laveudegandia.com / laveudelasafor.com

Diario de actualidad de la comarca de La Safor / Valencia


Momento de la rueda de prensa
Foto: Alex Oltra/2018
Fuente: Ayuntamiento de Gandia
Valencia 20
de febrero de 2018

LES FALLES DE GANDIA PREMIEN PER PRIMERA VEGADA LA VISIBILITAT LGTBI ALS MONUMENTS

 

• L’àrea d’Igualtat, Diversitat i Polítiques Inclusives patrocina el nou banderí a les millors escenes dels monuments fallers que aborden la diversitat sexual, de gènere i familiar. Hi ha tres premis dotats amb 500, 300 i 200 €, respectivament.

• Milvaques: “Amb el premi es pretén estimular la visibilitat i el tractament respectuós de la realitat homosexual, trans, lèsbica, bisexual... Així com reconèixer els valors d’ironia, crítica, gràcia, enginy i encert dels monuments fallers quan tracten aquesta temàtica. És un orgull que el col·lectiu més important de la ciutat col·labore, una vegada més, a l’igual que fa amb la llengua, el medi ambient, la cultura.., contra la LGTBIfòbia o per la normalització de la diversitat afectivo-sexual”.

• Gadea: “Les Falles ja són diverses, però és important que aportem el nostre granet de sorra i llancem el missatge inclusiu, que el col·lectiu LGTBI és un més de la família que representem les Falles de Gandia”.

La vicealcaldessa i regidora d’Igualtat, Diversitat i Polítiques Inclusives, Lorena Milvaques, i el president de la Federació de Falles de Gandia, Telmo Gadea, han presentat aquest matí el primer Banderí a l’escena per la Diversitat LGTBI.

La iniciativa, ja present des de fa anys a altres ciutat com València, és de l’àrea d’Igualtat, Diversitat i Polítiques Inclusives de l’Ajuntament, que patrocina el premi a les escenes dels monuments fallers que aborden la diversitat sexual, de gènere i familiar. “Amb el banderí es pretén estimular el tractament respectuós de la realitat homosexual, trans, lèsbica, bisexual... Així com reconèixer els valors d’ironia, crítica, gràcia, enginy i encert dels monuments fallers quan tracten aquesta temàtica. És un orgull que el col·lectiu més important de la ciutat col·labore, una vegada més, a l’igual que fa amb la llengua, el medi ambient, la cultura, contra la LGTBIfòbia i per la normalització de la diversitat afectivo-sexual”, ha assegurat Milvaques.

Es podran presentar totes els monuments majors de qualsevol categoria o secció de la ciutat de Gandia. El Jurat, format per un representant de l’àrea de Diversitat i dos dels col·lectius LGTBI, valorarà principalment el tractament de les escenes o el monument que aborden la realitat de lesbianes, gais, trans, bisexuals... I contribuisquen a la normalització i la visibilitat de les persones LGTBI.

D’entre les falles presentades, s’atorgaran tres premis, que consistiran en un estendard i una recompensa econòmica de 500 € (1r), 300 € (2n) i 200 € (3r). El jurat es reserva la possibilitat de deixar qualsevol dels dos premis deserts.

El president de la Federació de Falles de Gandia espera una resposta positiva de les comissions, tot i ser el primer any. “Les Falles ja representem la diversitat social, des de la junta treballem per eliminar els estereotips de les Falles i dels fallers pel que fa a la llengua, religió, conviccions sexuals, de gènere, polítiques, etc... Però era important que aportàrem el nostre granet de sorra i llancem el missatge inclusiu, que el col·lectiu LGTBI és un més de la família que representem les Falles de Gandia”.

 

• © laveudegandia.com © laveudelasafor.com - 2015-2018 (Todos los derechos reservados).
• Queda terminantemente prohibida la reproducción total o parcial de los contenidos ofrecidos a través de esta Web, salvo autorización expresa de laveudegandia.com, o de laveudelasafor.com.
• Queda prohibida toda reproducción a los efectos del artículo 32,1, párrafo segundo, Ley 23/2006 de la Propiedad Intelectual. 
• Queda prohibida la distribución, puesta a disposición, comunicación pública y utilización, total o parcial, de los contenidos de esta Web, en cualquier forma o modalidad, sin previa, expresa y escrita autorización, incluyendo, en particular, su mera reproducción y/o puesta a disposición como resúmenes, reseñas o revistas de prensa con fines comerciales o directa o indirectamente lucrativos, a la que se manifiesta oposición expresa.