laveudegandia.com / laveudelasafor.com

Diario de actualidad de la comarca de La Safor / Valencia


Momento de la rueda de prensa
Foto: Alex Oltra/2018
Fuente: Ayuntamiento de Gandia
Valencia 09
de febrero de 2018

EL GOVERN DE GANDIA ESTUDIA LA IMPLANTACIÓ D'UN "BO RESIDENT" PER ALS VEÏNS DELS CARRERS ON S'IMPLANTARÀ LA ZONA BLAVA

 

• Durant els pròxims dies l'empresa començarà amb el pintat de les zones i la instal·lació dels parquímetres.
• Els aparells es posaran a prova durant els dies 16, 17 i 19 de febrer però no serà fins al pròxim 1 de març quan s'inicie de manera definitiva la posada en marxa del sistema.
• La implantació es realitza en zones d'especial afluència de públic com ara centres de Salut, l'Escola Oficial d'Idiomes o institucions públiques que té necessitat de rotació de vehicles per facilitar l'accés.

La regidora delegada de Trànsit i Mobilitat, Àngels Pérez ha comparegut hui per informar de les diverses fases en què constarà la implantació de la zona blava a la nostra ciutat del qual es va informar els mitjans de comunicació i ciutadania el passat mes de novembre.

Tal com ha explicat l'edil, l'empresa adjudicatària començarà a pintar les zones blaves que hi ha previstes en el plec. Pérez ha recordat que durant la passada legislatura, el contracte es va adjudicar a una empresa però una de les mercantils que va participar en el procés, va presentar un recurs. Finalment, un Tribunal va estimar parcialment el recurs i va obligar l'Ajuntament a retrocedir al moment anterior a la redacció dels plecs, és a dir, al moment de fer la memòria econòmica.

Per això, en el plec d'aquest contracte estan contemplades el mateix nombre de places a la ciutat que el que va presentar l'anterior govern, amb la diferència que no es contemplen unes 1.000 places a la platja ni el pagament a les campes municipals com pretenia el PP.

"El nombre de places s'ha adaptat a les necessitats detectades i demandades per veïns i comerciants a les que com a govern havíem de donar resposta. Són demandes que fan principalment els usuaris dels Centres de Salut, Centre Mèdic i d'institucions públiques com, l'Institut Nacional de la Seguretat Social, l'Escola Oficial d'Idiomes i els centres d'atenció a persones grans que hi ha dins de la ciutat. Al voltant d'aquestes zones les persones ens demanaven places en rotació i així ho va confirmar la memòria tècnica realitzada per funcionaris municipals" va explicar Àngels Pérez.

A partir de hui, els operaris de l'empresa adjudicatària començaran a pintar les zones de forma esglaonada, començant primer a repassar les zones on ja hi ha zona blava: Passeig de Germanies, les avingudes, República Argentina, Alacant, Marqués de Campo i el carrer Jesuïtes.

A partir de la pròxima setmana es continuarà en les noves zones que estan previstes en el plec i que ja es van comentar en el seu dia com són la zona al voltant de l'estació i la resta de vials.

Pel que fa a la planificació prevista per a la posada en funcionament del sistema, durant la pròxima setmana es pintaran totes les zones previstes en el plec i s'aniran instal•lant els parquímetres. Aquests aparells es posaran a prova durant els dies 16, 17 i 19 de febrer, perquè les persones es familiaritzen amb ells. A més, es distribuiran fullets informatius als carrers on s'implantarà per explicar les tarifes i horaris del sistema.

A partir del dia 20 es podran treure tiquets però els parquímetres no començaran a funcionar realment fins al dia 1 de març que és quan ja hi haurà control sobre l'aparcament. "Creiem que dues setmanes és temps suficient perquè els usuaris s'acostumen a la nova distribució" va afirmar Pérez.

L'edil va anunciar també que "Som conscients que a ningú li agrada tenir zones delimitades d'aparcament prop de casa però ens veiem obligats a resoldre aquest contracte. Per això, el que hem fet és valorar alternatives per permetre la possibilitat que els residents d'aquestes zones on s'implantarà la zona blava, puguen optar a algun tipus de bonificació o una quota de pagament més econòmica de la tarifa, és a dir pagar menys depenent dels ingressos de la unitat familiar i així disposar d'un bo de residents a baix cost. És una possibilitat que estem estudiant i que anirem informant mentre es pinten i es preparen totes zones durant les reunions que mantindrem amb veïns i comerciants en els pròxims dies".

 

• © laveudegandia.com © laveudelasafor.com - 2015-2018 (Todos los derechos reservados).
• Queda terminantemente prohibida la reproducción total o parcial de los contenidos ofrecidos a través de esta Web, salvo autorización expresa de laveudegandia.com, o de laveudelasafor.com.
• Queda prohibida toda reproducción a los efectos del artículo 32,1, párrafo segundo, Ley 23/2006 de la Propiedad Intelectual. 
• Queda prohibida la distribución, puesta a disposición, comunicación pública y utilización, total o parcial, de los contenidos de esta Web, en cualquier forma o modalidad, sin previa, expresa y escrita autorización, incluyendo, en particular, su mera reproducción y/o puesta a disposición como resúmenes, reseñas o revistas de prensa con fines comerciales o directa o indirectamente lucrativos, a la que se manifiesta oposición expresa.