laveudegandia.com / laveudelasafor.com

Diario de actualidad de la comarca de La Safor / Valencia


Libros sobre igualdad de género
Foto: AyuBellreguard/2018
Fuente: Ayuntamiento de Bellreguard
Valencia 14
de febrero de 2018

ELS LLIBRES SOBRE IGUALTAT DE GÈNERE ES GUANYEN EL PÚBLIC

 

• Des de novembre, la biblioteca municipal de Bellreguard oferix una taula amb propostes per a totes les edats que qüestionen els rols tradicionals.
• Es poden trobar des de clàssics infantils com Hansel i Gretel a còmics de Mafalda, a més d’obres de Roald Dahl o Mafalda.
• Torres: «Els llibres estaven, però no és el mateix buscar-los que trobar-se’ls i l’èxit de la iniciativa encetada en novembre ho demostra».

La biblioteca municipal de Bellreguard va instal·lar en novembre una taula de llibres sobre la igualtat de gènere. Una selecció de la bibliotecària, Pura Pastor, adreçada a pares, mares, xiquetes i xiquets, i que s’ha consolidat entre usuaris i usuàries per la bona acollida obtinguda. L’espai oferix des de clàssics com Hansel i Gretel, en el qual ni el xiquet ni la xiqueta assumixen els rols habituals de la literatura que precisament desmitifiquen títols com Les princeses també es tiren pets o ¿Hay algo más aburrido que una princesa rosa?.

Hi ha també obres de literatura juvenil de Roald Dahl o Gemma Lienas, còmics de la sempre reivindicativa Mafalda o llibres infantils com Artur i Clementina. Com valora el regidor d’igualtat, Salvador Torres, «Els llibres estaven, però no és el mateix buscar-los que trobar-se’ls i l’èxit de la iniciativa encetada en novembre ho demostra». Una tria que es podria resumir amb el títol d’una de les obres seleccionades: Curso elemental para varones sensibles y machistas.

 

• © laveudegandia.com © laveudelasafor.com - 2015-2018 (Todos los derechos reservados).
• Queda terminantemente prohibida la reproducción total o parcial de los contenidos ofrecidos a través de esta Web, salvo autorización expresa de laveudegandia.com, o de laveudelasafor.com.
• Queda prohibida toda reproducción a los efectos del artículo 32,1, párrafo segundo, Ley 23/2006 de la Propiedad Intelectual. 
• Queda prohibida la distribución, puesta a disposición, comunicación pública y utilización, total o parcial, de los contenidos de esta Web, en cualquier forma o modalidad, sin previa, expresa y escrita autorización, incluyendo, en particular, su mera reproducción y/o puesta a disposición como resúmenes, reseñas o revistas de prensa con fines comerciales o directa o indirectamente lucrativos, a la que se manifiesta oposición expresa.