laveudegandia.com / laveudelasafor.com

Diario de actualidad de la comarca de La Safor / Valencia


Ayuntamiento de Bellreguard
Fuente: Ayuntamiento de Bellreguard
Valencia 08
de marzo de 2018

L’ÚLTIMA CONFERÈNCIA DE FUSTER, EN DVD

 

• L’última aparició pública de l’assagista de Sueca abans de morir va ser en una conferència a Bellreguard sobre Josep Pla que es conservava en un format d’enregistrament desfasat.
• L’alcalde i el regidor de Cultura la van lliurar ahir a la biblioteca, junt amb el Nou viatge al País Valencià de Néstor Novell i Josep Sorribes i Diània, terra nostra de Just I. Sellés.
• Haro: «Es tracta de tres documents que expliquen i ens definixen com a poble que calia posar a l’abast de totes les bellreguardines i bellreguardins».

El 23 d’abril de 1992, Joan Fuster va fer la seua última aparició pública a Bellreguard amb una conferència sobre Josep Pla. Aquell enregistrament ha estat ara passat a DVD perquè tot el món el puga disfrutar. L’alcalde, Àlex Ruiz, el farà arribar al CEIC Alfons el Vell, propietari de la còpia original; el regidor d’Educació, Jaume Borràs, en va fer lliurament a l’institut de Bellreguard, que porta el nom de l’assagista suecà; i el regidor de Cultura, Marcos Haro, el va portar ahir a la biblioteca municipal junt amb el Nou viatge al País Valencià de Néstor Novell i Josep Sorribes i Diània, terra nostra de Just I. Sellés. Com valorava Haro: «Es tracta de tres documents que expliquen i ens definixen com a poble des d’un punt de vista intel·lectual, econòmic i geogràfic que calia posar a l’abast de totes les bellreguardines i bellreguardins».

Els dos volums de Nou viatge al País Valencià són una indagació sobre la realitat social, econòmica i humana del País Valencià i sobre les perspectives de futur en l’època post-crisi. Comarca a comarca, amb àmplies incursions històriques, en diàleg amb interlocutors locals i l’aportació de la bibliografia precedent, es presenta un quadre de conjunt de les possibilitats i dificultats actuals del territori valencià. Pel que fa a Diània, terra nostra, és un emocionat viatge per les més antigues sendes de les nostres muntanyes, una expedició encapçalada i guiada per tres personatges il·lustres, possiblement els més entusiastes i erudits exploradors que ha conegut mai l’agraciada Diània: Cavanilles, el fill predilecte de Bellreguard Joan Pellicer i Rafael Cebrián.

 

• © laveudegandia.com © laveudelasafor.com - 2015-2018 (Todos los derechos reservados).
• Queda terminantemente prohibida la reproducción total o parcial de los contenidos ofrecidos a través de esta Web, salvo autorización expresa de laveudegandia.com, o de laveudelasafor.com.
• Queda prohibida toda reproducción a los efectos del artículo 32,1, párrafo segundo, Ley 23/2006 de la Propiedad Intelectual. 
• Queda prohibida la distribución, puesta a disposición, comunicación pública y utilización, total o parcial, de los contenidos de esta Web, en cualquier forma o modalidad, sin previa, expresa y escrita autorización, incluyendo, en particular, su mera reproducción y/o puesta a disposición como resúmenes, reseñas o revistas de prensa con fines comerciales o directa o indirectamente lucrativos, a la que se manifiesta oposición expresa.