsa ha estat l'inici formal del procediment de selecció dels membres del Comité Municipal de Transparència que representaran a la ciutadania a través de les associacions municipals degudament inscrites en el registre municipal.

Una mesura que forma part de l'Ordenança Municipal de Transparència i accés a la informació posada en marxa per l'actual executiu amb un règim de funcionament que ja va ser aprovat el passat mes de setembre a la Comissió del Ple d'Administració. La intenció de l'executiu és que aquest organisme puga començar a funcionar abans d'aquest estiu.

D'aquesta manera, seran 6 els membres d'un total d'11 que formen el Comité Municipal de Transparència dels que siguen elegits pels col·lectius. Els cinc membres restants seran 3 tècnics municipals i dos representants de la Universitat de València i de la Universitat Politècnica de València.

Els integrants de l'organisme tindran com a finalitat traslladar la seua veu en matèria de transparència i retre comptes sobre la tasca que es desenvolupa en aquest aspecte des del consistori.

"El Comité comptarà amb la representació tècnica de l'Ajuntament de Gandia, una part de representació cívica però no tindrà representació política, ja que no té sentit que siguen els mateixos polítics els que es controlen a ells mateixos" va afirmar el coportaveu.

Per seleccionar els membres, l'Ajuntament facilitarà a totes les entitats inscrites en el registre d'associacions un usuari i contrasenya per a la plataforma o app municipal Comunica Gandia que és on tindrà lloc el procés de participació pública.

Durant 20 dies hàbils les associacions podran actualitzar les seues dades després de la corresponent comunicació per part de l'ajuntament per a posteriorment, incorporar-se a la plataforma municipal. Aquest tràmit es realitzarà després de les falles.

Una vegada finalitzat el termini, cada associació proposarà un candidat de reconeguda trajectòria personal i cívica per formar part del comité.

Posteriorment, es votaran els candidats en una primera fase sobre una llista d'almenys 10 persones entre les quals s'elegirà als 6 integrants més votats que finalment seran nomenats per l'alcaldia. Aquests representants no rebran cap retribució i podran ostentar el càrrec durant 6 anys.

"Serem un dels primers ajuntaments a posar en marxa aquest tipus d'organisme, que té vocació de continuïtat, ja que el mandat serà de 6 anys. Amb aquesta iniciativa comptarem amb un òrgan de consens on es traçaran les línies de futur que la ciutat i en el qual els diferents governs hauran d'escoltar tal com és el nostre compromís.

Portem des de principi de legislatura recorrent un camí que no s'havia fet mai. Seguirem aquest camí que hem iniciat per a evitar que en temps futurs, es tornen a produir situacions tristament conegudes per tots i on l'accés a la informació es feia a base de sentències judicials" va finalitzar Jose Manuel Prieto.

Per la seua banda, Nahuel González ha explicat que "es tracta d'una manera nova d'elegir els membres del Comité de Transparència per tal de garantir que el treball polític puga ser controlat. A Gandia tenim més de 200 associacions de tots els àmbits que ens poden donar una pluralitat i una participació tantes vegades reclamada durant anys. Hui es posa en marxa un exercici de responsabilitat que fiscalitzarà el treball del govern siga del color que siga. Des d'ací, animem als col·lectius de la ciutat a participar en el procés i a cercar membres que puguen representar els interessos de la ciutadania".

 

• © laveudegandia.com © laveudelasafor.com - 2015-2018 (Todos los derechos reservados).
• Queda terminantemente prohibida la reproducción total o parcial de los contenidos ofrecidos a través de esta Web, salvo autorización expresa de laveudegandia.com, o de laveudelasafor.com.
• Queda prohibida toda reproducción a los efectos del artículo 32,1, párrafo segundo, Ley 23/2006 de la Propiedad Intelectual. 
• Queda prohibida la distribución, puesta a disposición, comunicación pública y utilización, total o parcial, de los contenidos de esta Web, en cualquier forma o modalidad, sin previa, expresa y escrita autorización, incluyendo, en particular, su mera reproducción y/o puesta a disposición como resúmenes, reseñas o revistas de prensa con fines comerciales o directa o indirectamente lucrativos, a la que se manifiesta oposición expresa.