laveudegandia.com / laveudelasafor.com

Diario de actualidad de la comarca de La Safor / Valencia


Momento de la jornada

Foto: Alex Oltra/2018
Fuente: Ayuntamiento de Gandia
Valencia 16
de febrero de 2018

PRESENTATS ELS RESULTATS DE LA PRIMERA FASE D'IMPLEMENTACIÓ DE L'ESTRATÈGIA DE PROMOCIÓ I PREVENCIÓ EN EL SISTEMA NACIONAL DE SALUT I EL IV PLA DE SALUT DE LA COMUNITAT VALENCIANA

 

• L'alcaldessa de Gandia, Diana Morant; la regidora de Sanitat i Polítiques Saludables, Liduvina Gil; i els regidors Nahuel González, Miguel Ángel Picornell i Lydia Morant, han participat aquest matí en una mesa de treball juntament amb el director de Salut Pública, Amancio Peñuelas, i tècnics de l'empresa La Dula, que és l'encarregada de posar en marxa l'estratègia de salut a Gandia, com a part del compromís iniciat per l'Ajuntament de treballar la salut des de totes les polítiques, incloent-hi la participació activa de la ciutadania.

En aquest encontre s'ha presentat l'informe 'Estratègia Promoció i Prevenció de Salut' que està duent a terme l'Ajuntament de Gandia, que està dins de la xarxa de Ciutats Saludables i que complementa altres meses de treball que s'han realitzat amb la ciutadania i els professionals sanitaris.

Tant l'estratègia nacional com l'autonòmica, a les quals l'Ajuntament de Gandia està inscrit, proposen el desenvolupament d'accions destinades a guanyar salut des de tots els àmbits i no solament limitar-se als consultoris mèdics i hospitals, sinó avançar cap a una mirada comunitària que puga fer de Gandia una ciutat cuidadora dels veïns i veïnes que l'habiten. En aquest sentit, tal com marquen les dues estratègies, el primer pas ha estat realitzar un diagnòstic participat de necessitats juntament amb un mapejat d'actius per a la salut, ambdues, eines destinades a identificar allò que hi falta al municipi per guanyar salut i allò de què es disposa per promoure la salut.

Ha estat necessari confeccionar dos espais de treball, un conformat per tècnics i tècniques de les distintes regidories de l'Ajuntament junt amb professionals d'Atenció Primària i del Centre de Salut Pública i un altre conformat per ciutadania a títol individual i pertanyent al teixit associatiu municipal.

A partir del treball fet per aquests dos espais de treball s'ha generat un informe de resultats que servirà per a enllestir un pla d'acció que done resposta a les necessitats més urgents, i que es desenvoluparà en els pròxims mesos. En aquest sentit, el divendres 20 d'abril s'ha organitzat des del Departament de Salut i Polítiques Saludables una jornada d'intercanvi d'experiències a la qual acudiran ponents d'altres comunitats autònomes a explicar com ha estat la seua trajectòria.

 

• © laveudegandia.com © laveudelasafor.com - 2015-2018 (Todos los derechos reservados).
• Queda terminantemente prohibida la reproducción total o parcial de los contenidos ofrecidos a través de esta Web, salvo autorización expresa de laveudegandia.com, o de laveudelasafor.com.
• Queda prohibida toda reproducción a los efectos del artículo 32,1, párrafo segundo, Ley 23/2006 de la Propiedad Intelectual. 
• Queda prohibida la distribución, puesta a disposición, comunicación pública y utilización, total o parcial, de los contenidos de esta Web, en cualquier forma o modalidad, sin previa, expresa y escrita autorización, incluyendo, en particular, su mera reproducción y/o puesta a disposición como resúmenes, reseñas o revistas de prensa con fines comerciales o directa o indirectamente lucrativos, a la que se manifiesta oposición expresa.