laveudegandia.com / laveudelasafor.com

Diario de actualidad de la comarca de La Safor / Valencia


Momento de la rueda de prensa
Foto: Alex Oltra/2018

Fuente: Ayuntamiento de Gandia
Valencia 09
de marzo de 2018

GANDIA POSA EN MARXA EL DISPOSITIU ESPECIAL PER A FALLES 2018

 

• 360 efectius de la Policia Local i Protecció Civil garantiran la seguretat.
• La zona blava no funcionarà durant les festes per facilitar l'estacionament.
• Els productes pirotècnics de classe 3 queden prohibits, excepte autorització expressa de l'Ajuntament.
• Les revetlles de les comissions seran els dies 10, 16, 17 i 18 de març mentre que les revetlles municipals es traslladen al parc Ausiàs March i es desenvoluparan els dies 17 i 18.

La regidora delegada de Seguretat i Trànsit, Àngels Pérez; el regidor delegat de Falles, Jose Manuel Prieto; i Marc Cuesta, Intendent Cap Principal de la Policia Local de Gandia, han comparegut aquest matí en roda de premsa per explicar el dispositiu especial que es posarà en marxa de cara a la celebració de les falles a la nostra ciutat.

La regidora ha informat que a partir hui començaran els talls de trànsit a causa del muntatge dels monuments fallers, la instal·lació de carpes i els trams dedicats a l'engalanament de carrers. Els talls a la circulació s'aniran ampliant fins al dia 15 de març

Àngels Pérez ha explicat que enguany també s'ha donat difusió a un ban des de l'Ajuntament on s'expliquen els perills del material pirotècnic i s'han visitat escoles per explicar als més menuts les conseqüències d'un mal ús d'aquest tipus de materials. D'aquesta manera, les principals normes d'ús passen per no utilitzar-los en zones amb molta gent; no col·locar-los en zones on hi haja mobiliari públic i evitar la seua detonació en zones on puguen produir-se danys a les persones. "Recomanem que es faça un ús adequat, responsable i segur. La ciutadania també ha de recordar que des de les 12 hores de la nit fins a les 08.00 hores del matí està prohibit el seu ús" va declarar l'edil qui també ha recordat que els productes pirotècnics de classe 3 queden prohibits excepte autorització expressa de l'ajuntament i que els menors de 12 anys només podran tirar coets excepte si estan acompanyats per un adult.

La regidora també va explicar que els Informadors Municipals seran presents en diferents zones de la ciutat per informar a visitants i turistes dels emplaçaments de les falles, horaris de les activitats així com comunicar a la Policia Local possibles incidències.

Per la seua banda, Jose Manuel Prieto, ha explicat que demà començaran les revetlles en algunes comissions que així ho han sol·licitat i que es mantenen la resta de dies com ha vingut succeint altres anys. El regidor delegat de Falles ha informat que després de mantindre reunions amb la Federació de Falles i l'Assemblea de la Federació de Falles, s'ha acordat que no hi haurà revetlles el dia de la Plantà. Per tant, les revetlles de les comissions seran els dies 10, 16, 17 i 18 de març. El dia 10 de març, les comissions tenen autorització fins a les 4 del matí, mentre que el 16 hauran de finalitzar a les 3.00 hores; el 17 a les 3.30 hores i el 18 de març fins a les 4 del matí.

Com a novetat, Prieto ha informat que les dues revetlles municipals canvien d'emplaçament i es traslladen des de la plaça Tirant, on produïen problemes amb el veïnat, fins al parc Ausiàs March. Aquestes revetlles començaran el dia 17 una vegada finalitzada la Nit del Foc. La del dia 18 comptarà amb la participació de diversos discjòqueis. En tots dos casos finalitzaran a les 6 del matí.

Un altre dels aspectes que ha destacat l'edil és que tal com ja va succeir l'any passat, l'Ajuntament de Gandia distribuirà urinaris públics en diferents punts de la ciutat i s'ampliarà la seua col·locació al Grau.

En la seua intervenció, Marc Cuesta, ha informat del dispositiu que es posarà en marxa per part de la Policia Local i Protecció Civil. En total, durant els tres dies de festa hi haurà 250 efectius de la Policia Local i 110 de Protecció Civil. Cuesta ha demanat a la ciutadania que s'eviten en la mesura del possible els desplaçaments en vehicle particular i que s'utilitzen els pàrquings i campes municipals.

Un altre dels punts que ha destacat és que no caldrà pagar a la zona blava durant els dies de falles.

Finalment, Cuesta ha explicat que aquest any qualsevol persona podrà veure des del seu dispositiu mòbil l'emplaçament dels monuments, les carpes i les activitats que es desenvoluparan cada dia al següent enllaç: Mapes Falles

Finalment, Àngels Pérez, va agrair la col·laboració de Protecció Civil i la feina que fan durant els dies de festa.

 

• © laveudegandia.com © laveudelasafor.com - 2015-2018 (Todos los derechos reservados).
• Queda terminantemente prohibida la reproducción total o parcial de los contenidos ofrecidos a través de esta Web, salvo autorización expresa de laveudegandia.com, o de laveudelasafor.com.
• Queda prohibida toda reproducción a los efectos del artículo 32,1, párrafo segundo, Ley 23/2006 de la Propiedad Intelectual. 
• Queda prohibida la distribución, puesta a disposición, comunicación pública y utilización, total o parcial, de los contenidos de esta Web, en cualquier forma o modalidad, sin previa, expresa y escrita autorización, incluyendo, en particular, su mera reproducción y/o puesta a disposición como resúmenes, reseñas o revistas de prensa con fines comerciales o directa o indirectamente lucrativos, a la que se manifiesta oposición expresa.