laveudegandia.com / laveudelasafor.com

Diario de actualidad de la comarca de La Safor / Valencia


Momento de la rueda de prensa
Foto: Alex Oltra/2018

Fuente: Ayuntamiento de Gandia
Valencia 07
de marzo de 2018

EL TEATRE DEL RAVAL ACULL DISSABTE LA PRESENTACIÓ DE SONA BAIXET FEST AMB EL CONCERT DELS ASTURIANS PETIT POP

 

• El festival familiar, que engloba distintes disciplines d’arts escèniques i plàstiques al voltant de la música, tindrà lloc el 24 i 25 de març a la Casa de la Marquesa i el Teatre del Raval.

Gandia acull la quarta edició del Festival Sona Baixet que se celebrarà dissabte 24 i diumenge 25 de març en la Casa de Cultura Marqués de González de Quirós i el Teatre del Raval, organitzat per la Casa Calba, amb el suport de les regidories de Cultura i Gestió Responsable del Territori.

La presentació del festival tindrà lloc aquest dissabte 10 de març al Teatre del Raval de Gandia amb l’actuació del grup asturià Petit Pop, que visitaran per primera vegada el País Valencià. La formació està composta per membres de grups de música indie-pop nacional de primera fila dels anys 90 com Pauline en la Playa, Undershakers o Manta Ray, entre d’altres. El concert començarà a les 18h00 i, en acabar, hi haurà un taller d’art per a tots aquells xiquets que vullguen relacionat amb l’exposició Caputxeta camina sola, ubicada al primer pis del tetare.

Sona Baixet Fest engloba distintes disciplines d’arts escèniques i plàstiques al voltant de la música en un entorn familiar on puguen gaudir tant els més menuts com els més grans tot i que, com afirma Francesc Burgos, gerent de LaCasaCalba, “el públic objectiu del festival són els xiquets per als que oferim una proposta de qualitat per a gaudir-la en família”. Enguany el festival acull a l’escenari principal les actuacions de Ramonets, grup que versiona en valencià les cançons de la banda Ramones; Rodamons Teatre, grup ineludible de la música popular al País Valencià on el mateix Dani Miquel es va iniciar en la seua trajectòria artística; Marc Parrot, a qui alguns recordaran com El chaval de la peca però que fa anys va iniciar una carrera en solitari i al festival vindrà acompanyat de la seua parella, Eva Armisén, per presentar un llibre-disc amb dibuixos en directe; el divertit grup de surf instrumental Llobarros o els Trobaversos, amb música i poesia en directe. També actuara el grup de la Valldigna La POP, el grup català 2princesesbarbudes i Esperit!, un home orquestra que ens farà un recorrecorregut per les músiques del món. A més, hi haurà una col·laboració local amb l’Escola de Música del Grau que portarà dos grups de combos i la Big Band i amb l’Escola del Teatre Serrano que, sota la direcció de Ruth Palonés, realitzarà una cercavila d’anada i tornada des de la Casa de Cultura al Teatre del Raval acompanyats de tabal i dolçaina.

A més a més, al llarg del cap de setmana hi haurà varies sessions de teatre programades al Teatre del Raval, on també es podran visitar dues exposicions; el Mag Wendo, sessions de petit cinema en Super-8, un taller de noves tecnologies musicals amb La Cris i un de ciència i experimentació a càrrec de Pulsion Lab, així com taller de circ, de Muixeranga amb la Muixeranga de La Safor i com a novetat enguany, un taller de ioga en família i una xarrada sobre criança i educació lliure.

El fil conductor del festival vindrà de la mà de El Triangulista, que presentarà les actuacions, a més a més de la minidisco, dirigida pel mític locutor de Radio 3 Juan de Pablos, a qui encara podem escoltar cada vesprada en el seu programa Flor de pasión que dirigeix fa més de 40 anys. “És tot un privilegi poder comptar amb la seua presència” – comenta Francesc Burgos – “serà un plaer escoltar els seus vinils en directe i en un entorn de luxe com és el jardí de la Casa de Cultura Marqués de González de Quirós, on tindrà lloc la major part del festival”.

“Des del govern volem felicitar la Casa Calba i al Teatre del Raval per aquesta aposta cultural decidida, orientada als xiquets/es i al públic familiar, que atrau aquests dies moltíssimes persones d’altres comarques valencianes. Una oportunitat de luxe per a Gandia, que no podem desaprofitar. Per això, animem la ciutadania a participar de la festa que enganxa amb l’inici de la primavera”, ha declarat el regidor de Gestió Responsable del Patrimoni, Xavier Ródenas.

Les entrades del festival es poden comprar de manera anticipada en la plataforma online OneTwoTix amb ofertes per a aquells que compren amb antelació. També es poden adquirir al Teatre del Raval i a la Casa de Cultura Marqués de González de Quirós. S’han contemplat entrades de dia solt, de vesprada i també abonaments per als dos dies de festival.

 

• © laveudegandia.com © laveudelasafor.com - 2015-2018 (Todos los derechos reservados).
• Queda terminantemente prohibida la reproducción total o parcial de los contenidos ofrecidos a través de esta Web, salvo autorización expresa de laveudegandia.com, o de laveudelasafor.com.
• Queda prohibida toda reproducción a los efectos del artículo 32,1, párrafo segundo, Ley 23/2006 de la Propiedad Intelectual. 
• Queda prohibida la distribución, puesta a disposición, comunicación pública y utilización, total o parcial, de los contenidos de esta Web, en cualquier forma o modalidad, sin previa, expresa y escrita autorización, incluyendo, en particular, su mera reproducción y/o puesta a disposición como resúmenes, reseñas o revistas de prensa con fines comerciales o directa o indirectamente lucrativos, a la que se manifiesta oposición expresa.