laveudegandia.com / laveudelasafor.com

Diario de actualidad de la comarca de La Safor / Valencia


Momento de la rueda de prensa
Foto: Alex Oltra/2018

Fuente: Ayuntamiento de Gandia
Valencia 09
de marzo de 2018

EN FALLES, CONTROLA EL QUE BEUS

 

• Aquest és la nova campanya de conscienciació i prevenció en el consum d’alcohol i altres substàncies en els joves per a les festes de Falles.
• Una iniciativa basada en les dades de l’estudi als IES de Gandia 2017 realitzat per la ONG Controla Club.

La regidora delegada de Sanitat Pública, Polítiques Saludables, Liduvina Gil, acompanyada pel responsable de l’ONG Controla Club, Juan Barcala, han presentat aquest matí la campanya ‘A Gandia, en Falles, controla el que beus’ per a conscienciar a la població més jove sobre els riscos de consumir alcohol i altre tipus de substàncies il·legals.

Per segon any consecutiu, Controla Club ha realitzat un estudi als Instituts d’Ensenyament Secundari de Gandia per esbrinar l’edat i els motius pels quals els menors s’inicien en el consum d’alcohol. A diferència de la realitzada l’any anterior, al 2017 la mostra contemplava adolescents de 15 a 18 anys. Un enquesta realitzada els darrers mesos de novembre i desembre que ha revelat que l’edat mitjana d’inici del consum recreatiu d’alcohol es de 14,27 anys; mentre que es sol donar en un context de festes popular en el 41,6% dels menors. En el consum de substàncies estupefaents, el cànnabis destaca com la més consumida. L’ús actual (els últims trenta dies) és realitzat pel 19,1% dels joves.

Liduvina Gil ha destacat la importància d’aquesta campanya en unes festes com les Falles. “Treballem als diferents centres en matèria de prevenció i conscienciació per evitar conductes que puguin generar problemes”, ha afirmat la regidora, alhora que admetia la magnitud del problema. “Pot hi haure festa igualment. És molt difícil aturar-ho i el canvi és complicat”.

Per la seua banda, Juan Barcala ha presentat les dades d’una enquesta en la que a més s’han fet recomanacions de com actuar enfront de determinades situacions. “Estem de festa, però els efectes de l’alcohol no agafen vacances. En aquestes festes correm més riscos, per aquest motiu són les tasques de conscienciació”, ha destacat. No obstant això, aquestes dades no són alarmants en comparació amb altres indrets del país. “De forma general és un retrat típic a una ciutat com Gandia”, ha conclòs.

 

• © laveudegandia.com © laveudelasafor.com - 2015-2018 (Todos los derechos reservados).
• Queda terminantemente prohibida la reproducción total o parcial de los contenidos ofrecidos a través de esta Web, salvo autorización expresa de laveudegandia.com, o de laveudelasafor.com.
• Queda prohibida toda reproducción a los efectos del artículo 32,1, párrafo segundo, Ley 23/2006 de la Propiedad Intelectual. 
• Queda prohibida la distribución, puesta a disposición, comunicación pública y utilización, total o parcial, de los contenidos de esta Web, en cualquier forma o modalidad, sin previa, expresa y escrita autorización, incluyendo, en particular, su mera reproducción y/o puesta a disposición como resúmenes, reseñas o revistas de prensa con fines comerciales o directa o indirectamente lucrativos, a la que se manifiesta oposición expresa.